- deleted-122165
- OP
- 18 mesaje
- din 19 Oct 2017
deleted-122165
- Mesaje scrise: 18
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 19 Oct 2017
- Mesaj Privat
Treaba e din ce in ce mai nasoala.
Acum 3 saptamani am dus masina la AutoErebus, service si dealer autorizat Opel asta dupa ce cei de la Radacini au dat dovada de lipsa de profesionalism.
Bun, pana aici totul ok, receptionerul de la mecanica mi-a spus ca trebuie sa o mai verifice si ei, pt ca nu se pot baza pe o constatare facuta de alt service.
Dupa 3 zile ma suna si imi spun acelasi lucru, problema cu distributia, trebuie dat motorul jus, manopera multa, pret 5100 Ron.
Le dau unda verde si se apuca de ea.
Dupa doua saptamani ii sun sa vad ce se intampla, care e progresul si, sunt invitat sa stam de vorba, "problema este delicata".
Mi-au schimbat distributia dar masina continua sa scoata zgomotul cu pricina si... nu stiu ce are.
Acum, de o saptamana desfac la ea si pun la loc, lucru care din punctul meu de vedere e total gresit si lipsit de profesionalism, nu stiu ce durabilitate vor mai avea garniturile alea pe care sigur nu le vor schimba.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ei cumva si-au asumat distributia, m-au intrebat daca sa-mi puna disttibutia veche care la ochiul liber nu prezinta uzura.
N-am mai fost nici eu nici apropiati de-ai mei intr-o astfel de situatie. Nu stiu ce pot face sau daca mai e ceva de facut.
Multumesc anticipat de sfat!
Acum 3 saptamani am dus masina la AutoErebus, service si dealer autorizat Opel asta dupa ce cei de la Radacini au dat dovada de lipsa de profesionalism.
Bun, pana aici totul ok, receptionerul de la mecanica mi-a spus ca trebuie sa o mai verifice si ei, pt ca nu se pot baza pe o constatare facuta de alt service.
Dupa 3 zile ma suna si imi spun acelasi lucru, problema cu distributia, trebuie dat motorul jus, manopera multa, pret 5100 Ron.
Le dau unda verde si se apuca de ea.
Dupa doua saptamani ii sun sa vad ce se intampla, care e progresul si, sunt invitat sa stam de vorba, "problema este delicata".
Mi-au schimbat distributia dar masina continua sa scoata zgomotul cu pricina si... nu stiu ce are.
Acum, de o saptamana desfac la ea si pun la loc, lucru care din punctul meu de vedere e total gresit si lipsit de profesionalism, nu stiu ce durabilitate vor mai avea garniturile alea pe care sigur nu le vor schimba.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ei cumva si-au asumat distributia, m-au intrebat daca sa-mi puna disttibutia veche care la ochiul liber nu prezinta uzura.
N-am mai fost nici eu nici apropiati de-ai mei intr-o astfel de situatie. Nu stiu ce pot face sau daca mai e ceva de facut.
Multumesc anticipat de sfat!
- CORBU
- 1,670 mesaje
- din 01 Dec 2006
- Zafira Tourer 2015 b16dth
- Iasi
CORBU
- Mesaje scrise: 1,670
- Masina: Zafira Tourer 2015 b16dth
- Cont inregistrat: 01 Dec 2006
- Mesaj Privat
Uite eu am gasit o buba la galeria de evacuare ...pare ca nu se strange ff bine pe blocul motor ....la mine scapa gaze pe acolo...si samsarul care mi a vandut masina a incercat sa stranga surubul si l a rupt in bloc ... exista varianta ca sa scape gaze si sa fluiere garnitura de metal ....desfa carcasa care inveleste turbina si uita te la evacuarea din partea dreapta .... poate a afumata ! La mine scoate ceva nixe si sunet doar pana se incalzeste putin ...apoi totul e ok! Si mai este o problema sesizata de cei de Opel ...anume racordul de metal ala cu plasa de metal ...pot aparea fisuri pe el !..... deci zici ca distributia la masina asta costa 1200€ poti pune poze cu ghidajele si lantul vechi ? Cati km ai?
- deleted-122165
- OP
- 18 mesaje
- din 19 Oct 2017
deleted-122165
- Mesaj Privat
- CORBU
- 1,670 mesaje
- din 01 Dec 2006
- Iasi
CORBU
- Mesaj Privat
- marcovo
- **
- 108 mesaje
- din 12 Feb 2007
- Zafira Tourer 2012 A20DT
- Rm.VALCEA
marcovo
- Mesaje scrise: 108
- Masina: Zafira Tourer 2012 A20DT
- Cont inregistrat: 12 Feb 2007
- Mesaj Privat
- CORBU
- 1,670 mesaje
- din 01 Dec 2006
- Iasi
CORBU
- Mesaj Privat
- CFrancezul
- *
- 28 mesaje
- din 01 Jun 2017
- Zafira Tourer 2014 Lvl
- Bucuresti
CFrancezul
- Mesaje scrise: 28
- Masina: Zafira Tourer 2014 Lvl
- Cont inregistrat: 01 Jun 2017
- Mesaj Privat
- CFrancezul
- *
- 28 mesaje
- din 01 Jun 2017
- Zafira Tourer 2014 Lvl
- Bucuresti
CFrancezul
- Mesaj Privat
- CFrancezul
- *
- 28 mesaje
- din 01 Jun 2017
- Zafira Tourer 2014 Lvl
- Bucuresti
CFrancezul
- Mesaj Privat
- marcovo
- **
- 108 mesaje
- din 12 Feb 2007
- Zafira Tourer 2012 A20DT
- Rm.VALCEA
marcovo
- Mesaje scrise: 108
- Masina: Zafira Tourer 2012 A20DT
- Cont inregistrat: 12 Feb 2007
- Mesaj Privat
- CFrancezul
- *
- 28 mesaje
- din 01 Jun 2017
- Zafira Tourer 2014 Lvl
- Bucuresti
CFrancezul
- Mesaj Privat
- deleted-122165
- OP
- 18 mesaje
- din 19 Oct 2017
deleted-122165
- Mesaj Privat
Salutare!
A mea face in continuare, iar dupa schimbul lantului de distributie si al intinzatoarelor zgomotul este permanent.
Din pacate in romania inca nu avem service opel cu mecanici care sa inteleaga motoarele astea.
Dupa un mail la opel south-est am primit un telefon si am fost trimis la radacini vitan ca acolo este cel mai priceput inginer.
Inginer care mi-a spus ca ma costa intre 2000 si 9000 de lei ca sa descopere ce are, nu reparatia.
Adica sa demonteze motorul bucata cu bucata si sa-l invete pe banii mei.
Dupa o scurta discutie cu un italian care postase un film pe youtube cu acelasi zgomot am aflat ca a rezolvat problema dupa un schimb de distributie adica lant, intinzatoare si pinioane.
Are logica, degeaba schimbi lantul daca nu schimbi si pinioanele doar ca mecanicii de la erebus au schimbat la la distributia pe curea.
Eu stiind ca am lant si intinzatoare noi am mers asa cu ea. Am 4000 de atunci. Trepideaza putin pana se incalzeste.
Prefer sa astept pana mi-oi face drum prin europa prin germania sa o duc la schimbat distributia cu riscul sa se rupa.
Oricum, e mai ieftin un motor second decat suma ceruta de astia sa descopere ce are.
A mea face in continuare, iar dupa schimbul lantului de distributie si al intinzatoarelor zgomotul este permanent.
Din pacate in romania inca nu avem service opel cu mecanici care sa inteleaga motoarele astea.
Dupa un mail la opel south-est am primit un telefon si am fost trimis la radacini vitan ca acolo este cel mai priceput inginer.
Inginer care mi-a spus ca ma costa intre 2000 si 9000 de lei ca sa descopere ce are, nu reparatia.
Adica sa demonteze motorul bucata cu bucata si sa-l invete pe banii mei.
Dupa o scurta discutie cu un italian care postase un film pe youtube cu acelasi zgomot am aflat ca a rezolvat problema dupa un schimb de distributie adica lant, intinzatoare si pinioane.
Are logica, degeaba schimbi lantul daca nu schimbi si pinioanele doar ca mecanicii de la erebus au schimbat la la distributia pe curea.
Eu stiind ca am lant si intinzatoare noi am mers asa cu ea. Am 4000 de atunci. Trepideaza putin pana se incalzeste.
Prefer sa astept pana mi-oi face drum prin europa prin germania sa o duc la schimbat distributia cu riscul sa se rupa.
Oricum, e mai ieftin un motor second decat suma ceruta de astia sa descopere ce are.
- CFrancezul
- *
- 28 mesaje
- din 01 Jun 2017
- Zafira Tourer 2014 Lvl
- Bucuresti
CFrancezul
- Mesaj Privat