ionik_e4
- Mesaje scrise: 50
- Masina: Astra 2001 c16nz
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 26 Jul 2008
- Mesaj Privat
Va salut colegi!Sunt proaspatul posesor al unui Asta G-CC,Z16SE din 2001,si am sesizat ca nu-mi indica litrometrul nivelul combustibilului..e mort.Am vorbit cu fostul proprietar si mi-a zis ca initial a luat-o de cateva ori razna iar ulterior a murit.Eu ma gandesc sa nu fie sonda din rezervor...are cineva un tutorial sau poze cu demontarea acesteia?Sau aveti alta idee?
- nicunicu
- 2,597 mesaje
- din 25 Feb 2012
- Zafira 2002 z16xe
- Bucuresti
nicunicu
- Mesaje scrise: 2,597
- Masina: Zafira 2002 z16xe
- Cont inregistrat: 25 Feb 2012
- Mesaj Privat
ionik_e4
- Mesaj Privat
- dancuciureanu
- Moderator
- 16,465 mesaje
- din 26 Jun 2006
- Agila 2001 Z10XE + Z12XE
- Iasi
dancuciureanu
- Mesaje scrise: 16,465
- Masina: Agila 2001 Z10XE + Z12XE
- Cont inregistrat: 26 Jun 2006
- Mesaj Privat
ionik_e4
- Mesaj Privat
ionik_e4
- Mesaj Privat
- T.ion
- 3,454 mesaje
- din 27 Feb 2014
- Zafira 2001 Z16XE
- Alta tara
T.ion
- Mesaje scrise: 3,454
- Masina: Zafira 2001 Z16XE
- Cont inregistrat: 27 Feb 2014
- Mesaj Privat
ionik_e4
- Mesaj Privat
Mda...total gresit...am uitat de poze.De principiu,se scoate bancheta,pasla de sub ea,si se desface inelul care tine capacul rezervorului.Acesta nu este pe filet,pur si simplu e o flansa care urmareste niste ghidaje.La mine a cam luat-o rugina si am rezolvat-o cu wd40 si ciocan.Grija mare la decuplarea furtunelor de benzina..desfaceti inainte busonul rezervorului!
Dupa ce se desface capacul poti baga mana in ansamblul pompei.Indicat ar fi sa desfaceti toate mufele de pe acolo ca va vor incomoda.Ansamblul,pentru a fi desfacut trebuie rotit cu totul circa 1/4 de cursa.Daca vreti sa scoateti doar plutitorul,pe laterala amsamblului are o clema ce trebuie deblocata si iese usor.E simplu...la mine a fost prima oara cand am umblat pe acolo siin jumatate de ora a fost gata.La remontare veti intampina probleme cu garnitura capacului rezervorului care se va dilata...dar cu putina rabdare merge.Dupa ce remontati totul,luati un bidon de 5 litri de apa cu ceva detergent si turnati acolo ca va va rupe mirosul de benzina..apa va fi deasupra rezervorului iar dupa doua-trei drumuri va disparea de acolo!SUCCES!
Dupa ce se desface capacul poti baga mana in ansamblul pompei.Indicat ar fi sa desfaceti toate mufele de pe acolo ca va vor incomoda.Ansamblul,pentru a fi desfacut trebuie rotit cu totul circa 1/4 de cursa.Daca vreti sa scoateti doar plutitorul,pe laterala amsamblului are o clema ce trebuie deblocata si iese usor.E simplu...la mine a fost prima oara cand am umblat pe acolo siin jumatate de ora a fost gata.La remontare veti intampina probleme cu garnitura capacului rezervorului care se va dilata...dar cu putina rabdare merge.Dupa ce remontati totul,luati un bidon de 5 litri de apa cu ceva detergent si turnati acolo ca va va rupe mirosul de benzina..apa va fi deasupra rezervorului iar dupa doua-trei drumuri va disparea de acolo!SUCCES!