Sã explic mai bine, dupã 1-2 minute dacã sunt în a 2-a la peste 2000 turații (2000, 2500 în acea zonã) și eliberez accelerația brusc se aude acel vuiet ptr. nici o secundã.
Dupã ce merg maxim... 3-4 minute și trec de 50-60-70-80 km/h și revin sã testez cu a 1-a, a 2-a + eliberare pedalã nu se mai aude sunetul deloc, toatã ziua nu se mai aude sunetul. Decât dacã o las iarãși sã se rãceascã 2-3 ore și plec cu ea iarãși apare vuietul la eliberare pedalã și dupã 1-2 km gata totul este normal.
Ce ar putea fi? Turbina? Turbina se aude ca întotdeauna (același sunet de 2 ani îl am.. zic eu decent, comparativ cu 2 prieteni care au același motor ca și mine)...
Și dacã e turbina în acest stadiu mai ține și ea pânã încep sã strâng bani de o posibilã recondiționare? Nu merg extrem de mult cu ea.. maxim ~100 km la sãptãmânã (10-12 zile).
Edittt: Galeria de admisie (cea cu tijã swirl) are tija cãzutã de cam 2 luni (am aflat recent aceastã problemã) și e destul de jegoasã. Urmeazã sã o ambutisez. Nu cred cã ar avea legãturã cu vuietul meu de 2-3 zile
PS: O altã legãturã dar nu cred cã.. ar fi cã finala de la evacuare a cãzut recent (a cedat finala unde fusese deja acum 1 an sudatã și mna.. ruginã veche a cedat și nu am apucat încã de ~5-6 zile sã mã duc sa o sudez pe undeva)
PS2: La relanti dacã o accelerez la 4000-5000 nu se aude nimic.. adicã nu se aude nimic anormal indiferent de turația mașinii (mã refer RELANTI dacã repet pãțania dupã 2-3 ore de stat la rece mașina, nu dupã ce se încãlzește)
PS3: La erori recent nu s-a gãsit nimic, la pedale astãzi la fel nimic. Softul de la dpf off a fost pus cel tot de 120 cai (nu am mãrit nimic). Mașina merge perfect (din punctul meu de vedere)
PS4: Uleiul și toate filtrele au fost schimbate când am fãcut dpf off
Am citit ceva acum pe internet:
aia pe care o inlocuiesc unii cu o bufnita cand "tuneaza" masina
Help : )
MODEL: Astra 2005
MOTOR: Z19DTJ[quote]