- bibu16v
- 6,844 mesaje
- din 25 Jan 2016
- Astra 1995 X16XEL
- Alta tara
bibu16v
- Mesaje scrise: 6,844
- Masina: Astra 1995 X16XEL
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 25 Jan 2016
- Mesaj Privat
Din pãcate, nu mã prea ajutã VIN-urile...mi-am dat seama cã, probabil, si dacã as gãsi niste arcuri sã vã recomand, ele ar fi doar în versiunea originalã si cred cã niciunul din voi nu ar cumpãra asa ceva noi...pe de altã parte, dacã echivalati codurile originale cu cele aftermarket, dela producãtor la producãtor, nu existã 2 arcuri identice(100%) ptr acelasi cod original.
În concluzie, ce v-as recomanda eu:
-@ahappyuser (la feru” tãu nici mãcar nu am gãsit varianta originalã de arcuri, pe ambele programe în care m-am uitat, nu apar deloc arcuri fatã!), dar eu as pune ce are @Astrawrx (originale, din dezmembrãri, eventual ptr un plus de rigiditate cu amortizoare gaz) YA-fatã si JY-spate.
NB identificarea, în 2 surse, zice cã ai motor Z17DTL de 80CP.
-@Astrawrx (feru” tãu nu are, pe original, varianta ”pachet drumuri grele”), dar ptr spate îți recomand JQ (chiar în varianta din dezmembrãri, dar neapãrat pereche de pe aceeași mașinã!)...o sã caut ceva și ptr fațã...
PS
Scuze de rãspuns întârziat, dar am fost cãlãtorit...
În concluzie, ce v-as recomanda eu:
-@ahappyuser (la feru” tãu nici mãcar nu am gãsit varianta originalã de arcuri, pe ambele programe în care m-am uitat, nu apar deloc arcuri fatã!), dar eu as pune ce are @Astrawrx (originale, din dezmembrãri, eventual ptr un plus de rigiditate cu amortizoare gaz) YA-fatã si JY-spate.
NB identificarea, în 2 surse, zice cã ai motor Z17DTL de 80CP.
-@Astrawrx (feru” tãu nu are, pe original, varianta ”pachet drumuri grele”), dar ptr spate îți recomand JQ (chiar în varianta din dezmembrãri, dar neapãrat pereche de pe aceeași mașinã!)...o sã caut ceva și ptr fațã...
PS
Scuze de rãspuns întârziat, dar am fost cãlãtorit...
- ahappyuser
- 6,745 mesaje
- din 05 Apr 2010
- Astra 2005 Z17DTH
- Sibiu
ahappyuser
- Mesaje scrise: 6,745
- Masina: Astra 2005 Z17DTH
- Cont inregistrat: 05 Apr 2010
- Mesaj Privat
- bibu16v
- 6,844 mesaje
- din 25 Jan 2016
- Astra 1995 X16XEL
- Alta tara
bibu16v
- Mesaj Privat
Astra wrx
- Mesaje scrise: 8
- Masina: Astra 2001 Z16XE
- Cont inregistrat: 07 Nov 2019
- Mesaj Privat
- bibu16v
- 6,844 mesaje
- din 25 Jan 2016
- Astra 1995 X16XEL
- Alta tara
bibu16v
- Mesaj Privat
E relativ joasã, dar nu e maxim...eu aș zice decent, dar asta depinde de pesa dintre scaun și volan...dacã tu vrei s-o mai ridici, no comment! Eu, personal, aș pune un scut metalic (ptr siguranțã)...și amortizoare pe ulei...nu știu de ce , dar am senzația acutã cã ai amortizoare pe gaz, mã așteptam sã fie mai joasã ptr arcurile alea! Nu în ultimul rând, mi-aș dezvolta îndemânarea la conducere...dar ãsta poate rãmâne doar un deziderat frumos...
- ahappyuser
- 6,745 mesaje
- din 05 Apr 2010
- Astra 2005 Z17DTH
- Sibiu
ahappyuser
- Mesaj Privat
@Astra wrx
Eu zic ca e okay asa cum e, estetic vorbind. Totusi nu pot sa-mi dau seama cum se simte la condus.
A mea e mai ridicata de spate, dar pe fata as zice ca e la fel ca a ta. Pacat ca nu suntem amandoi din acelasi oras... faceam un schimb de arcuri pentru doua saptamani si daca ne placea la amandoi ramanea asa.
Eu zic ca e okay asa cum e, estetic vorbind. Totusi nu pot sa-mi dau seama cum se simte la condus.
A mea e mai ridicata de spate, dar pe fata as zice ca e la fel ca a ta. Pacat ca nu suntem amandoi din acelasi oras... faceam un schimb de arcuri pentru doua saptamani si daca ne placea la amandoi ramanea asa.
- bibu16v
- 6,844 mesaje
- din 25 Jan 2016
- Astra 1995 X16XEL
- Alta tara
bibu16v
- Mesaj Privat
Astra wrx
- Mesaje scrise: 8
- Masina: Astra 2001 Z16XE
- Cont inregistrat: 07 Nov 2019
- Mesaj Privat
- Libra
- 4,041 mesaje
- din 24 Mai 2005
- Astra 2002 Y17DTI
- Oradea
Libra
- Mesaje scrise: 4,041
- Masina: Astra 2002 Y17DTI
- Cont inregistrat: 24 Mai 2005
- Mesaj Privat
Hello. Maț băgat în ceață.
Libramobilul meu (Astra G Caravan 1.7DTI 2002) cica a plecat din fabrica cu pachet drumuri grele.
Reparand tabla de pe burta masinii, a trebuit sa schimb arcurile spate pentru ca unul avea o spira rupta. Am pus ceva aftermarket, uitand de pachetul drumuri grele si de verificat codurile.
Evident, arcurile noi sunt semnificativ mai moi decat ce aveam inainte si nu imi place asta.
Am pastrat arcul intreg din cele vechi. Pe el am marcajul "JS".
Citind aici, vad ca voi vorbiti despre alte coduri pentru arcurile din pachetul de drumuri grele.
Pana la urma, cum e? JS, este pentru drumuri grele sau nu?
Am gasit la cineva pe net de vanzare un set JS si as vrea sa stiu daca sa le cumpar sau nu.
Multumesc.
Libramobilul meu (Astra G Caravan 1.7DTI 2002) cica a plecat din fabrica cu pachet drumuri grele.
Reparand tabla de pe burta masinii, a trebuit sa schimb arcurile spate pentru ca unul avea o spira rupta. Am pus ceva aftermarket, uitand de pachetul drumuri grele si de verificat codurile.
Evident, arcurile noi sunt semnificativ mai moi decat ce aveam inainte si nu imi place asta.
Am pastrat arcul intreg din cele vechi. Pe el am marcajul "JS".
Citind aici, vad ca voi vorbiti despre alte coduri pentru arcurile din pachetul de drumuri grele.
Am gasit la cineva pe net de vanzare un set JS si as vrea sa stiu daca sa le cumpar sau nu.
Multumesc.
- corsablue
- 2,790 mesaje
- din 18 Feb 2008
- Corsa 2005 Z13DT
- Brasov
corsablue
- Mesaje scrise: 2,790
- Masina: Corsa 2005 Z13DT
- Cont inregistrat: 18 Feb 2008
- Mesaj Privat
- ahappyuser
- 6,745 mesaje
- din 05 Apr 2010
- Astra 2005 Z17DTH
- Sibiu
ahappyuser
- Mesaj Privat
- bibu16v
- 6,844 mesaje
- din 25 Jan 2016
- Astra 1995 X16XEL
- Alta tara
bibu16v
- Mesaj Privat
Libra a scris:
Multumesc.
Multumesc.
JS nu este ptr DG la caroseria ta, sunt niște arcuri obișnuite:
Station wagon, van (f35, f70)
15X
9118379
4 24 031
Spring, assy., rear (kit) (ident js) (not used with trailer hitch) (excl. heavy road kit) (not used with lower level sport chassis) (excl. natural gas) (production number 90576169 ) .
În schimb, JT sunt ptr DG(varianta ”severe”):
16X
9118380
4 24 032
Spring, assy., rear (set) (ident jt) (used with trailer hitch) (for severe road package) (not used with lower level sport chassis) (excl. natural gas) (production number 90576170) .
NB
Ptr pachet DG, există, la modul general, 2 variante: light și severe. Nu cunosc diferențele dintre ele.
PS
Cu Libramobilul e ceva în neregulă cu arcurile...cred că îți dai seama și tu din ce am scris eu și a confirmat și @ahappyuser...pachetul DG a rezultat în urma decodării VIN?
- Libra
- 4,041 mesaje
- din 24 Mai 2005
- Astra 2002 Y17DTI
- Oradea
Libra
- Mesaj Privat
Nu mai știu dacă asta a rezultat din decodarea unui VIN sau scrie in Brief-ul din Germania.
Cert este că pe mașină am avut arcuri JS și îmi ținea spatele mai ridicat, plus că nu se lăsau așa ușor cu 140 de kg in portbagaj, așa cum se întâmplă acum cu arcurile noi, aftermarket.
Sigur că de la fabrica și până când am cumpărat eu mașina (2,5 ani), acele arcuri de drumuri grele puteau fi înlocuite și eu să nu știu asta.
Până una-alta am găsit un set de arcuri sh cu inscripția JS și le-am cumpărat. Au spirele cu secțiune variabila. Cate 2 spire mai subțiri la capete și 3 spire la mijloc, semnificativ mai groase.
Să văd când le înlocuiesc. Și poate înlocuiesc și amortizoarele. Plus taloanele alea de cauciuc de sus și de jos.
Apropo, acele info, de unde le iei? Din TIS?
Mulțumesc.
Cert este că pe mașină am avut arcuri JS și îmi ținea spatele mai ridicat, plus că nu se lăsau așa ușor cu 140 de kg in portbagaj, așa cum se întâmplă acum cu arcurile noi, aftermarket.
Sigur că de la fabrica și până când am cumpărat eu mașina (2,5 ani), acele arcuri de drumuri grele puteau fi înlocuite și eu să nu știu asta.
Până una-alta am găsit un set de arcuri sh cu inscripția JS și le-am cumpărat. Au spirele cu secțiune variabila. Cate 2 spire mai subțiri la capete și 3 spire la mijloc, semnificativ mai groase.
Să văd când le înlocuiesc. Și poate înlocuiesc și amortizoarele. Plus taloanele alea de cauciuc de sus și de jos.
Apropo, acele info, de unde le iei? Din TIS?
Mulțumesc.
- corsablue
- 2,790 mesaje
- din 18 Feb 2008
- Corsa 2005 Z13DT
- Brasov
corsablue
- Mesaje scrise: 2,790
- Masina: Corsa 2005 Z13DT
- Cont inregistrat: 18 Feb 2008
- Mesaj Privat
- Libra
- 4,041 mesaje
- din 24 Mai 2005
- Astra 2002 Y17DTI
- Oradea
Libra
- Mesaj Privat
- bibu16v
- 6,844 mesaje
- din 25 Jan 2016
- Astra 1995 X16XEL
- Alta tara
bibu16v
- Mesaj Privat
- Libra
- 4,041 mesaje
- din 24 Mai 2005
- Astra 2002 Y17DTI
- Oradea
Libra
- Mesaj Privat
Revin cu feed-back partial.
Am montat arcurile JS. Am montat si amortizoare noi Sachs.
Am parcurs cam 1.500 de km prin tara pe toate tipurile de drum si masina sta bine.
Mai ramane sa fac si testul suprem, sa vad cat de mult se lasa spatele cand car greutati. Practic asta e cel mai important pentru mine acum.
Am montat arcurile JS. Am montat si amortizoare noi Sachs.
Am parcurs cam 1.500 de km prin tara pe toate tipurile de drum si masina sta bine.
Mai ramane sa fac si testul suprem, sa vad cat de mult se lasa spatele cand car greutati. Practic asta e cel mai important pentru mine acum.