EHotaran a scris:[...]LE:cum zicea cineva;daca totul merge bine,undeva este o greseala!
Asta doar la neamtz, care cand totul merge bine si nu mai are de lucru exact asa face (daca merge bine, de ce merge bine, hai sa vedem, sa mai modificam poate ne prindem de ce).
Pe partea cu uzura senzorilor, si eu mi-am pus intrebarea asta: ce te faci cand un debitmetru nu mai citeste cat unul nou si citeste o valoare mai mica, dar inca in plaja considerata una ,,normala de lucru,, pentru valorile raportate de un senzor (ex. debitmertru, ca tot am scris de el) ? Evident ca amestecul aer-carburant care depinde de valorile debitate de senzor va fi ceva mai sarac in motorina ca sa se potriveasca cu valoarea raportata de senzor. Si poate e OK asa ca si injectoarele au uzura lor si ,,baga unpic mai multa motorina,, la fiecare ciclu de injectie. Dar evident ca nu mai e chiar OK daca i-ai pus injectoare noi sau ti le-ai reconditionat corect pe cele de pe masina (iar cu un debitmetru nou probabil ca ai mai castiga ceva putere motor la orice turatie).
Masina sotiei Astra G 1.7cdti 2004 (250.000km in bord acum) are inca debitmetrul original. L-am demontat de pe masina, am scos din carcasa doar senzorul si m-am uitat la el. Negru taciune, am dat cu spray de debitmetre, a iesit luna-bec luciu metalic dar filamentul este foarte subtire si nu cred ca de nou era asa. Iau un debitmetru SH de pe eBay fabricat in 2005, negru taciune si el, cu un kg de praf prin el si ceva muste in sita. Il curat la fel ca si pe celalalt, iese luna-bec si constat ca filamentul este mai gros, iar valoarea raportata e mai sus. Evident ca l-am lasat pe asta in circutiul de aer al motorului iar celalalt l-am pus in trusa de interventie a masinii cu care plec la drum, cand ies din judet. Initial mi-a trecut prin cap sa-l vand la pretul celui cumparat de pe eBay (sa-i zicem ,,pret de ocara,, ca exact asa a fost) dar m-am gandit de doua ori si am decis ca nu e corect pe de-o parte fata de cine-l cumpara ca nu mai are viata lunga si nici nu e bine pentru mine in caz ca ies din tara si ma lasa debitmetru schimbat, ca la 16 ani vechime nu stii niciodata cand te lasa (atunci cand ti-e lumea mai draga, ex. in concediu).