Dupa 15 ani de Opel (Astra G 1.6, Vectra C 1.9cdti, Astra H 1.6T, Insignia A 2.0cdti, Insignia B 2.0T 4x4), in 2020 am parasit marca din cauze "Peugeot-izarii" brandului. Acum am un BMW G30 540D, 2020, dar nu asta conteaza.
Acum vreo 2 luni am fost in Germania sa ii cumpar socrului meu un Astra J 1.6, cu km putini, stare aproape ca noua... si pot sa spun ca mi-a facut foarte mare placere sa il conduc 2000 KM, m-a facut sa imi doresc sa am un Opel, din nou, pentru sufletul meu. Nu spun ca bmw-ul nu e ok, dar nu are locul ala in inima mea cum il are Opelul.
Am inceput sa caut un Astra J OPC, nu vreau altceva, vreau un hot hatch, am avut Insignia GSI pt 2 ani....vreau o masina mica. Prin relatii si cunostinte am ajuns la un patron de echipa de curse VLN, in Germania, prieten chiar cu Volker Strycek, fostul sef de la OPC, care are un Astra OPC ca masina de vara de weekend. 100% real si de incredere, omul este plin de bani (are zeci de masini). Masina este un J OPC standard, si voi enumera doar ce dotari nu are: nu are incalzire in volan, parbriz panoramic, sistem audio Infinity, are doar radio 600., are doar roti de vara pe 20, OPC standard.
Masina este din 2013, are 39.000 km si a fost tinuta numai in garaj, nu a vazut zapada, nici prea multe ploi. Poti jura ca masina tocmai ce a iesit din fabrica.
Acum vine intrebarea:
El a platit 39.500 euro pe masina, unic proprietar, are factura originala si toate documentele cu numele lui pe ele (eu am cumparat numai masini noi, stiu despre ce vorbesc)... si imi cere 18.000 euro pe ea. Saptamana viitoare facem actele, dar lumea imi spune ca sunt nebun, ca de ce dau atatia bani pe o masina din 2013...etc... ?
Merita sau nu???? (avand in vedere ca deja se lanseaza Astra L, care, mie personal nu imi place deloc. Pt mine Opel adevarat s-a oprit din productie in 2018 .. noul L e Peugeot 308, ma scuzati).
Pentru mine, Opel nu se compara cu BMW, dar nici BMW cu Opel, poate o sa spuneti ca sunt nebun, dar asta e parerea mea personala. Am avut un Insignia GSI top dotat, iar 540 al meu, care este tot dotat "top" nu este departe de GSI.. Ca sa va dau un pont, costul de productie al unui BMW (Audi, Mercedes) din aceiasi clasa cu un Opel este doar cu maxim 20% mai mare, in rest, platesti
Multumesc!