Am avut un eveniment auto nefericit (nu din vina mea) si momentan sunt in situatia de a schimba mai multe repere de caroserie pe masina personala.
Practic, o masina de gunoi de 20 de tone nu m-a vazut langa ea (eu fiind in partea dreapta) si m-a târât intr-un grilaj metalic de pe partea opusa de mers, totul pe un sens unic fara nicio masina, dimineata la ora 07.30'. As zice ca a fost KARMA, dar in fine... chiar nu am posibilitatea sa dau timpul inapoi, as vrea doar ca nu se poate.. Ulterior urma eu sa aflu ca masina de gunoi SCANIA avea camera de pe partea dreapta defecta, deci daca camera nu functiona soferul nu m-a vazut, eu aveam undeva la 5-9km/h fiind pe langa ea cautând un loc de parcare si SCANIA a plecat brusc spre dreapta (nedare de prioritate cu 2 puncte amenda, omul n-a simtit nimic pâna nu m-a aruncat in acel grilaj metalic, moment in care ne-am oprit amândoi). Masina mea e de culoare galben cod culoare Z40H si STIAM deja ca e foarte greu de gasit orice element de caroserie pentru galbenul asta cu cod culoare Z40H, pentru simplul fapt ca s-a fabricat doar 1an si jumatate pâna la finalul anului 2005... La Euroins am aflat eu ulterior ca masina mea e evaluata la 1.669,79EUR iar dauna e evaluata la 17.500lei, deci DAUNA TOTALA pentru ca depaseste valoarea masinii. Ca si fapt divers, am bagat in masina 1.500EUR in diverse piese si upgrade-uri doar pentru ca sa o fac asa cum vreau eu, masina arata inainte de acest accident foarte bine pentru anii ei si mergea excelent, deci exclus(!) sa o casez ori sa renunt la ea doar pentru ca a fost stearsa pe ambele parti.
Intr-o prima faza, dupa ce am dat vre-o 75 de telefoane pe la Centrele de Dezmembrari de pe www.dez.ro la judetele din jurul Sibiului am gasit la Buzau ambele usi pe stanga, fix la culoare. M-am deplasat pana acolo, le-au dat jos de pe masina, le-am adus la Sibiu (n-au vrut sa le monteze ca cica necesita reglaj)... in fine le-am pus eu sus acasa impreuna cu familia si pot sa va spun singur ca nu necesita vre-un reglaj aparte, defapt nici nu prea ai ce regla la ele.
Acum... deocamdata mai am nevoie doar de o aripa pe partea din fata-dreapta, deci am mai dat azi vre-o 40 de telefoare pe www.dez.ro la judete ceva mai indepartate de Sibiu, am ajuns deocamdata la judetul Satu Mare unde am gasit o aripa fata-dreapta de pe o Astra H Cabrio galbena. Sper doar sa fie codul meu de culoare, Z40H.
Acum, întrebarea mea este: aripile fata de Astra H cabrio sunt identice cu cele de Astra H hatchback ?
Va multumesc pentru un eventual raspuns la concret, m-ar ajuta ca sa stiu daca sunt la fel pentru ca persoana care dezmembreaza caroseria cabrio ma va suna maine sa-mi zica care este starea aripii fata-dreapta si care este codul de culoare. As vrea sa o cumpar daca se potriveste...
DA, STIU ca suna a disperare... si intr-un fel cam este, dar trebuie sa reduc la maxim costurile reparatiei ca sa salvez masina, masina care este in stare buna si inca ma bazez pe ea pentru urmatorii ani care vor veni. D.p.m.d.v inca nu e momentul sa schimbam masinile pe care le avem pentru ca e prea multa nesiguranta in ceea ce priveste viitorul ! NU STIM ce urmeaza... parerea mea e ca ne asteapta vremuri grele, iar cei ce avem pe ele motoare diesel EURO4 fara filtru de particule vom face o economie, pentru ca aceste motoare au fost construite pentru economie si fiabilitate si tin cu casa (desigur, doar in cazul in care motorul e inca in mintile lui).
Cu Stima.
Sari direct la Soluție