puidesomn
- Mesaje scrise: 45
- Masina: Corsa 2011
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 11 Feb 2011
- Mesaj Privat
Salut
Mi s-au uzat anvelopele de vara de 14 pe care le am si ma gandeam sa le inlocuiesc cu unele de 15 si sa schimb si jantele de tabla cu unele de aliaj. Mi-a spus cineva ca voi pierde din putere si voi avea consum mai mare punand anvelope mai mari (si deci si mai late). Corsa mea cu 85 de cai e suficient de sprintena acum si n-as vrea sa se miste mai greu. Cine a mai facut schimbarea asta, a avut vreun impact vizibil la performante / consum?
Multumesc
Mi s-au uzat anvelopele de vara de 14 pe care le am si ma gandeam sa le inlocuiesc cu unele de 15 si sa schimb si jantele de tabla cu unele de aliaj. Mi-a spus cineva ca voi pierde din putere si voi avea consum mai mare punand anvelope mai mari (si deci si mai late). Corsa mea cu 85 de cai e suficient de sprintena acum si n-as vrea sa se miste mai greu. Cine a mai facut schimbarea asta, a avut vreun impact vizibil la performante / consum?
Multumesc
- Gabi.B.HD
- 3,437 mesaje
- din 15 Mai 2007
- Astra 2011 A16XER
- Hunedoara
Gabi.B.HD
- Mesaje scrise: 3,437
- Masina: Astra 2011 A16XER
- Cont inregistrat: 15 Mai 2007
- Mesaj Privat
- adrian00
- **
- 159 mesaje
- din 24 Dec 2012
- Astra 2016 B14NET
- Bucuresti
adrian00
- Mesaje scrise: 159
- Masina: Astra 2016 B14NET
- Cont inregistrat: 24 Dec 2012
- Mesaj Privat
citu- Mesaje scrise: 59
- Masina: Corsa 2013 a12xer
- Cont inregistrat: 02 Apr 2015
- Mesaj Privat
- cristi_lhx
- *
- 1 mesaje
- din 10 Nov 2009
- Corsa 2008 TWINPORT 1.2
- Bihor
cristi_lhx
- Mesaje scrise: 1
- Masina: Corsa 2008 TWINPORT 1.2
- Cont inregistrat: 10 Nov 2009
- Mesaj Privat
puidesomn a scris:Salut
Multumesc
Multumesc
Parerea mea e ca anvelopele de 15 sunt cele mai potrivite pentru Corsa D. Eu din reprezentanta am luat-o cu 185/65/R15 si nu vad de ce ai pierde din putere. Eu am 80 de cai si crede-ma ca e destul de sprintena masina. Presiunea in roti are si ea ceva de spus............ Eu niciodata nu am avut sub 2.5 bar / roata. E adevarat ca circul pe drumuri bune si de aceea merg si cu 2.7 bar fata si 2.9 spate daca sunt putin incarcat. O franare ireprosabila si o tinuta de drum nota 10. Pe curand....
- dancuciureanu
- Moderator
- 16,465 mesaje
- din 26 Jun 2006
- Agila 2001 Z10XE + Z12XE
- Iasi
dancuciureanu
- Mesaje scrise: 16,465
- Masina: Agila 2001 Z10XE + Z12XE
- Cont inregistrat: 26 Jun 2006
- Mesaj Privat