- vapor dumitrel
- OP
- 9 mesaje
- din 03 Mar 2016
- Vectra 2005 Z 20 NET
- Constanta
vapor dumitrel
- Mesaje scrise: 9
- Masina: Vectra 2005 Z 20 NET
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 03 Mar 2016
- Mesaj Privat
Salut si scuze ca am deschis un nou topic insa nu am gasit un raspuns clar la problema pe care o am si anume: vectra mea motor 2.0 gts turbo cod z20net se tureaza singura cand apas ambreiajul pentru a schimba treapta de viteza. alte simptome ar fi ca pana la 2.500 ture relativ are o putere scazuta iar la turatii mari pe liber 3 4 mii se aude un suierat subtil nu agresiv. care ar putea fi problema sau problemele? unii mi.au spus ca e clapeta am curatato si nimic.. altii aer fals.. am cautat( poate nu am stiut clar unde sa ma uit) si nimic.. ambreiajul nu cred ca e de vina nu patineaza. se poate sa fie din soft?
PS : clapeta de acceleratie pe axul clapetului in sine la actionarea cu degetul are un mic joc. e posibil sa fie asta cauza?
PS : clapeta de acceleratie pe axul clapetului in sine la actionarea cu degetul are un mic joc. e posibil sa fie asta cauza?
- buldozer2
- 732 mesaje
- din 01 Feb 2011
- Astra 2014 A14NET
- Buzau
buldozer2
- Mesaje scrise: 732
- Masina: Astra 2014 A14NET
- Cont inregistrat: 01 Feb 2011
- Mesaj Privat
- vapor dumitrel
- OP
- 9 mesaje
- din 03 Mar 2016
- Vectra 2005 Z 20 NET
- Constanta
vapor dumitrel
- Mesaj Privat
- prooff
- **
- 242 mesaje
- din 17 Jul 2011
- Vectra 2005 Z16XE
- Bucuresti
prooff
- Mesaje scrise: 242
- Masina: Vectra 2005 Z16XE
- Cont inregistrat: 17 Jul 2011
- Mesaj Privat
- vapor dumitrel
- OP
- 9 mesaje
- din 03 Mar 2016
- Vectra 2005 Z 20 NET
- Constanta
vapor dumitrel
- Mesaj Privat
- vapor dumitrel
- OP
- 9 mesaje
- din 03 Mar 2016
- Vectra 2005 Z 20 NET
- Constanta
vapor dumitrel
- Mesaj Privat
- vapor dumitrel
- OP
- 9 mesaje
- din 03 Mar 2016
- Vectra 2005 Z 20 NET
- Constanta
vapor dumitrel
- Mesaj Privat
- deleted-4518
- **
- 182 mesaje
- din 15 Jan 2007
deleted-4518
- Mesaje scrise: 182
- Cont inregistrat: 15 Jan 2007
- Mesaj Privat
Eu pe un vectra b 2.0 motor x20xev am avut aceleasi simptome ca tine, dupa curatarea clapetei de acceleratie. A fost coincidenta. Dupa multe sapaturi am gasit ca buba era o fisura considerabila (vreo 6 cm) pe galeria de evacuare. Dupa sudare a fost totul ca la inceput.
Alt motor, aceleasi simptome. Ideea ca nu se vedea nimic, doar suieratul ala de care pomenesti m-a facut sa dau masca jos de pe galeria de evacuare. Si nici asa nu ar fi fost vizibil, dar suieratul se auzea mai bine, asa ca am folosit o oglinda de stomatolog si am vazut buba.
Repet, alt motor, coincide doar capacitatea.
LE: si faptul ca si eu am schimbat sonda lambda degeaba.
Alt motor, aceleasi simptome. Ideea ca nu se vedea nimic, doar suieratul ala de care pomenesti m-a facut sa dau masca jos de pe galeria de evacuare. Si nici asa nu ar fi fost vizibil, dar suieratul se auzea mai bine, asa ca am folosit o oglinda de stomatolog si am vazut buba.
Repet, alt motor, coincide doar capacitatea.
LE: si faptul ca si eu am schimbat sonda lambda degeaba.
- vapor dumitrel
- OP
- 9 mesaje
- din 03 Mar 2016
- Vectra 2005 Z 20 NET
- Constanta
vapor dumitrel
- Mesaj Privat
- deleted-4518
- **
- 182 mesaje
- din 15 Jan 2007
deleted-4518
- Mesaj Privat
Cred ca nu ne intelegem.. Adimisie e diferit de evacuare ca cu ru de gura...
O sa aiba galerie de admisie, cand o sa traga aer chioru prin macaroana, ascuns in cada fiind...
L.E.: Poi e logic, noxele tale daca s-ar duce printr-o crapatura (nu de aia la care te gandesti tu) inainte de a nushtiu cat'a sonda, comfuterul zice ca e amestec sarac, deci baga furca-n rezervor... de unde si putoarea de benzinarie..
O sa aiba galerie de admisie, cand o sa traga aer chioru prin macaroana, ascuns in cada fiind...
L.E.: Poi e logic, noxele tale daca s-ar duce printr-o crapatura (nu de aia la care te gandesti tu) inainte de a nushtiu cat'a sonda, comfuterul zice ca e amestec sarac, deci baga furca-n rezervor... de unde si putoarea de benzinarie..
- vapor dumitrel
- OP
- 9 mesaje
- din 03 Mar 2016
- Vectra 2005 Z 20 NET
- Constanta
vapor dumitrel
- Mesaj Privat
lasand la oparte exprimarea mea mai putin corecta... calculatorul nu.mi da erori pe nimic nici macar amestec sarac sau bogat nici nimic. nu da nici o eroare pe functionarea motorului.. a fost verificat si softul totul e la locul lui.. insa jucaria face figuri.
PS : nu suntem aici sa facem misto unii de altii mai mult sau mai putin cunoscatori in ale mecanicii ... nu sa nascut nimeni invatat .. mersii
PS : nu suntem aici sa facem misto unii de altii mai mult sau mai putin cunoscatori in ale mecanicii ... nu sa nascut nimeni invatat .. mersii
- deleted-4518
- **
- 182 mesaje
- din 15 Jan 2007
deleted-4518
- Mesaj Privat
Imi pare rau daca ai considerat-o ca o jignire. Cat mai impartial:
La mine, pe un vectra , motor de 2.0, X20XEV s-a fisurat galeria de evacuare. Simptomele erau exact ca cele descrise de tine. Bineinteles, fara nici o eroare stocata in computer. Am vazut fisura (destul de greu), am luat galeria si m-am dus repede la sudat cu ea. Probleme disparute.
La mine, avand pe masina respectiva o singura sonda, banuiesc ca tu ai 3, gazele ieseau in aer inainte de a fi analizate se sonda, adica sonda nu "mirosea" aproape mai deloc benzina arsa, motiv pentru care zicea la ECU sa mai bage pe foc...
La mine, pe un vectra , motor de 2.0, X20XEV s-a fisurat galeria de evacuare. Simptomele erau exact ca cele descrise de tine. Bineinteles, fara nici o eroare stocata in computer. Am vazut fisura (destul de greu), am luat galeria si m-am dus repede la sudat cu ea. Probleme disparute.
La mine, avand pe masina respectiva o singura sonda, banuiesc ca tu ai 3, gazele ieseau in aer inainte de a fi analizate se sonda, adica sonda nu "mirosea" aproape mai deloc benzina arsa, motiv pentru care zicea la ECU sa mai bage pe foc...
- vapor dumitrel
- OP
- 9 mesaje
- din 03 Mar 2016
- Vectra 2005 Z 20 NET
- Constanta
vapor dumitrel
- Mesaj Privat