Am citit "cap coada" topicul dedicat oscilatiei turatiei la H-ul Z17DTR. De mai bine de 25 de ani conduc auto cu motorizari diesel si de vreo 2 ani H-ul amintit cu peste 55 de mii de km rulati. In general multumit de masinuta asta de la Opel, consum de invidiat cand alergi pe autobanda sau DN, ceva comfort si costuri de intretinere nu prea mari, am schimbat caseta de directie ZF, kitul de distributie, consumabile si cam atat. Cam atat pana acum vreo 3 saptamani cand a inceput sa o ia razna turatia la ralanti si un tacanit metalic undeva la distributie (tacanitul de vreo 2 zile). Nu sunt stresat, poate putin deranjat de schimbarea asta care stiu ca se va remedia. Banuiesc ca este vorba de regulatorul de debit si rola intinzatoare
curea, aici cu semnul ? pana maine cand dau o tura cu un prieten mecanic. Pana mea, ii dau doar gaz efix51, rar spre foarte rar cu motorul sub 2200-2300 in oras cand efectiv nu am alte posibilitati, schimburi
ulei consumabile la timp, in cateva cuvinte nu-mi place sa plimb caruta pe strada. Revin cu detalii dupa "revizia capitala". 😊)
Drumuri bune la toata lumea si sa auzim si de bine!