Asteptarea aproape a luat sfarsit si pentru mine (inca nu mi-a fost livrata masina dar a ajuns la dealer in parcare), ocazie cu care fac o scurta prezentare a masinii.
Modelul ales de mine este Astra K Dynamic (echiparea include buton sport si plafon negru) cu motorizarea 1.6 turbo benzina de 200 cp si urmatoarele dotari fata de standard:
- Pachet Innovation
- Asistent parcare fata si spate, avansat
- Pachet iarna 1:
- Pachet scaune ergonomice Sport, sofer si pasager
- Sistem de climatizare, pe doua zone, automat, sistem de control electronic al temperaturii
- Covorase cauciuc fata/spate
- Ornamente cromate in jurul geamurilor laterale
- Roata de rezerva otel 16 x 4.0
Pe scurt , masina am ales-o pentru ca mi-am dorit ceva mai sportiv in 4/5 usi dar fara a merge in extreme gen : Megane RS, Astra OPC, Seat Leon Cupra unde pretul , consumul si comfortul ar fi fost dezavantaje.
Din pacate nu am gasit la test drive o Astra in motorizarea asta, doar cu 1.4 150 cp asa ca am combinat experienta de la versiunea de 1.4 cu parerile proprietarilor de pe forumul din UK si reviewurile cu Astra in aceasta motorizare ca sa ajung la concluzia ca se detaseaza de concurenta (nu cu mult) din segmentul de pret si putere (Megane GT, Peugeot 308 GT, Kia Ceed GT) la indeajuns de multe capitole (acceleratie si reprize, frane, consum real) pentru a ma decide sa merg pe Astra.
Ce imi place la ea:
- farurile led matrix
- scaunele ergonomice cu suport lombar
- faptul ca e mai 'stealth' eleganta dar fara sa epateze
- evacuare dubla reala nu falsa
- faptul ca nu ai zgomote de motor artificiale in boxe
- faptul ca in spate ai loc decent si nu ai tunel
Ce nu imi place:
Ramane de vazut.
Atasez cateva poze facute in parcare dupa ce a ajuns masina destul de murdara de pe drum.