PPopa879
- Mesaje scrise: 3
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 03 Dec 2019
- Mesaj Privat
Salut, detin un Opel Astra H cu motor de 1.9 varianta cu 150CP. Recent am observat ca temperatura motorului nu creste peste 74 grade, iar consumul mi se pare putin cam mare pentru un diesel, mai exact 8.2, 8.3 in oras. Intrebarea mea este, ce consum aveti voi, cei care detineti un model exact ca acesta?
M-am gandit ca consumul este mai mare si din cauza temperaturii, ma gandeam sa schimb termostatul.
Ce parere aveti?
MODEL: Astra H
MOTOR: 1.9 150cp Z19DTH
M-am gandit ca consumul este mai mare si din cauza temperaturii, ma gandeam sa schimb termostatul.
Ce parere aveti?
MODEL: Astra H
MOTOR: 1.9 150cp Z19DTH
horaa- Suspendat
- 3,472 mesaje
- din 05 Oct 2012
- Astra 2012 a14net
- Bihor
horaa- Mesaje scrise: 3,472
- Masina: Astra 2012 a14net
- Cont inregistrat: 05 Oct 2012
- Mesaj Privat
Eu am o parere ca esti un lenes. Aveai topic dedicat, ba mai mult inca este chiar lipit sa il vezi frumos sus pe pagina dar na, regulamentul este optional si greu de citit. Citeste acolo sa vezi consumuri reale in functie de talpa fiecaruia! pentru temperatura motorului foloseste cu incredere lupa, s-a mai discutat.
PPopa879
- Mesaj Privat
- sebage
- 2,606 mesaje
- din 15 Jun 2019
- Alta tara
sebage
- Mesaje scrise: 2,606
- Masina:
- Cont inregistrat: 15 Jun 2019
- Mesaj Privat
8.2 - 8.3 pe ce distante, in ce regim, in ce anotimp si mai ales, in ce oras?
Cei 150 de cai, ii poti folosi pe toti (si atunci trebuie sa le dai sa manance), sau poti folosi doar o parte mica din ei, in majoritatea timpului si atunci, mai faci economie la hrana...
Termostatul, presupun ca stii sa il verifici daca functioneaza corect, deci, poti sa "purcezi" la verificare si te poti convinge daca el este blocat sau senzorul de temperatura te minte.
La 74 de grade, amestecul gestionat de ECU, clar nu este cel optim, deci da, poate influenta consumul marit.
Cei 150 de cai, ii poti folosi pe toti (si atunci trebuie sa le dai sa manance), sau poti folosi doar o parte mica din ei, in majoritatea timpului si atunci, mai faci economie la hrana...
Termostatul, presupun ca stii sa il verifici daca functioneaza corect, deci, poti sa "purcezi" la verificare si te poti convinge daca el este blocat sau senzorul de temperatura te minte.
La 74 de grade, amestecul gestionat de ECU, clar nu este cel optim, deci da, poate influenta consumul marit.
PPopa879
- Mesaj Privat
- Florin20
- **
- 306 mesaje
- din 10 Jan 2017
- Vectra 2008 Z19DT
- Arges
Florin20