Marius_85
- Mesaje scrise: 8
- Masina: Astra 2005
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 30 Jun 2016
- Mesaj Privat
Cand am cumparat masina avea o problema la pedala de frana(era tare, trebuia sa apesi foarte tare sa franezi).Am fost la un service si mi-au zis sa schimb tulumba.Am schimbat-o , pedala si-a revenit dar a aparut alta problema😔. Cand apas pedala de frana pt a reduce viteza se blocheaza rotile (nu in totalitate) si raman si stopurile aprinse. Pt deblocare lor trebuie sa trag masina pe dreapta si sa apas tare frana.M-am intors in service si mi-au zis ca s-ar putea sa fie etrieri pe motiv ca masina a stat.Am schimbat etrierii si nimic😭.M-am intors in service au zis ca nu au intalnit asa ceva si mi-au recomandat si schimbarea pompei de frana.Am schimbat-o.Degeaba😲.Daca ati auzi sau v-ati lovit de problema asta astept sfaturile voastre.Multumesc!
- alexx1402
- 1,752 mesaje
- din 16 Aug 2010
- Astra 2017 B16DTH
- Alta tara
alexx1402
- Mesaje scrise: 1,752
- Masina: Astra 2017 B16DTH
- Cont inregistrat: 16 Aug 2010
- Mesaj Privat
Marius_85
- Mesaj Privat
- Daniel
- 2,852 mesaje
- din 06 Dec 2004
- Astra 2012 A17DTJ
- Bucuresti
Daniel
- Mesaje scrise: 2,852
- Masina: Astra 2012 A17DTJ
- Cont inregistrat: 06 Dec 2004
- Mesaj Privat
Marius_85
- Mesaj Privat
- tirnaveni
- 555 mesaje
- din 25 Feb 2009
- Astra 2008 Z17dth
- Sibiu
tirnaveni
- Mesaje scrise: 555
- Masina: Astra 2008 Z17dth
- Cont inregistrat: 25 Feb 2009
- Mesaj Privat
Marius_85
- Mesaj Privat
- Phantom
- **
- 198 mesaje
- din 10 Aug 2008
- Astra 2005 Z14XEP
- Galati
Phantom
- Mesaje scrise: 198
- Masina: Astra 2005 Z14XEP
- Cont inregistrat: 10 Aug 2008
- Mesaj Privat
Marius_85
- Mesaj Privat
dgidan
- Mesaje scrise: 9
- Masina: Astra 2009 Z17DTJ
- Cont inregistrat: 21 Sep 2012
- Mesaj Privat
cosmin001
- Mesaje scrise: 38
- Masina: Zafira 2008 Z16XER
- Cont inregistrat: 04 Sep 2007
- Mesaj Privat
dgidan
- Mesaje scrise: 9
- Masina: Astra 2009 Z17DTJ
- Cont inregistrat: 21 Sep 2012
- Mesaj Privat
Buna ziua ,revin cu rezolvarea ,in cazul meu roti blocate dupa o frânare mai brusca in care intra ABS-ul.
Am schimbat initial furtunele de la etrierii fata si parea ok dar in momentul in care am frânat pe iarba sa fac o proba a ramas iar blocata.
Asadar am decis sa schimb ABS-ul ( cu ESP incorporat de fabrica) , am luat unul SH cu tot cu ESP 30€ pe acelasi cod si l-am inlocuit.
Am schimbat tot lichidul de frânã(ATE pentru ESP) ,aerisit tot ok si am rezolvat cu ABS-ul , frâneaza mult mai bine acum masina si nu se mai blocheaza.
Dar nu am rezolvat total, senzorul de presiune de pe partea hidraulica a ABS-ului (care ajuta ESP-ul) este defect si având eroare nu se activeaza ESP-ul dar ma multumesc cu ABS-ul monentan.
PS. senzorul de presiune este capsulat pe partea hidraulica ca am vrut sa il schimb de pe ABS-ul vechi dar nu e sigur.
Am schimbat initial furtunele de la etrierii fata si parea ok dar in momentul in care am frânat pe iarba sa fac o proba a ramas iar blocata.
Asadar am decis sa schimb ABS-ul ( cu ESP incorporat de fabrica) , am luat unul SH cu tot cu ESP 30€ pe acelasi cod si l-am inlocuit.
Am schimbat tot lichidul de frânã(ATE pentru ESP) ,aerisit tot ok si am rezolvat cu ABS-ul , frâneaza mult mai bine acum masina si nu se mai blocheaza.
Dar nu am rezolvat total, senzorul de presiune de pe partea hidraulica a ABS-ului (care ajuta ESP-ul) este defect si având eroare nu se activeaza ESP-ul dar ma multumesc cu ABS-ul monentan.
PS. senzorul de presiune este capsulat pe partea hidraulica ca am vrut sa il schimb de pe ABS-ul vechi dar nu e sigur.