- corsablue
- 2,869 mesaje
- din 18 Feb 2008
- Brasov
corsablue
- Mesaje scrise: 2,869
- Masina:
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 18 Feb 2008
- Mesaj Privat
IonFive
- Mesaje scrise: 84
- Masina: Corsa 2004 Z13DT
- Cont inregistrat: 04 Mai 2013
- Mesaj Privat
sstudentu
- Mesaje scrise: 6
- Masina: Corsa 2004
- Cont inregistrat: 08 Sep 2014
- Mesaj Privat
- nicunicu
- 2,593 mesaje
- din 25 Feb 2012
- Zafira 2002 z16xe
- Bucuresti
nicunicu
- Mesaje scrise: 2,593
- Masina: Zafira 2002 z16xe
- Cont inregistrat: 25 Feb 2012
- Mesaj Privat
waveboy2u
- Mesaje scrise: 5
- Masina: Corsa 2005 Z13DT
- Cont inregistrat: 03 Oct 2015
- Mesaj Privat
victhor75
- Mesaje scrise: 1
- Masina: Corsa 2004 z13dt
- Cont inregistrat: 16 Mar 2015
- Mesaj Privat
Cum este prima mea postare, vreau sa va expun putin dilema mea (masina este cea din semnatura: corsa c -5 usi, 1.3cdti - 51x-70cp din 2004).
La inceputul anului am fost nevoit sa schimb multe pe masinuta mea: miez turbina, suporti motor, curea si rola accesorii, distributia (pe lant), discuri frana + placute, planetarele si bieletele antiruliu si ma opresc aici
Cand am schimbat miezul turbinei, am curatat di admisia egr+intercooler.
Si acum dilema mea:
Mecanicul care a efectuat toate aceste operatiuni mi'a pus ulei GM dexos2 5w30 (martie anul acesta) si a zis ca acum in toamna sa schimbam iar uleiul. Acum , ce sa va zic, dat fiind faptul ca ma tem de o alta defectiune a turbine, sunt total de acord cu schimbul de ulei primavara si toamna.
Singura mea nedumerire este daca sa fac aceste schimburi tot cu gm 5w30 sau, in urma plimbarilor mele indelungi pe forumurile opel despre schimbul de ulei, sa trec pe alt producator de ulei cu sae 5w40...
Am vazut o oferta buna la sawauto (scuze de reclama), de ulei Repsol Elite Competicion SAE 5W-40. Mentionez ca in configuratorul REPSOL, acest ulei se potriveste pentru motorizarea mea z13dt.
In lista cu uleiuri compatibile pentru motoare diesel a d'lui Dan Cuciureanu, este trecut si acest ulei repsol, dar... si aici marea mea dilemma, nimeni nu imi poate spune cat de bun este si, daca se merita achizitionat.
Masina nu consuma ulei (insesizabil), motorul nu este zgomotos, desi este folosita zilnic in traficul infernal din bucuresti (masina de serviciu si de dus copilul la gradinita)
multumesc pentru rabdare si astept un raspuns de la dvs.
l.e. am uitat sa va spun ca are 180 000 km reali
zork
- Mesaje scrise: 3
- Masina:
- Cont inregistrat: 13 Mai 2008
- Mesaj Privat