Eu sunt de aceeasi parere cu @liberlamare intr-o anumita masura | albastru nu a procedat corect la virajul la stanga.
Doar daca pe aliniament din sens opus venea alt autovehicul care facea stanga | atunci avea o scuza.
http://www.youtube.com/watch?v=REFU5paclPw [/youtube]
Art. 110. – (1) În situaþiile în care existã benzi speciale pentru executarea manevrei, schimbarea
direcþiei de deplasare se face prin stânga centrului imaginar al intersecþiei, iar dacã existã un marcaj
de ghidare, cu respectarea semnificaþiei acestuia.
(2) Schimbarea direcþiei de mers spre stânga, în cazul autovehiculelor care intrã într-o intersecþie
circulând pe acelaºi drum în aliniament, dar din sensuri opuse, se efectueazã prin stânga centrului
intersecþiei, fãrã intersectarea traiectoriei acestora.
(3) Amenajãrile rutiere sau obstacolele din zona medianã a pãrþii carosabile se ocolesc prin partea
dreaptã.
Zona mediana – zona care imparte cele doua sensuri de circulatie.
Drumul în aliniament - este drumul în linie dreaptã.
https://permis2012.wordpress...-1-drumul-public/
1| Care este "banda speciala" - eu nu o vad in cazul dat.
2| "marcaj de ghidare" - si acesta lipseste in cazul dat
3| "Schimbarea direcþiei de mers spre stânga," "Prin stânga centrului intersecþiei" se aplic numai " în cazul autovehiculelor care intrã într-o intersecþie circulând pe acelaºi drum în aliniament, dar din sensuri opuse" - nu se aplica in cazul dat.
4| "(3) Amenajãrile rutiere sau obstacolele din zona medianã a pãrþii carosabile se ocolesc prin partea
dreaptã." -
deci acesta se aplica in cazul nostru pentru autoturismul Albastru.
Negru nu a respectat semnul de circulatie - "Stop" - Oprire
Conducãtorul vehiculului este obligat sã opreascã în locul cu vizibilitate maximã,
indiferent dacã pe drumul prioritar circulã sau nu, alte vehicule.
În cazul în care indicatorul rutier este însotit de un marcaj transversal, conducãtorul vehiculului este obligat sã opreascã înainte de linia orizontalã continuã.
Daca era un chestionare - care se spune care intra primul in intersectie. | deci negru era vinovat.
Albastru - a facut greseala ca a ocolit centrul imaginar prin stânga centrului
intersecþiei.
Concluzie:
Dupa mine amandoi sunt vinovati ca nu au condus preventiv.
Dupa politie negru venea dupa un drum fara prioritate deci trebuia sa astepte.
Stiu nu toti asteptam vedem ca este liber sensul spre stanga si intram.
Deduc ca nu venea nici o masina din stanga lui negru de a intrat in intersectie | albastru nu are scuza de ce a ocolit "prin stânga centrului intersecþiei"
Sa punem problema altfel daca albastru respecta punctul 3 cazul dat mai exista? - dupa mine "nu" pentru ca exista spatiu suficent de manevra pentru negru.
Si cred ca politia sa luat de cel cu albastru - nu a condus preventiv si el a fost cauza.
Sper ca am fost, suficient de impartial.
O inversare de roluri se impune pentru a intelege mai bine cazul dat.
Stiu mai este si groapa.
Ultima modificare făcută de T.ion la Mie 08 Jul, 2015 10:26 am, modificat de 11 ori în total