casiiu11
- Mesaje scrise: 72
- Masina: Zafira 2008 Z16XER
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 06 Mai 2007
- Mesaj Privat
Model: Zafira
An fabricatie: 2008
Cod motor: Z16XER
Buna ziua
Am schimbat sãptãmâna trecutã distributia la mașina inclusiv pompa de apa. Zilele acestea am observat spuma alba în vasul de expansiune. Mecanicul zice ca a schimbat/completat lichid de rãcire. Înainte antigelul G12 parcã era super curat.
Imi dati si mie niste sugestii / pãreri? De unde ar putea fi ?
An fabricatie: 2008
Cod motor: Z16XER
Buna ziua
Am schimbat sãptãmâna trecutã distributia la mașina inclusiv pompa de apa. Zilele acestea am observat spuma alba în vasul de expansiune. Mecanicul zice ca a schimbat/completat lichid de rãcire. Înainte antigelul G12 parcã era super curat.
Imi dati si mie niste sugestii / pãreri? De unde ar putea fi ?
casiiu11
- Mesaje scrise: 72
- Masina: Zafira 2008 Z16XER
- Cont inregistrat: 06 Mai 2007
- Mesaj Privat
Update: am fost la mașina sa curat cât pot interiorul rezervorului de antigen (Nu pot ca nu e un paralepiped gol ci e împãrțit în sectiuni) , am scos antigel cu seringa sa mai duc din spuma si am constatat cã antigelul este super curat (roz) deci nu are ulei în el. Spuma e alba si nu miroase.
Are legatura cu pompa de apa schimbatã odatã cu distributia?
Are legatura cu pompa de apa schimbatã odatã cu distributia?
- mariuseek
- **
- 301 mesaje
- din 31 Jul 2015
- Corsa 2008 Z12XEP
- Galati
mariuseek
- Mesaje scrise: 301
- Masina: Corsa 2008 Z12XEP
- Cont inregistrat: 31 Jul 2015
- Mesaj Privat
E posibil sa fie depuneri de pe circuitul de racire, antrenate de antigelul proaspat.
Ceva de genul am si eu, numai ca nu e alba, e mai inchisa la culoare, nu miroase, nu e uleioasa, se depune ca o gelatina si a inceput sa apara la cateva saptamani dupa ce am schimbat antigelul. Probabil antigelul anterior nu fusese schimbat niciodata si nu a fost spalata instalatia inainte de schimbare.
Ceva de genul am si eu, numai ca nu e alba, e mai inchisa la culoare, nu miroase, nu e uleioasa, se depune ca o gelatina si a inceput sa apara la cateva saptamani dupa ce am schimbat antigelul. Probabil antigelul anterior nu fusese schimbat niciodata si nu a fost spalata instalatia inainte de schimbare.