Multa lume se plange de aceasta problema, o fi conceptia proasta sau utilizarea prea agresiva a acestor butoane, nu stiu exact ce determina ruperea lor.
Din fericire aceasta a fost singura mea problema mostenita de la primul proprietar.
Plasticul de care se prinde clema ce fixeaza acel cablu era rupta, fara nici o sansa de remediere, deci trebuie schimbat tot blocul de comanda. Demontarea e usoara, se scoate cd playerul, apoi comanda de climatizare e prinsa in 2 suruburi. Am achizitionat unul de la dezmembrari intreg si complet functional doar cu 180 lei (unul nou e in jur de 750 lei+manopera schimbare 😶 ).
Ca sa fiu sigur ca nu va ceda iar in scurt timp, i-am intarit putin zonele vulnerabile.
Fotografiile vor fi mai graitoare...
Desi plasticul e de calitate, are o zona sensibila (marcata cu rosu) care sub tensiunea foarte mare a clemei de fixare a cablului, se va rupe impreuna cu tot coltul.

Pentru a preveni aceasta rupere, am intarit pe verso cu niste bucati de plexiglas (e mai rigid ca si material) ca in imagine (ulterior am atasat si bucatica de plastic alb dintre cele maro pentru a rigidiza mai bine).

Aici se vede cum zona sensibila s-a intarit bine

Zona de prindere a celuilalt cablu e mai solida, nu au fost probleme acolo, dar preventiv am preferat sa o intaresc.

Adezivul folosit a fost acesta si a fost aplicat pe toate suprafetele de contact ale pieselor:

Se poate folosi fara probleme orice adeziv acrilic sau chiar super glue.
In final zona cu probleme s-a rigidizat considerabil (inainte era destul de flexibila) si sper ca in timp sa suporte mai bine presiunea clemei de prindere.
Mare chin la montaj, dar cu rabdare se poate realiza. Un cablu se poate prinde la vedere, inainte sa montezi la loc intreg blocul, ca e mai lung. Cel cu probleme se prinde dupa ce s-a fixat blocul de comanda pe pozitie, deci nu il vedeti. Daca aveti mainile mai subtiri va fi mai usor.

Daca sunteti nevoiti sa schimbati acest bloc de comanda, recomand procedura de mai sus pentru a preveni viitoare probleme (daca s-a rupt o data sunt sanse mari sa se intample si a 2-a oara).
Oricum recomand rotirea mai cu grija de aceste butoane.
Daca tot umblati aici, nu uitati sa verificati si becurile (sunt doua), eu l-am avut arse pe ambele.
Sper ca informatia sa va fie utila (nu stiu daca era cazul sa postez la tutoriale, desi nu prea e un tutorial in toata regula).