- hog33
- OP
- 1,006 mesaje
- din 29 Mai 2014
- Insignia 2011
- Bucuresti
hog33
- Mesaje scrise: 1,006
- Masina: Insignia 2011
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 29 Mai 2014
- Mesaj Privat
Salut baieti apelez cu o rugaminte la colegii care au demontat cel de al treilea stop de frana de la ST. In spatele luminii rosii se gaseste un bec, mai multe sau led, leduri ?
Ma intereseaza expres deoarece intentionez sa cuplez al treilea stop la un modul emergency brake blinker , un stroboscop dar efectul poate fi obtinut doar cu LEDURI.
Multumesc
Ma intereseaza expres deoarece intentionez sa cuplez al treilea stop la un modul emergency brake blinker , un stroboscop dar efectul poate fi obtinut doar cu LEDURI.
Multumesc
- 99sit
- **
- 472 mesaje
- din 21 Oct 2013
- Insignia 2018 B20DTH
- Arges
99sit
- Mesaje scrise: 472
- Masina: Insignia 2018 B20DTH
- Cont inregistrat: 21 Oct 2013
- Mesaj Privat
- hog33
- OP
- 1,006 mesaje
- din 29 Mai 2014
- Insignia 2011
- Bucuresti
hog33
- Mesaj Privat
- 99sit
- **
- 472 mesaje
- din 21 Oct 2013
- Insignia 2018 B20DTH
- Arges
99sit
- Mesaj Privat
- hog33
- OP
- 1,006 mesaje
- din 29 Mai 2014
- Insignia 2011
- Bucuresti
hog33
- Mesaj Privat
- gyzmo
- 3,751 mesaje
- din 01 Jun 2011
- Insignia 2009 A20DTJ
- Bucuresti
gyzmo
- Mesaje scrise: 3,751
- Masina: Insignia 2009 A20DTJ
- Cont inregistrat: 01 Jun 2011
- Mesaj Privat
- hog33
- OP
- 1,006 mesaje
- din 29 Mai 2014
- Insignia 2011
- Bucuresti
hog33
- Mesaj Privat
- gyzmo
- 3,751 mesaje
- din 01 Jun 2011
- Insignia 2009 A20DTJ
- Bucuresti
gyzmo
- Mesaj Privat
- 99sit
- **
- 472 mesaje
- din 21 Oct 2013
- Insignia 2018 B20DTH
- Arges
99sit
- Mesaj Privat
am fost in Turcia acum 2 ani si am fost in grup 4 masini , am luat Bulgaria noaptea la condus , si bineinteles ca pe langa Veliko Tarnovo , pe drumul ala am franat extrem de brusc de la 140 km/h , si cei din spate mi-au spus ca lampa centrala palpaie strident la franare. Apoi am stat in spatele masini mele ( am facut o comparatie cu fratele meu care are mondeo ) de la TG Mures la C-lung si am vaz si eu acelasi lucru . Pate aia cu avaria sa o faca soferul ( care a mai condus si pe afara si stie rostul)
- gyzmo
- 3,751 mesaje
- din 01 Jun 2011
- Insignia 2009 A20DTJ
- Bucuresti
gyzmo
- Mesaj Privat
- yerd
- **
- 186 mesaje
- din 23 Mar 2014
- Insignia A20NHT
- Timis
yerd
- Mesaje scrise: 186
- Masina: Insignia A20NHT
- Cont inregistrat: 23 Mar 2014
- Mesaj Privat
- stefanmatasaru
- **
- 191 mesaje
- din 25 Jan 2014
- Insignia 2009
- Caras-Severin
stefanmatasaru
- Mesaje scrise: 191
- Masina: Insignia 2009
- Cont inregistrat: 25 Jan 2014
- Mesaj Privat
Face oare la toate modelele? intreb pentru ca la " cheala " mea din 2009 toamna...nu face nimic...chiar am avut ocazia sa merg in spatele ei, si a trebuit sa franeze prietenul meu la intrare in TG Mures brusc ( brusc incat au ramas ceva urme pe asfalt...ma gandesc ca este suficient..cat sa fi trebuit sa se aprinda ceva beculete extra ) si nu s-a aprins nimic in afara de stopurile normale de frana...?!
Ma gandesc ca poate nu sunt dotate toate modelele cu acest modul...
La mine de exemplu pe haion ( atunci cand am desfacut pentru a schimba butonul..cu pricina ) am observat inca vreo 3 module care nu sunt legate niciunde....un fel de precablare...Unul l-am identificat din ce cred eu ca fiind de la soft close-ul haionului, restul nu stiu ce sunt...?
Ma gandesc ca poate nu sunt dotate toate modelele cu acest modul...
La mine de exemplu pe haion ( atunci cand am desfacut pentru a schimba butonul..cu pricina ) am observat inca vreo 3 module care nu sunt legate niciunde....un fel de precablare...Unul l-am identificat din ce cred eu ca fiind de la soft close-ul haionului, restul nu stiu ce sunt...?
- Kamob
- 864 mesaje
- din 10 Jul 2007
- Insignia 2010 A20DTH
- Bucuresti
Kamob
- Mesaje scrise: 864
- Masina: Insignia 2010 A20DTH
- Cont inregistrat: 10 Jul 2007
- Mesaj Privat
- hog33
- OP
- 1,006 mesaje
- din 29 Mai 2014
- Insignia 2011
- Bucuresti
hog33
- Mesaj Privat
99sit a scris: . Pate aia cu avaria sa o faca soferul ( care a mai condus si pe afara si stie rostul)
Am observat ca educatia si stiinta de a merge pe o autostrada occidentala nu se prea leaga cu obiceiurile locale ....Am avut ocazia sa avertizez postmergatorii in pasajele blocate din bucuresti - gestul meu nu s a repetat de ceilalti veniti buluc peste mine......
Sau dupa un accident Rumanu are o grija - sa opreasca in dreptul evenimentului si sa priveasca pe geam a prost asa...... in loc sa degajeze urgent calea de rulare si dupa sa acorde ajutor ....daca intentioneaza...
Dar sa stii 99 ca majoritatea masinilor mai scumpute fabricate in ultimii ani in caz de impact declanseaza avariile.
- hog33
- OP
- 1,006 mesaje
- din 29 Mai 2014
- Insignia 2011
- Bucuresti
hog33
- Mesaj Privat
Deci pentru interesati exista module care clipesc la o frecventa mare in caz de apasare a frânei timp de 5 secunde sau unele module mai destepte folosesc forta gravitationala pentru declansarea stopurilor si a avariei daca se depaseste 0,6 G pe franare.
Cerinta majora este ca becurile sa fie LED...pentru a percepe frecventa ridicata a clipirilor.
Eu voi alege prima varianta adica la apasarea frânei si doar pentru stopul 3. Succes !
Cerinta majora este ca becurile sa fie LED...pentru a percepe frecventa ridicata a clipirilor.
Eu voi alege prima varianta adica la apasarea frânei si doar pentru stopul 3. Succes !
- hog33
- OP
- 1,006 mesaje
- din 29 Mai 2014
- Insignia 2011
- Bucuresti
hog33
- Mesaj Privat
Pentru ca mi-a placut cum a iesit treaba pe Dustrer asa ceva intentionez pentru Insignia, partea cu modulul de frana, desigur.
http://www.youtube.com/watch?v=0QKoY00E4SE
Voi urma ceva cursuri de regizor insa mijloacele date la fata locului au scos filmuletul de mai sus.
O parere ? Iese chici sau merita ?
http://www.youtube.com/watch?v=0QKoY00E4SE
Voi urma ceva cursuri de regizor insa mijloacele date la fata locului au scos filmuletul de mai sus.
O parere ? Iese chici sau merita ?
- Kamob
- 864 mesaje
- din 10 Jul 2007
- Insignia 2010 A20DTH
- Bucuresti
Kamob
- Mesaje scrise: 864
- Masina: Insignia 2010 A20DTH
- Cont inregistrat: 10 Jul 2007
- Mesaj Privat
Pe fata arata fain, e stil Merc/BMW/VW. Pe spate insa... nu prea. E o logica in felul in care clipesc stopurile de frana, ma refer la frecventa si moment: in primul rand candenta pe care o vezi la cele din fabrica e facuta/ajustata sa atraga atentia celui din spate, ori la tine timpul efectiv de functionare optima e cam jumate din perioada in care sta aprins. In al doi-lea rand - sper ca nu face asa la orice frana, este extrem de enervant! Am avut ocazia sa vad asa ceva pe un cazan rapciugos prin oras si pot sa iti spun ca imi venea sa ii sparg stopul... poate din acest motiv, la cele de fabrica nu se activeaza decat la frane bruste - gen "bah, calc-o, ca e groasa in fata!".
Parerea mea, nu da cu parul.
Parerea mea, nu da cu parul.
- buldozer2
- 732 mesaje
- din 01 Feb 2011
- Astra 2014 A14NET
- Buzau
buldozer2
- Mesaje scrise: 732
- Masina: Astra 2014 A14NET
- Cont inregistrat: 01 Feb 2011
- Mesaj Privat
- hog33
- OP
- 1,006 mesaje
- din 29 Mai 2014
- Insignia 2011
- Bucuresti
hog33
- Mesaj Privat
pentru virgine anunt ca nu merg noaptea cu masina si ziua este mai usor de suportat. Nu o lua personal buldozer2 , n am gasit o comparatie mai buna ! Este viol daca ma urmaresti si vrei ceva de la mine pe 25 km altfel ce te opreste sa pastrezi distanta, asta este si rolul lor nu crezi ?
Per general ai dreptate, voi face modificari la stopul de 1 metru ...daca in trafic constat ca primesc carne in frigider....
Nu este asa dureros probabil atunci când stai in coloana 20 minute in spatele meu si este 11.00 PM ..conditie mai greu de intalnit.
Acum ma gândesc sa nu gasesc pe cineva care captivat de stopul de 1 metru uita sa apese si frana lui....
A si P.S. - nu o luati personal nu l-am construit eu modulul este unul care se vinde pe siteturile de profil , banuiesc cu toate avizele necesare comercializarii.....deci injurati guvernul daca este ceva necurat la mijloc !
Per general ai dreptate, voi face modificari la stopul de 1 metru ...daca in trafic constat ca primesc carne in frigider....
Nu este asa dureros probabil atunci când stai in coloana 20 minute in spatele meu si este 11.00 PM ..conditie mai greu de intalnit.
Acum ma gândesc sa nu gasesc pe cineva care captivat de stopul de 1 metru uita sa apese si frana lui....
A si P.S. - nu o luati personal nu l-am construit eu modulul este unul care se vinde pe siteturile de profil , banuiesc cu toate avizele necesare comercializarii.....deci injurati guvernul daca este ceva necurat la mijloc !
- hog33
- OP
- 1,006 mesaje
- din 29 Mai 2014
- Insignia 2011
- Bucuresti
hog33
- Mesaj Privat
Revin cu lamuriri pentru cine doreste ca cel de al 3 lea stop la Insignia ST sa clipeasca la franare. Am finalizat actiunea voi face siun film insa ce trebuie sa stiti este ca lampa este compusa din leduri si nu este necesar ca aceasta sa fie data jos, nici nu se poate fara sa dati eleronul jos ( este prins in 5 piulite pe interior, deasupra lunetei)
Modulul si cablurile stopului sunt amplasate sub plasticul acoperitor din stanga lunetei impreuna cu furtunasul de apa deci accesul se face pe interior dand jos ornamentul din stanga. Este suficient loc acolo de amplasare a modulului chiar dupa mufa.
Operatiunea se incheie prin reasamblarea plasticelor. Nu uitati sa cositoriti si sa izolati bine firele este umezeala in spatele lunetei.
Succes operatiunea dureaza 20-25 minute si costa 50 ron.
http://www.youtube.com/watch?v=IaeqrTZRCjM - VIDEO
Modulul si cablurile stopului sunt amplasate sub plasticul acoperitor din stanga lunetei impreuna cu furtunasul de apa deci accesul se face pe interior dand jos ornamentul din stanga. Este suficient loc acolo de amplasare a modulului chiar dupa mufa.
Operatiunea se incheie prin reasamblarea plasticelor. Nu uitati sa cositoriti si sa izolati bine firele este umezeala in spatele lunetei.
Succes operatiunea dureaza 20-25 minute si costa 50 ron.
http://www.youtube.com/watch?v=IaeqrTZRCjM - VIDEO