Cum mi-au aparut aceste erori, sãptãmâna trecuta mi s-a spart un furtun mic de la clapeta de acceleratie( celelalte 2 care pleacã din clapeta cãtre vasul de expansiune si termostat le-am schimbat in trecut), am fost atent sa nu depãseascã 100 grade temperatura apei la bord, ca sa nu ard garnitura de chiuloasa, am mai completat cu apa, am fost la service si am schimbat furtunasul, dar dupa 2 zile de la service am început sa am probleme si am mers înapoi la ei si au gãsit erorile din imagine. Ca simptome, când stau la semafor dupa 1-2 minute pleacã ventilatorul de pe radiator si-mi da eroarea in bord cu service ESP care inteleg ca este o eroare generala ( a verificat ventilatorul in service si merg toate treptele, initial credea ca nu merge treapa 1 la ventilator).
Am fãcut un drum in exteriorul orasului de aprox 400km, am mers doar pe benzinã(asa am stabilit la service ca sa consum benzina deteriorata din rezervor) si din ce mi-am dat seama nu are putere cum avea înainte de faza cu furtunasul spart.. De cateva zile mergand doar prin oras si doar pe benzina, am constata ca consuma cam 14% benzina iar inainte de furtunasul spart consuma in oras cam 10%, la relanti consuma 1.3-1.4 vs 0.7-0.9 inainte. Din ce am mai citit pe forum eroarea P0443 are legatura cu consumul?
In feb.2022 am schimbat bobina de inductie - delphy si bujiile-GM (la acelasi service la care am mers acum) si le-am zis ca poate nu merge bobina ca urmare a erorii gasite misfiring detection si mi-au raspuns ca nu este de acolo ca trebuia sa dea si o erore pe unul dintre pistoane de genul p0301/p0302.....
De anul trecut de cand niste "mecanici recomandati" mi-au schimbat supapele (cica 2 au fost arse din cauza gpl), rectificare chiuloasa, garnituta schimbata, oringuri supape, etc am constata dupa 4 luni ca masina consumase cam 2.5 litri de ulei, iar acum am rãmas cu acest consum de aprox 0.35 litri la 1000km parcursi.
A mai experimentat cineva asemenea simptome/erori?
Multumesc.
![](http://s3-eu-west-1.amazonaws.com/2013.clubopel.com/images/2013/blank.gif)
MODEL: Opel astra j 1.6 sedan benzina
MOTOR: b16xer