cosmihn
- Mesaje scrise: 22
- Masina: Vectra 2007
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 20 Jun 2016
- Mesaj Privat
Va salut. Dupã 8 ani in care am detinut o Vectra b, astra H, si in prezent o vectra c facelift, doresc sa achiziționez un opel Astra j motorizare pe benzina, respectiv 1. 4 turbo sau 1.6 turbo, an 2011,2012,cutie viteze manualã.
Am luat in considerare toate necesitatile mele. M am uitat si in curtea rivalului sa zic asa.. Dupã golf 6, insa motoarele Tsi sunt extrem de dezastruoase.
Am ocazia sa iau si o honda accord facelift 2.2 diesel euro 4, an 2009, de la un amic. Insa tot spre astra j înclin.
Am citit despre motoarele 1.4 și 1.6 turbo, sunt motoare fiabile. Insa problema ar fi la cutia de viteze. Asta ar fi defecțiunea frecventa din ce am citit si asta ar fi singura reținere.
La ce sa ma aștept îndeosebi la aceasta masina.. Sunteți mulțumiti per ansamblu?
Meritã achiziționarea acestui model? Va mulțumesc anticipat
MODEL: Vectra 2007
Am luat in considerare toate necesitatile mele. M am uitat si in curtea rivalului sa zic asa.. Dupã golf 6, insa motoarele Tsi sunt extrem de dezastruoase.
Am ocazia sa iau si o honda accord facelift 2.2 diesel euro 4, an 2009, de la un amic. Insa tot spre astra j înclin.
Am citit despre motoarele 1.4 și 1.6 turbo, sunt motoare fiabile. Insa problema ar fi la cutia de viteze. Asta ar fi defecțiunea frecventa din ce am citit si asta ar fi singura reținere.
La ce sa ma aștept îndeosebi la aceasta masina.. Sunteți mulțumiti per ansamblu?
Meritã achiziționarea acestui model? Va mulțumesc anticipat
MODEL: Vectra 2007
- livcro
- 4,575 mesaje
- din 22 Jul 2005
- Grandland X 2018 D20DT
- SIBIU-RM. VALCEA
livcro
- Mesaje scrise: 4,575
- Masina: Grandland X 2018 D20DT
- Cont inregistrat: 22 Jul 2005
- Mesaj Privat
Pai dupa Vectra C, intre Accord si Astra ..alegi Astra? E un pic mai mica. Ontopic..cutiile M32 sunt problematice...daca gasesti vreo masina, decodezi seria VIN si poti afla cu ce cutie e dotata. Cele F40 sunt fiabile...Ma refer la cele manuale..pt automate, asteapta alte pareri. Link pt decodare..merge pana prin 2015 http://astra-3.pl/vin.php?lang=en
- pantalon
- 652 mesaje
- din 05 Apr 2015
- Corsa
- Bucuresti
pantalon
- Mesaje scrise: 652
- Masina: Corsa
- Cont inregistrat: 05 Apr 2015
- Mesaj Privat
N-as lua 1.4 turbo din '11-12, era la inceput o groaza de probleme, racire subdimensionata, crapa pistoane consum ulei la greu, o troaca, 1.6 turbo are si mai multe probleme, erau buletine gm sa inlocuiasca piese, daca nu au fost inlocuite le pui tu. Evita astra din anii aia, ia mazda sau honda benzina.
- alex2014
- **
- 225 mesaje
- din 30 Apr 2014
- Dolj
alex2014
- Mesaje scrise: 225
- Masina:
- Cont inregistrat: 30 Apr 2014
- Mesaj Privat
- livcro
- 4,575 mesaje
- din 22 Jul 2005
- Grandland X 2018 D20DT
- SIBIU-RM. VALCEA
livcro
- Mesaj Privat
cosmihn
- Mesaj Privat
- ney
- 1,059 mesaje
- din 24 Aug 2010
- Astra 2014 A14NET
- Prahova
ney
- Mesaje scrise: 1,059
- Masina: Astra 2014 A14NET
- Cont inregistrat: 24 Aug 2010
- Mesaj Privat
Dupa 2012 sau modificat cutiile
Au pus rulmenti mai mari cu canale de ungere
Cand ridici capota in partea dreapta o sa vezi o bila de rulment care luceste , care astupa terminatia unui canal de ungere
In foto 2 sageata pleaca dispre fata masinii, si acolo se afla bila de care vorbeam
Asa stii daca are cutie model nou
In ultima foto pe langa sageata rosie, cu verde sunt evidentiate canalele de ungere , care nu exista la vechea cutie
Prin acestea se face schimbul de ulei la rulmenti care acum sunt si mai mari
Au pus rulmenti mai mari cu canale de ungere
Cand ridici capota in partea dreapta o sa vezi o bila de rulment care luceste , care astupa terminatia unui canal de ungere
In foto 2 sageata pleaca dispre fata masinii, si acolo se afla bila de care vorbeam
Asa stii daca are cutie model nou
In ultima foto pe langa sageata rosie, cu verde sunt evidentiate canalele de ungere , care nu exista la vechea cutie
Prin acestea se face schimbul de ulei la rulmenti care acum sunt si mai mari
- ney
- 1,059 mesaje
- din 24 Aug 2010
- Astra 2014 A14NET
- Prahova
ney
- Mesaje scrise: 1,059
- Masina: Astra 2014 A14NET
- Cont inregistrat: 24 Aug 2010
- Mesaj Privat
cosmihn
- Mesaj Privat
Deci daca ma orientez spre Astra J trebuie sa ma orientez dupa anul de fabricație 2012 ca au revenit asupra problemelor cutiei de viteze manuale?
Sincer, am citit enorm de mult despre Astra J, eu find de aproximativ 8 ani posesor de Opel, am fost mulțumit. Sunt mașini relativ confortabile, cu o întreținere nu foarte capricioasa.
Vectra C pe care o detin si acum, are sistemul Ids la amortizoare, o masina impecabila, consuma mai mult, dar are mult mai multe plusuri decat minusuri. O sa ramana in familie.
La golf 6, m.am uitat doar la motorul 1.4 tsi 122 cai, care e problematic in general , insa fata de celelalte motoare Tsi respectiv 1.2 si sau 1.4. 160 cai, 1.8 tsi, sau chiar 1.6 tdi, s a dovedit un motor mai bun.
Honda e euro 4 an 2009, asta e singurul impediment care deranjeaza.
Tin sa va mulțumesc pentru rãspunsurile date pana in acest moment..
Sincer, am citit enorm de mult despre Astra J, eu find de aproximativ 8 ani posesor de Opel, am fost mulțumit. Sunt mașini relativ confortabile, cu o întreținere nu foarte capricioasa.
Vectra C pe care o detin si acum, are sistemul Ids la amortizoare, o masina impecabila, consuma mai mult, dar are mult mai multe plusuri decat minusuri. O sa ramana in familie.
La golf 6, m.am uitat doar la motorul 1.4 tsi 122 cai, care e problematic in general , insa fata de celelalte motoare Tsi respectiv 1.2 si sau 1.4. 160 cai, 1.8 tsi, sau chiar 1.6 tdi, s a dovedit un motor mai bun.
Honda e euro 4 an 2009, asta e singurul impediment care deranjeaza.
Tin sa va mulțumesc pentru rãspunsurile date pana in acest moment..
- damnatu
- **
- 393 mesaje
- din 03 Dec 2015
- Bucuresti
damnatu
- Mesaje scrise: 393
- Masina:
- Cont inregistrat: 03 Dec 2015
- Mesaj Privat
- mariocb
- 1,055 mesaje
- din 14 Jun 2016
- Astra 2016 1,4 XFT
- Braila
mariocb
- Mesaje scrise: 1,055
- Masina: Astra 2016 1,4 XFT
- Cont inregistrat: 14 Jun 2016
- Mesaj Privat
cosmihn
- Mesaj Privat
Nu... Sincer, prioritãțile mele in funcție de buget sunt Astra J, golf 6 1.4 tsi dar cel de 122 cai ca restul sunt o dezamãgire totala si mai nou Insignia, motorizare benzina.
Mi as dori sa raman pe Opel si dupa atâția ani. Am deschis topicul asta sa fie mai actual si sa fiu mai convins vis a vis de aceasta masina.
Mi as dori sa raman pe Opel si dupa atâția ani. Am deschis topicul asta sa fie mai actual si sa fiu mai convins vis a vis de aceasta masina.
- pantalon
- 652 mesaje
- din 05 Apr 2015
- Corsa
- Bucuresti
pantalon
- Mesaje scrise: 652
- Masina: Corsa
- Cont inregistrat: 05 Apr 2015
- Mesaj Privat
- damnatu
- **
- 393 mesaje
- din 03 Dec 2015
- Bucuresti
damnatu
- Masina:
- Mesaj Privat
cosmihn
- Mesaj Privat
- damnatu
- **
- 393 mesaje
- din 03 Dec 2015
- Bucuresti
damnatu
- Masina:
- Mesaj Privat
Ceva de genul, nimic deosebit ca si dotari iar cred ca pretul corect ar fi undeva la 6500E: https://www.olx.ro/oferta/op...urbo-IDcyPie.html
Ca ideea si a luat un prieten tot anul asta, astra j 1.7 131cp break, 140.000 reali, 2013 facelift, ca dotari cam la fel doar ca avea navi la 6200e.
Ca ideea si a luat un prieten tot anul asta, astra j 1.7 131cp break, 140.000 reali, 2013 facelift, ca dotari cam la fel doar ca avea navi la 6200e.
cosmihn
- Mesaj Privat
- livcro
- 4,575 mesaje
- din 22 Jul 2005
- Grandland X 2018 D20DT
- SIBIU-RM. VALCEA
livcro
- Mesaj Privat
Madyy
- Mesaje scrise: 38
- Masina: Astra 2010 A14NET
- Cont inregistrat: 23 Aug 2011
- Mesaj Privat
Legat de fiabilitatea motorului 1,4 turbo de pe Astra J. Eu am masina din iulie 2010, are la bord 85000 Km si n-am avut niciodata vreo problema cu motorul. Functioneaza perfect, ca in prima zi, sunt foarte multumit. Am folosit doar benzina de 95 de la Rompetrol si am schimbat uleiul si filtrele anual.
In rest ca probleme generale jocul lateral la pedala de ambreiaj si miscarea manerului schimbatorului de viteze in treapta intai cand demarez sau intra in frana de motor, de cativa mm... Atat.
Am avut doi colegi cu acelasi model de masina si motor si au fost si ei f. multumiti de motor, n-au avut probleme cu el.
In rest ca probleme generale jocul lateral la pedala de ambreiaj si miscarea manerului schimbatorului de viteze in treapta intai cand demarez sau intra in frana de motor, de cativa mm... Atat.
Am avut doi colegi cu acelasi model de masina si motor si au fost si ei f. multumiti de motor, n-au avut probleme cu el.
- alex2014
- **
- 225 mesaje
- din 30 Apr 2014
- Dolj
alex2014
- Mesaje scrise: 225
- Masina:
- Cont inregistrat: 30 Apr 2014
- Mesaj Privat