Fac acest post pentru ca am vrut sa montez garnituri originale, si nu am gasit vreo informatie pe aceasta tema. Am avut probleme cu un etrier pe spate la o Astra H, in sensul ca mergea putin infranata masina. Problema la mine era garnitura de protectie,am gasit-o un sfert iesita din locasul ei, pistonasul semiblocat din cauza mizeriei acumulate. Pentru ca masina are 13 ani am vrut sa schimb si garniturile,dar tot cu aceeasi marca, am cautat ceva pana am gasit garnituri originale. Eu am facut in felul urmator, am curatat pistonasul cu smirghel cu granulatie de 2000 umezit cu lichid de frana pana s-a lustruit dupa care am montat garnituri noi, nu a fost nevoie sa inlocuiesc pistonasul. Pentru ca aveam probleme si cu cablul de frana da mana cel care duce la roti, l-am schimbat, asta nu l-am cautat pe origine, cred ca ATE este o marca destul de buna. Etrierii pe fata au avut garnituri de prim montaj marca ATE, pe spate TRW.
Opel Astra H 2005, Z17DTH , etrier spate LUCAS pistonas 38 mm.
Dupa montaj masina nu mai este infranata.
O sa pun poze cu garnitura veche (se vede marca TRW), cele noi si cablu, pentru cei pretentiosi care nu vor sa monteze garnituri aftermarket. Nu mi se pare normal sa cumperi etrier pentru o garnitura rupta.