crissti
- Mesaje scrise: 50
- Masina: Astra 2000 x17dtl
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 15 Feb 2007
- Mesaj Privat
- gogo_y17dt
- **
- 491 mesaje
- din 27 Jan 2007
- Vectra 2004 z19dt
- Falticeni sau Iasi
gogo_y17dt
- Mesaje scrise: 491
- Masina: Vectra 2004 z19dt
- Cont inregistrat: 27 Jan 2007
- Mesaj Privat
despre DDS am fost ieri la Gold-Platin Iasi cu un prieten care are astra h si am intrebat si noi ce inseamna DDS. Am fost foarte uimiti sa vedem ca si ei se intrebau unii pe altii dar oricum toti o dadeau cu "sistem de monitorizare a presiunii in pneuri". Pana la urma a venit unul care se vedea ca "cunoaste meserie" si a spus ca e intrdevar de la pneuri. e un sistem care monitorizeaza presiunea in pneuri dar nu prin senzori ci prin ceva cu inclinatia masinii. deci per total daca mergi mult timp cu masina cu o roata mai moale la un moment dat te anunta. Acel prieten al meu a patit asa si a stins dds-ul oprind motorul si dupa aceea a tinut apasat butonul pana s-a facut galben ledul si dupa aceea s-a stins. cel putin asa am aflat eu.
DDS - Deflation Detection System
mai nou am gasit si asta:
"Chiar si cand o roata pierde din presiune, senzorii lui DDS - adica un alt sistem - remarca scaderea diametrului rotii si dau o informatie celui de la volan. Daca ai bani de TPMS- sistemul de monitorizare precisa a presiunii in pneuri te avertizeaza la pierderea a 0,1 bari. Care-i diferenta fata de DDS? TPMS este mai scump, dar mult mai precis; DDS te avertizeaza doar la pierderea a 30% din presiune!"
Cred ca asta spune totul. Have fun and no flats! )
DDS - Deflation Detection System
mai nou am gasit si asta:
"Chiar si cand o roata pierde din presiune, senzorii lui DDS - adica un alt sistem - remarca scaderea diametrului rotii si dau o informatie celui de la volan. Daca ai bani de TPMS- sistemul de monitorizare precisa a presiunii in pneuri te avertizeaza la pierderea a 0,1 bari. Care-i diferenta fata de DDS? TPMS este mai scump, dar mult mai precis; DDS te avertizeaza doar la pierderea a 30% din presiune!"
Cred ca asta spune totul. Have fun and no flats! )
- bertone
- 2,294 mesaje
- din 13 Jun 2005
- buzau
bertone
- Mesaje scrise: 2,294
- Masina:
- Cont inregistrat: 13 Jun 2005
- Mesaj Privat
DDS monitorizeaza presiunea in pneuri mai rudimentar decat senzorii .
Eu am si senzori si DDS si am schimbat rotile originale ale masinii cu niste jante civilizate si nu mai am senzori ci numai DDS .
Parerea mea : DDS , senzori presiune , bla bla inutili .
Ce a facut prietenul tau l-a initilizat . Dupa ce vii de la Vulcanizare cu rotile aranjate apesi DDS-ul pana clipeste si se initializeaza . Din momentul ala monitorizeaza inclinatiile masinii
Eu am si senzori si DDS si am schimbat rotile originale ale masinii cu niste jante civilizate si nu mai am senzori ci numai DDS .
Parerea mea : DDS , senzori presiune , bla bla inutili .
Ce a facut prietenul tau l-a initilizat . Dupa ce vii de la Vulcanizare cu rotile aranjate apesi DDS-ul pana clipeste si se initializeaza . Din momentul ala monitorizeaza inclinatiile masinii
- mirceap
- **
- 229 mesaje
- din 16 Dec 2008
- Astra 2005 z19dtj
- Bucuresti
mirceap
- Mesaje scrise: 229
- Masina: Astra 2005 z19dtj
- Cont inregistrat: 16 Dec 2008
- Mesaj Privat
- elegance
- 3,083 mesaje
- din 31 Jul 2006
- Astra 2000 Y 17 DT
- Cluj
elegance
- Mesaje scrise: 3,083
- Masina: Astra 2000 Y 17 DT
- Cont inregistrat: 31 Jul 2006
- Mesaj Privat
- mirceap
- **
- 229 mesaje
- din 16 Dec 2008
- Astra 2005 z19dtj
- Bucuresti
mirceap
- Mesaje scrise: 229
- Masina: Astra 2005 z19dtj
- Cont inregistrat: 16 Dec 2008
- Mesaj Privat
elegance a scris:Cel mai probabil s'au terminat bateriile. https://www.clubopel.com/vie...zor+presiune+roti
la 10 min dupa ce am scris postul am plecat cu masina....a disparut avertizarea din bord si senzorii indic corect. Nu imi dau seama ce a avut de o zi au facut figuri. Daca mai face pe viitor asa o sa ii desfac sa le schimb si eu bateriile.....masina e ca a ta din 2005.
ms oricum de promptitudine
- elegance
- 3,083 mesaje
- din 31 Jul 2006
- Astra 2000 Y 17 DT
- Cluj
elegance
- Mesaje scrise: 3,083
- Masina: Astra 2000 Y 17 DT
- Cont inregistrat: 31 Jul 2006
- Mesaj Privat
- adriancristina
- *
- 30 mesaje
- din 11 Aug 2008
- Astra 2007 Z16XER
- Constanta
adriancristina
- Mesaje scrise: 30
- Masina: Astra 2007 Z16XER
- Cont inregistrat: 11 Aug 2008
- Mesaj Privat
crissti a scris:sunt posesorul unui opel astra h si vreau sa stiu ce semnifica butonul care se afla in partea stanga ...langa cel de avarii si are inscriptionat p el DDS....am observat k e si martor in bord
Crissti: DDS inseamna Deflation Detection System - system de detectare a pierderilor de presiune cuplat cu ABS
TPMS Tyre Pressure Monitoring System un DDS mai avansat cuplat pe ESP, are un sistem propriu si alti senzori in valve.
Yndyanu
- Mesaje scrise: 18
- Masina: Astra 2006 Z19DTH
- Cont inregistrat: 26 Apr 2013
- Mesaj Privat
am si eu problema.... cu aces DDS ... am senzorii in toate cele 4 roti.. imi apare in bord cand tin apasat pe dds .. etc .... in meniu BC nu imi apare presiunea rotilor ... apar doua liniute la fiecare roata , de ce ? mi sa spus sa nu fie cumva azot si sa nu citeasca senzorii dar nu cred... sa fie de la sigurante , relee ? functia este activa.
exemplu : [img]http://postimg.org/image/vs5ikr7c3/[/img]
exemplu : [img]http://postimg.org/image/vs5ikr7c3/[/img]