Lun 09 Nov, 2015 11:40 pm
Salutare! Conduc un astra h de 1.9 diesel 74kw 2005. Masina este cu filtru de particule. Problema mea este ca se regenereaza foarte des filtrul de particule.Se intampla asta la fiecare 600 de km parcursi.Conduc destul de sportiv majoritatea drumurilor sunt in exterior iar treapta a 6a masina mea o vede doar de la 120 de km la ora in sus. In oras merg cu 60-70 cu treapta a 3a.Turometrul nu coboara sub 2000 de ture. Am facut o spalare de filtru de particule la un service in Brasov cu o solutie profesionala de la Liqui.Se demonteaza sonda de pe filtrul de particule se injecteaza solutia si se tine motorul turat etc...dar nici un efect,masina isi face in continuare regenerari.In timpul in care isi face o regenerare pana nu consuma 1.5-2.0 litri de motorina (uneori si mai mult ca dau tare in ea sa se curete nu de alta) nu se opreste din regenerat. Am facut regenerari in toate felurile:fortate,in sarcina,pe autostrada,in panta,talpa pe ia,mers cat poate sa duca dar nimic...fenomenul se tot intampla.Folosesc ulei special pentru opel diesel, alimentez numai cu un tip de motorina de la aceiasi statie si motorina este de top.Pe tester dupa regenerare imi arata ca este ok dar dupa cei 600 de km filtrul iar este plin 100%. Cum sa fac sa lungesc ciclul asta al ei sa nu se mai regenereze asa de des? Multumesc!