Daca aveti timp si doriti sa ma ajutati cu sfaturi si pareri, va sunt recunoscator 😊
Am achizionat un Opel Astra J 2010, urmatoarele specificatii:
Felul caroseriei: HATCHBACK
Tipul combustibilului: BENZINA
Capacitate cilindrica [ccm]: 1598
Anul modelului 2010 Seria J
Codul motorului A16XER, Motor 1.6
Tipul motorului INDIRECT INJECTION
Norma de poluare EURO 5A
Masã maximã tehnic admisibilã (kg): 1905
Masã în ordine de mers (kg): 1393 - aceasta presupun ca este greutatea masinii.
Masina pe care am cumparat-o nu are foarte multe dotari, dar am preferat-o in detrimentul altora gasite, cu mai multe dotari.
Ce nu are, dar as fi vrut/vreau sa aiba:
1. Senzori de parcare fata/spate:
- ce recomandati sa aleg? Trebuie sa caut un cod anume sau universali? Imi este suficient si doar cu sunet, nu neaparat cu display.
Am gasit aici ceva. Sunt buni? Daca da, care e mai ok? Am nevoie de 8: https://www.autokarma.ro/pie...=Sensor%20parcare
2. Navigatie:
- este utila sau mergem pe varianta "Waze"? 😊
3. Bluetooth:
- am vazut pe forum ca nu prea ar fi variante bune, iar masina pare sa aiba doar pentru vorbit.
4. Mufa USB:
- are doar mufa Jack, sub consola. Merita sa-i pun un modul USB in slotul liber sau mai bine raman la Jack-to-Jack, pentru muzica de pe telefon.
- are CD player, insa nu l-am folosit pana acum.
Extra:
1. Ma gandesc sa-i pun si alarma, dar costa cam 800 lei si o sa mai astept putin.
2. Pe bord nu este afisata presiunea pneurilor. Cum pot verifica presiunea?
La anvelope/jante am asa:
205/60 R16 92 H-6.50J x 16
215/60 R16 95 H-6.50J x 16
As dori sa cumpar "All season".
Care sunt mai bune, fiabile, sigure?
Ce branduri recomandati?
Combustibil:
La prima alimentare am pus MOL 95. Am vrut sa pun 100, dar nu avea pompa 😊)
Masina va fi folosita, in principal, la drumuri mai lungi(in afara Bucurestiului).
Voi ce benzina folositi/recomandati?
Pe consola am vreo 2 butoane cu vopseaua luata. Se pot inlocui individual?

Pe o usa am aceasta zgarietura. Iese la polish sau trebuie revopsita? Mai are cateva mai mici, dar asta este mai pronunstata si nu as vrea sa creeze conditii de rugina.

Ultima problema, rama oglinda sparta. Se poate inlocui doar rama sau trebuie rama+oglinda sau toata oglinda?

MODEL: Opel Astra J 2010
MOTOR: A16XER