AlleXyS
- Mesaje scrise: 14
- Masina: Astra 1995
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 03 Oct 2012
- Mesaj Privat
Am mers vreo 20km linistit, in Bucuresti, franat desutl de des, semafoare, aglomeratie ... nici o problema. Dupa un timp, simt la picior ca pedala de frana se duce destul de lejer in jos (nu mai opune rezistenta), pana la un anumit punct, pentru a actiona frana. Bag de seama, dar nu dau importanta prea mare .... pentru ca functiona. Dupa inca vreo 5 6 km, vad ca trebuie sa apas si mai mult pentru a actiona frana. Am ajuns unde aveam treaba, iar dupa 2 ore, cand sa plec .... vad ca .... dupa o viteza de 30km/h, ca sa opresc cu pedala apasata la fund, aveam nevoie de 150 - 200 metrii.
valeuu.. opresc. imi dau seama ca nu mai am frana. deschid capota ... verific pompa de frana.... era ca in desertul Sahara. pustiu 😊) nema picatura de lichid. Acum .... e si vina mea, ca nu am mai schimbat lichidul de 4 - 5 ani, dar totusi, unde s-a dus ala vechi? De evaporat, n-avea cum.
un prieten mi-a spus ca poate sa fie o conducta fisurata (ruginita), sau vreun pistonas. N-am atins nimic, n-am lovit nimic sa zic ca am spart ceva si s-a golit lichidul de frana.
am fost la benzinarie si am luat un DOT3 (desii cred ca dot4 e folosit, dar atat avea acolo) si am completat, vreo 300ml am pus, pana am umplut vasul. Am observat o imbunatatire la franare, dar totusi, nu pot merge asa cu ea.
stiu ca cel mai sigur trebuie sa ajung intr-un service, tinand cont de problema, dar macar sa am o idee despre ce este problema
- T.ion
- 3,454 mesaje
- din 27 Feb 2014
- Zafira 2001 Z16XE
- Alta tara
T.ion
- Mesaje scrise: 3,454
- Masina: Zafira 2001 Z16XE
- Cont inregistrat: 27 Feb 2014
- Mesaj Privat
AlleXyS
- Mesaj Privat
edit : nu stiu daca are importanta sau legatura ca de cateva zile mi se aprinde martorul de la frana de mana, cand iau cate o gropita 😃 nu ramane aprins tot timpul, ba se stinge, ba se aprinde.
- T.ion
- 3,454 mesaje
- din 27 Feb 2014
- Zafira 2001 Z16XE
- Alta tara
T.ion
- Mesaje scrise: 3,454
- Masina: Zafira 2001 Z16XE
- Cont inregistrat: 27 Feb 2014
- Mesaj Privat
Vezi si cilindru de frana de pe spate daca prezinta scurgeri.
Daca nu da-i de nici o scurgere verifica si la pompa de ambreiaj poate se scurge pe mocheta in masina. - doar ca idee.

Vezi si tu ce gasesti.
- mariustintea
- 628 mesaje
- din 12 Apr 2013
- Meriva 2007 z17dth
- Brasov
mariustintea
- Mesaje scrise: 628
- Masina: Meriva 2007 z17dth
- Cont inregistrat: 12 Apr 2013
- Mesaj Privat
AlleXyS
- Mesaj Privat
Insa, am gasit o pata destul de maricica pe roata stanga - spate, prelinsa pana jos. Tot asa, si in fata, sub radiator sau ventilatorul de racire .... o pata de culoare usor inchisa, parca mai mult de ulei, decat de lichid de frana.
se poate sa curga lichidul ce a ramas pe instalatie, iar cel din vas sa ascunda lucrul asta?
frana tine, dar se pune ca si cum as avea ABS ... nu pot frana brusc, cu taras/scartz pe asfalt :d
- Gabi.B.HD
- 3,436 mesaje
- din 15 Mai 2007
- Astra 2011 A16XER
- Hunedoara
Gabi.B.HD
- Mesaje scrise: 3,436
- Masina: Astra 2011 A16XER
- Cont inregistrat: 15 Mai 2007
- Mesaj Privat
Mecanicul va gãsi și locul pe unde pierzi lichid și va remedia problema. Acum nu frâneazã pentru cã ai aer în instalație.
AlleXyS
- Mesaj Privat
saboti, pistonase si arcuri reglaj pentru rotile din spate.
arcuri reglaj = arcuri fixare placute frana ? (presupun ca da ) ... 16 lei bucata
saboti = 82 lei bucata
pistonas etrier ? = 34 lei bucata (asta sa fie ? sa nu cumpar alta prostie 😊))
total 132 ron de roata + 1l lichid de frana dot4, ca tot trebuie schimbat + manopera, ma duc la 400+ lejer
preturile de pe unix