mihay23
- Mesaje scrise: 21
- Masina: Astra 2005
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 29 Oct 2007
- Mesaj Privat
salut am un opel astra h din 2005 (1.9 CDTi, motor Z19DTH) gri de 150 cai si am o problema mi se opreste motorul in mers....am fost la tester si mi-a dat " eroare P0190 engine " cikca ar fi senzorul de consum...simt ca masina nu mai trage...in bord nu mi se aprinde nici un bec din cele care ar trebui sa imi indice .... ajutati-ma cu niste sfaturi va rog mult.....(si inca ceva daca merge schimbat senzorul de consum...fara pompa de injectie...)
- jE
- 8,418 mesaje
- din 04 Jun 2006
- Astra 2005 Z18XE
- Brasov
jE
- Mesaje scrise: 8,418
- Masina: Astra 2005 Z18XE
- Cont inregistrat: 04 Jun 2006
- Mesaj Privat
Stii ce ma dispera pe mine? userii noi care cred ca lectura regulamentului e optionala.
Cat de sugestiv ti se poate parea tie titlul "ma dispera..."? Chiar crezi ca cineva e curios sa citeasca un topic cu un asemenea titlu? Primul impuls al meu a fost sa il sterg
P0190 e "Fuel Rail Pressure (FPR) sensor - circuit malfunction. Probable cause: Wiring, FRP sensor, ECM"
Cat de sugestiv ti se poate parea tie titlul "ma dispera..."? Chiar crezi ca cineva e curios sa citeasca un topic cu un asemenea titlu? Primul impuls al meu a fost sa il sterg
P0190 e "Fuel Rail Pressure (FPR) sensor - circuit malfunction. Probable cause: Wiring, FRP sensor, ECM"
mihay23
- Mesaj Privat
- murzick
- 1,007 mesaje
- din 10 Dec 2006
- Vectra 2001 Z18XE
- Bucuresti
murzick
- Mesaje scrise: 1,007
- Masina: Vectra 2001 Z18XE
- Cont inregistrat: 10 Dec 2006
- Mesaj Privat
mihay23, FRP - Fuel Rail Pressure, iar ECM - Engine Control Module (probabil cu referire la ECU).
Problema ta pare sa fie senzorul FRP, posibil doar contact prost pe undeva. Oricum asta e de verificat prima oara, fire, contacte, dat cu spray de contacte pe lamelele din conector. In cel mai rau caz ai senzorul bulit. Mai e posibil sa fie si de la ECU problema, dar mai bine elimini intii toate chestiile enumerate pina acum. Asta e pozitionarea senzorului conform TIS:
Problema ta pare sa fie senzorul FRP, posibil doar contact prost pe undeva. Oricum asta e de verificat prima oara, fire, contacte, dat cu spray de contacte pe lamelele din conector. In cel mai rau caz ai senzorul bulit. Mai e posibil sa fie si de la ECU problema, dar mai bine elimini intii toate chestiile enumerate pina acum. Asta e pozitionarea senzorului conform TIS:
mihay23
- Mesaj Privat
mihay23
- Mesaj Privat