- APetrutCristea
- OP
- 2 mesaje
- din 17 Jul 2018
APetrutCristea
- Mesaje scrise: 2
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 17 Jul 2018
- Mesaj Privat
Salutare,
Am si eu o problema mai neconventionala cu masina.
Mai exact, uneori, etrierul dreapta fata se blocheaza.
De ce spun uneori? pentru ca, de exemplu, daca plec acum cu ea de acasa, e posibil sa mi se blocheze in 10 kilometri, e posibil sa mearga un drum de cateva sute de km fara probleme.
Am schimbat etrier, l am curatat, am schimbat furtun de la etrier.
Sincer, nu stiu ce sa mai schimb.
M-am uitat pe forum, folosind functia de cautare, n am gasit nimic similar.
Rulmentul nu pare sa aibe probleme, discul nu e ovalizat.
MODEL: Opel Vectra C
MOTOR: 1.9 CDTi 150 cp
Am si eu o problema mai neconventionala cu masina.
Mai exact, uneori, etrierul dreapta fata se blocheaza.
De ce spun uneori? pentru ca, de exemplu, daca plec acum cu ea de acasa, e posibil sa mi se blocheze in 10 kilometri, e posibil sa mearga un drum de cateva sute de km fara probleme.
Am schimbat etrier, l am curatat, am schimbat furtun de la etrier.
Sincer, nu stiu ce sa mai schimb.
M-am uitat pe forum, folosind functia de cautare, n am gasit nimic similar.
Rulmentul nu pare sa aibe probleme, discul nu e ovalizat.
MODEL: Opel Vectra C
MOTOR: 1.9 CDTi 150 cp
- bibu16v
- 6,844 mesaje
- din 25 Jan 2016
- Astra 1995 X16XEL
- Alta tara
bibu16v
- Mesaje scrise: 6,844
- Masina: Astra 1995 X16XEL
- Cont inregistrat: 25 Jan 2016
- Mesaj Privat
- teo1985
- **
- 277 mesaje
- din 19 Mar 2008
- Vectra 2003 z18xe
- Bucuresti
teo1985
- Mesaje scrise: 277
- Masina: Vectra 2003 z18xe
- Cont inregistrat: 19 Mar 2008
- Mesaj Privat
- mikyboy
- 5,734 mesaje
- din 08 Dec 2006
- Insignia 2014 A20TDH
- Sibiu
mikyboy
- Mesaje scrise: 5,734
- Masina: Insignia 2014 A20TDH
- Cont inregistrat: 08 Dec 2006
- Mesaj Privat
- Cseke Attila
- *
- 4 mesaje
- din 30 Dec 2021
- Vectra 2005 1,9 cdti
- Targu-Mures
Cseke Attila
- Mesaje scrise: 4
- Masina: Vectra 2005 1,9 cdti
- Cont inregistrat: 30 Dec 2021
- Mesaj Privat
- bibu16v
- 6,844 mesaje
- din 25 Jan 2016
- Astra 1995 X16XEL
- Alta tara
bibu16v
- Mesaje scrise: 6,844
- Masina: Astra 1995 X16XEL
- Cont inregistrat: 25 Jan 2016
- Mesaj Privat
Verificã pistonul cum circulã, sã revinã în etrier fãrã un efort considerabil, verificã garnitura antipraf sã nu fie ciupitã, eventual dã-o jos și verificã cu pistonul scos cãtre maximul cursei(acționeazã frâna cu grijã mare și fin sã nu scoți pistonul de tot!) și vezi, pe exteriorul lui, dacã nu sunt urme de mizerie/impuritãți/coroziune/uzurã, caz în care trebuie sã faci o reparație pe etrier cu un kit de reparație...dacã nu se rezolvã simplu, prin curãțare.
Verificã culisanții sã fie curați și aplicã-le ceva vaselinã siliconicã(existã specialã, dar nu neapãrat), curãțã cu alcool tehnic bucșele culisanților și vezi sã nu aibã joc culisantul în bucșã.
Verificã cum culiseazã plãcuțele în locașele etrierului(trebuie sã fie lejer, fãrã agãțãri), eventual curãțã-le bine de ruginã/depuneri/etc, dacã plãcuțele nu sunt noi, verificã sã nu aibã grad. Spre deosebire de alții, nu-ți recomand vaselinã de niciun fel, nici magicã!), în aceastã regiune...unii știu de ce.
Dacã nimic nu dã rezultate, atunci cred cã e timpul ptr un alt etrier...nu întotdeauna se reușește reparația.
Suspiciunea cu pompa o cam elimin, ptr cã dacã ar fi ea, ar trebui sã blocheze și roata spate din diagonalã.
LE
Verificã și furtunul etrierului, cu temeinicie, au fost cazuri când, din cauza îmbãtrânirii materialului interior, circuitul normal al lichidului, mai ales pe retur, era alterat/împiedicat.
Verificã culisanții sã fie curați și aplicã-le ceva vaselinã siliconicã(existã specialã, dar nu neapãrat), curãțã cu alcool tehnic bucșele culisanților și vezi sã nu aibã joc culisantul în bucșã.
Verificã cum culiseazã plãcuțele în locașele etrierului(trebuie sã fie lejer, fãrã agãțãri), eventual curãțã-le bine de ruginã/depuneri/etc, dacã plãcuțele nu sunt noi, verificã sã nu aibã grad. Spre deosebire de alții, nu-ți recomand vaselinã de niciun fel, nici magicã!), în aceastã regiune...unii știu de ce.
Dacã nimic nu dã rezultate, atunci cred cã e timpul ptr un alt etrier...nu întotdeauna se reușește reparația.
Suspiciunea cu pompa o cam elimin, ptr cã dacã ar fi ea, ar trebui sã blocheze și roata spate din diagonalã.
LE
Verificã și furtunul etrierului, cu temeinicie, au fost cazuri când, din cauza îmbãtrânirii materialului interior, circuitul normal al lichidului, mai ales pe retur, era alterat/împiedicat.