1. Cand am cumparat masina, stiam deja despre acest joc al manetei. Ideea e ca in viteza 1, cand plec de pe loc, maneta se deplaseaza in spate (totusi ramane in viteza). De fapt, se deplaseaza in fata si in spate, cand plec de pe loc si cand franez. Ar putea fi nevoie de o noua timonerie?
2. Asta e o problema pe care trebuie sa o rezolv curand. Ideea e ca atunci cand apas ambreiajul se aude un zgomot, nu foarte puternic, nu ascutit. E un fel de vajait, apare la apasarea pedalei si cand ii dau drumul. Daca merg patinat si tin ambreiajul la jumatate apasat, atunci se aude. Cand e la sol ambreiajul, nu se aude. Am fost la service si au testat baietii de acolo ambreiajul, l-au apasat de cateva ori si au observat ca exista intr-adevar un zgomot anormal. Nu miroase nimic. Mi s-a intamplat de cateva ori sa nu-mi intre in viteza cand conduceam, dar destul de rar. Oricum, au presupus ca volanta e implicata si ca trebuie ambreiaj nou. Estimativ mi-au zis ca m-ar costa 6200 lei, ceea ce mi se pare cam mult. Un kit complet ar fi undeva la 2500-3000 lei + manopera cat sa fie? Ce parere aveti, ce ambreiaj sa cumpar si care ar fi un pret rezonabil pentru schimbul lui? Multumesc pentru timpul acordat.
MODEL: Astra J 2010
MOTOR: A17DTR
Sari direct la Soluție