- valy darie
- OP
- 142 mesaje
- din 10 Sep 2007
- Vectra 1994 x16sz
- Buzau
valy darie
- Mesaje scrise: 142
- Masina: Vectra 1994 x16sz
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 10 Sep 2007
- Mesaj Privat
salut imi poate spune si mie cineva cum se schimba rulmentii pe spate la vectra A model 94 am punte cu tamburi si ABS pe butuc. la ate punti ABS ul este pe ia(punte). dar la mine e pe butuc.as vrea sa stiu cum se procedeaza si daca gasesc doar rulmentul fara fuzeta. am inteles ca ar fi vro 3 mil ?ca in cazul asta schimb puntea cu totu ca e 4 mil completa. astept rasp. multumesc
- razvu77
- **
- 201 mesaje
- din 13 Nov 2005
- Astra 1995 C20XE
razvu77
- Mesaje scrise: 201
- Cont inregistrat: 13 Nov 2005
- Mesaj Privat
- valy darie
- OP
- 142 mesaje
- din 10 Sep 2007
- Vectra 1994 x16sz
- Buzau
valy darie
- Mesaj Privat
ma nenica voi ma bagati in sperieti pe mine. cine va zis voua ca nu se schimba rulmentii pe spate decat cu tot cu butuc si costa 3 mil? am fost io la magazin de piese auto si am gasit frumusel rulmenti de spate la 36 ron . iam mai spus odata vanzatoarei crezand cas na inteles: doamna rulmenti de vectra pt spate. ea: da domnule 36 lei si iam schimbat frumos ma mecanic cu 20lei manopera si gata.
- Cristi_C
- 729 mesaje
- din 11 Jan 2006
- Vectra 2003 z18xe + z12xe
- Timisoara
Cristi_C
- Mesaje scrise: 729
- Masina: Vectra 2003 z18xe + z12xe
- Cont inregistrat: 11 Jan 2006
- Mesaj Privat
- valy darie
- OP
- 142 mesaje
- din 10 Sep 2007
- Vectra 1994 x16sz
- Buzau
valy darie
- Mesaj Privat
- Cristi_C
- 729 mesaje
- din 11 Jan 2006
- Vectra 2003 z18xe + z12xe
- Timisoara
Cristi_C
- Mesaje scrise: 729
- Masina: Vectra 2003 z18xe + z12xe
- Cont inregistrat: 11 Jan 2006
- Mesaj Privat
Vali daca tu zici ca vectra A are acelasi butuc ca Astra G, eu iti garantez ca la Astra G (masina mea) butucii de pe spate sunt in capsula si includ senzorii de abs, deoarece am schimbat 4 bucati pana acuma ca s-au tot indoit si imi rodeau cauciucurile. Pana si cei de Astra H sunt identici, doar ca la aceia difera senzorul de ABS (ca si constructie). Si un butuc spate (rulment + senzorul de abs) pentru astra g costa in jur de 320 ron.
Cat despre ton, nu m-a deranjat pe mine, dar cei de aici incearca sa te ajute si tu ii iei peste picior.
Cat despre ton, nu m-a deranjat pe mine, dar cei de aici incearca sa te ajute si tu ii iei peste picior.
- octav_bz
- 1,047 mesaje
- din 17 Jun 2005
- Astra 2009 A17DTR
- Buzau
octav_bz
- Mesaje scrise: 1,047
- Masina: Astra 2009 A17DTR
- Cont inregistrat: 17 Jun 2005
- Mesaj Privat
- valy darie
- OP
- 142 mesaje
- din 10 Sep 2007
- Vectra 1994 x16sz
- Buzau
valy darie
- Mesaj Privat
- pamihai
- **
- 118 mesaje
- din 23 Jul 2004
pamihai
- Mesaje scrise: 118
- Cont inregistrat: 23 Jul 2004
- Mesaj Privat
- andreiutasg
- *
- 4 mesaje
- din 11 Nov 2007
- Astra 2006 H17TDI
- Bucuresti
andreiutasg
- Mesaje scrise: 4
- Masina: Astra 2006 H17TDI
- Cont inregistrat: 11 Nov 2007
- Mesaj Privat
- Podar Felician
- *
- 21 mesaje
- din 27 Feb 2008
- Astra 2001 Y20DTH
- Mures
Podar Felician
- Mesaje scrise: 21
- Masina: Astra 2001 Y20DTH
- Cont inregistrat: 27 Feb 2008
- Mesaj Privat
- Hordy
- **
- 307 mesaje
- din 23 Nov 2007
- Vectra 1990 C20NE
- Bistrita-Nasaud
Hordy
- Mesaje scrise: 307
- Masina: Vectra 1990 C20NE
- Cont inregistrat: 23 Nov 2007
- Mesaj Privat
pepino967
- Mesaje scrise: 59
- Masina: Corsa 2002
- Cont inregistrat: 12 Feb 2008
- Mesaj Privat
Imi spuneti si mie cum e cu rulmentii astia la Corsa C? Daca vreau sa-i schimb, pot sa-i schimb doar pe ei sau ...cu tot cu "punte" etc?
Ca eu i-am facut niste reparatii, dar la Skoda-service si printre altele, mi-au zis ca as avea un mic joc la rulmentii de pe spate si ca, din cate stiau ei, la Opel-uri se mai pot strange. Daca nu, ziceau ca m-ar costa vreo 150-200 ron/buc. E adevarat?
Ca eu i-am facut niste reparatii, dar la Skoda-service si printre altele, mi-au zis ca as avea un mic joc la rulmentii de pe spate si ca, din cate stiau ei, la Opel-uri se mai pot strange. Daca nu, ziceau ca m-ar costa vreo 150-200 ron/buc. E adevarat?
rone_elv
- Mesaje scrise: 9
- Masina: Astra 2002 Y17DT
- Cont inregistrat: 16 Dec 2007
- Mesaj Privat
rone_elv
- Mesaje scrise: 9
- Masina: Astra 2002 Y17DT
- Cont inregistrat: 16 Dec 2007
- Mesaj Privat
Cristi_C a scris:Vali daca tu zici ca vectra A are acelasi butuc ca Astra G, eu iti garantez ca la Astra G (masina mea) butucii de pe spate sunt in capsula si includ senzorii de abs, deoarece am schimbat 4 bucati pana acuma ca s-au tot indoit si imi rodeau cauciucurile. Pana si cei de Astra H sunt identici, doar ca la aceia difera senzorul de ABS (ca si constructie). Si un butuc spate (rulment + senzorul de abs) pentru astra g costa in jur de 320 ron.
cristi_c ajuta-ma si pe mine cu niste sfaturi privind schimbarea rulmentilor pe spate. si eu am astra g 2002
- d_claudiuus
- **
- 211 mesaje
- din 09 Mai 2007
- Corsa 2015 B13DTE
- Sibiu
d_claudiuus
- Mesaje scrise: 211
- Masina: Corsa 2015 B13DTE
- Cont inregistrat: 09 Mai 2007
- Mesaj Privat
Am si eu o intrebare:
Recent mi s-au schimbat pe spate tamburul impreuna cu rulmentii, la ambele roti. Rulmentii din cate am inteles sunt unguresti, au fost presati corect in tambur, insa de cand s-au schimbat am observat un usor joc al rotii, joc pe care cu rulmentii originali nu l-am avut.
Cei de la service mi-au spus ca nu are nimic daca joaca usor. Intr-adeavar se simte putin daca tragi sanatos de roata, cu mana pe exterior si cu cealalta pe interiorul rotii. La viraje nu se simte, iar rulmenii nu caraie deloc, roata nu se incalzeste. Intrebarea mea ar fi daca acest joc este OK, si daca roata intra-adevar are voie sa aiba un pic de joc. Intreb deoarece in mai 2009 trebuie sa-mi fac ITP-ul, si nu vreau sa fiu respins...
Multumesc pt. raspunsuri
Recent mi s-au schimbat pe spate tamburul impreuna cu rulmentii, la ambele roti. Rulmentii din cate am inteles sunt unguresti, au fost presati corect in tambur, insa de cand s-au schimbat am observat un usor joc al rotii, joc pe care cu rulmentii originali nu l-am avut.
Cei de la service mi-au spus ca nu are nimic daca joaca usor. Intr-adeavar se simte putin daca tragi sanatos de roata, cu mana pe exterior si cu cealalta pe interiorul rotii. La viraje nu se simte, iar rulmenii nu caraie deloc, roata nu se incalzeste. Intrebarea mea ar fi daca acest joc este OK, si daca roata intra-adevar are voie sa aiba un pic de joc. Intreb deoarece in mai 2009 trebuie sa-mi fac ITP-ul, si nu vreau sa fiu respins...
Multumesc pt. raspunsuri
- d_claudiuus
- **
- 211 mesaje
- din 09 Mai 2007
- Corsa 2015 B13DTE
- Sibiu
d_claudiuus
- Mesaj Privat
Am si eu o intrebare:
Multumesc pt. raspunsuri
Multumesc pt. raspunsuri
- gabonne
- 1,293 mesaje
- din 11 Sep 2006
- Vectra 1993 1.7TD
- braila
gabonne
- Mesaje scrise: 1,293
- Masina: Vectra 1993 1.7TD
- Cont inregistrat: 11 Sep 2006
- Mesaj Privat
alex977
- Mesaje scrise: 35
- Masina: Vectra 2001
- Cont inregistrat: 23 Jun 2008
- Mesaj Privat
- d_claudiuus
- **
- 211 mesaje
- din 09 Mai 2007
- Corsa 2015 B13DTE
- Sibiu
d_claudiuus
- Mesaj Privat
Am fost azi la un Service cu ITP autorizat. Mi-au pus masina pe stand, mi-au verificat jocurile la roti, directia, franele... deci a fost practic o verificare ITP. Mi-au zis ca masina nu are nimic, acel mic joc nu reprezinta o problema. Deci daca trec de ITP la anu' in mai, e OK.
Ma bucur ca am pe bord 140.000 de KM, iar pe partea de bucsaraie, stau super cu masina, directia am reparat-o o data la reprezentanta si e super OK. Mi-au taiat si factura, 50 RON...
Ma bucur ca am pe bord 140.000 de KM, iar pe partea de bucsaraie, stau super cu masina, directia am reparat-o o data la reprezentanta si e super OK. Mi-au taiat si factura, 50 RON...