- gra
- OP
- 198 mesaje
- din 29 Jun 2005
- Astra 2009 z17dtr
- Iasi
gra
- Mesaje scrise: 198
- Masina: Astra 2009 z17dtr
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 29 Jun 2005
- Mesaj Privat
Cine a studiat modul in care opcom afiseaza valorile maf si poate sa-mi spuna daca la mine par corecte sau nu?
Motorul este Z17DTR, iar debitmetrul este la fel ca si la dtj...
Masina merge/trage bine, dar cateodata are mici "intreruperi" in sarcina si mi-a dat recent o eroare P0100 (52) legata de maf.
Maf-ul este cu 5 fire, hot wire, e posibil sa lucreze prin modificarea frecventei de masurare in functie de debitul de aer intrat...de aceea intreb cei care aveti la activ vizionari ale modului cum opcom-ul prezinta aceste valori.
Dupa parerea mea valorile afisate sunt cam prea "saltaretze" si nu e bine...
Nici la consum nu stau bine deloc...10-11 in oras...
https://youtube.com/watch?v=KXuJd-Tu2-8
Motorul este Z17DTR, iar debitmetrul este la fel ca si la dtj...
Masina merge/trage bine, dar cateodata are mici "intreruperi" in sarcina si mi-a dat recent o eroare P0100 (52) legata de maf.
Maf-ul este cu 5 fire, hot wire, e posibil sa lucreze prin modificarea frecventei de masurare in functie de debitul de aer intrat...de aceea intreb cei care aveti la activ vizionari ale modului cum opcom-ul prezinta aceste valori.
Dupa parerea mea valorile afisate sunt cam prea "saltaretze" si nu e bine...
Nici la consum nu stau bine deloc...10-11 in oras...
https://youtube.com/watch?v=KXuJd-Tu2-8
ma14
- Mesaje scrise: 28
- Masina: Astra 2011 A17DTJ
- Cont inregistrat: 14 Mai 2012
- Mesaj Privat
- gra
- OP
- 198 mesaje
- din 29 Jun 2005
- Astra 2009 z17dtr
- Iasi
gra
- Mesaj Privat
hmm, nu-l mai am (...Oricum pana la 2000 rpm valorile variaza cam mult, dupa aceasta turatie sunt mai stabile...
Am si o usoara ezitare a motorului la accelerare in plaja 1000-2200 rpm, dar e greu de stabilit, poate fi acest debitmetru, poate fi unul sau 2 injectoare, poate fi map-ul obosit, geometria turbinei poate "agatza" si altele...neavand cod de eroare, probabil moare asa, ca bani sa schimb aiurea componente nu bag...
Am si o usoara ezitare a motorului la accelerare in plaja 1000-2200 rpm, dar e greu de stabilit, poate fi acest debitmetru, poate fi unul sau 2 injectoare, poate fi map-ul obosit, geometria turbinei poate "agatza" si altele...neavand cod de eroare, probabil moare asa, ca bani sa schimb aiurea componente nu bag...
- gra
- OP
- 198 mesaje
- din 29 Jun 2005
- Astra 2009 z17dtr
- Iasi
gra
- Mesaj Privat