Ai uitat parola?

1. Home
  2. Opel Astra
  3. Astra G
  • cuculica

• Mesaje scrise: 1,235
  • Masina: Astra 2011 z17 dtj
  • Status: Offline
  • Cont inregistrat: 28 Dec 2009

• Mesaj Privat
Intentionez sa achizitionez o astra g cu motor pe benzina 1.2 ,1.4 sau 1.6, as vrea sa stiu cateva pareri legat de consumul de carburant,ulei si la ce defectiuni sa ma astept. As vrea sa stiu si cat este asigurarea anuala si taxa la primarie,masina va fi folosita pe distante scurte si mai mult in oras.
Orice parere este bine venita.
Skip ads

• catastefan

• Mesaje scrise: 5,918
  • Masina: Corsa 2001 Z12XE
  • Cont inregistrat: 21 Jan 2012

• Mesaj Privat
Parerea mea e ca 1.2 la caroseria G-ului e frustrant desi e un motor super OK....La Corsa C merge 1.2....e mai usoara dar si mult mai rigida.
Mai gandeste-te daca pui si 1.2 in ecuatie.
  • avram1987

• Mesaje scrise: 139
  • Masina: Astra 2000 x14xe
  • Cont inregistrat: 04 Jun 2012

• Mesaj Privat
eu recomand 1.4 90 cai, bun si la consum la finante e 50 de lei pe an, si asigurare variaza in functie de oras, de varsta , antecedente mai multe
  • Andi_XXL

• Mesaje scrise: 44
  • Masina: Astra 2002 Z14XE
  • Cont inregistrat: 20 Mar 2015

• Mesaj Privat
1,2 iese din discuþie.
1.4 este multi mai fiabil decât 1.6, dar este ceva mai puturos.
1.6 este recunoscut ca fiind consumator de ulei. Dacã nu eºti "racer", diferenþa de 200 cmc nu va conta, aºa cã-þi recomand 1.4 - Z14XE.
  • cuculica

• Mesaj Privat
Multumesc pt raspunsuri,tot la 1.4 m-am gandit si eu, am tot citit de consumul de ulei,alte probleme ce mai stiti?distributia e pe lant la 1.4?
  • luciraica

• Mesaje scrise: 2,001
  • Masina: Astra 2006 Z16XEP
  • Cont inregistrat: 29 Oct 2011

• Mesaj Privat
la z14xe nu, la z14xep (twinport) da
  • Aries

• Mesaje scrise: 890
  • Masina: Astra 2002 y17dt
  • Cont inregistrat: 14 Mar 2015

• Mesaj Privat
Ce conteaza ? Oricum se schimba amandoua . Ca lantul tine ceva mai mult , da , dar contrar folclorului ca tine ,,pe veci,, , uite ca nu , ca si ala e supus uzurii ca orice piesa aflata in miscare, contact si intindere.
  • cuculica

• Mesaj Privat
Da asa este,am avut 1.3 si am schimbat lantul. Amandoua sunt cu 16 valve? Varianta twinport in ce an a aparut?
  • fastohandle

• Mesaje scrise: 56
  • Masina: Astra 2006
  • Cont inregistrat: 08 Mar 2014

• Mesaj Privat
Z14 XEP twinport s-a pus din 2005 pe Astra H si pe Astra Classic facute in Polonia ( ce este un Astra G mai low cost ) .
  • Andi_XXL

• Mesaje scrise: 44
  • Masina: Astra 2002 Z14XE
  • Cont inregistrat: 20 Mar 2015

• Mesaj Privat
Singura chestie la XEP, este cã diferã la calitatea plasticelor ºi a dotãrilor.
Se cam vede cã a fost fãcut în Polonia.
  • dancuciureanu

• Mesaje scrise: 16,465
  • Masina: Agila 2001 Z10XE + Z12XE
  • Cont inregistrat: 26 Jun 2006

• Mesaj Privat
Z14XE si Z16XE fix la fel, distributie pe curea si amandoua au boala sa pape ulei, bagi degetul pe esapament si vezi ...negru ai plecat.
Z16SE este 8valve, mai pica si la asta aia si aia, mai papa ulei dar e motor mai simplu
Toate astea 3 au distributia ieftina dar se schimba la 60k si daca o freci in oras cum spui la 50k, daca se rupe esti halit. Boala lor e la EGR, ECU si bobina inductie.

Z12XE este ok si chiar trage la cei 75cp, Z14XEP este cam acelasi motor, aceasi distributie doar ca are cilindree mai mare si clapete (twinport) pe admisie. Distributie pe lant dar mai toate tacane si aia merg ca nesimtititii, deci trebuie inlocuita si cam costa. E adevarat ca tine si te anunta daca nu esti surd (tacane la cald) dar te costa manopera si piesele, tine 150-200k.

Daca ar fi sa aleg intre 1.2-1.4-1.6 eu as alege dupa stare motor si rugina, daca a fost pocnita mai tare, etc. Toate fac fata la ce vrei tu, urban de colo-colo.
La capitol consum si taxe e clar, motor mai mare = consum mai mare, taxe mai mari.
Vezi sa nu fie spalat motorul, idioten baga 8-10 bari de la 20cm chiar si 10, spuma si merge pentru inceput, pana o vinde nu face figuri, la tine va crapa.

Motoarele de 1.2 si 1.4 sunt rare pe G, mai toate sunt Z16XE si grija maxima la consum ulei, poate apari si tu pe subiectul fara de sfarsit Evil or Very Mad
  • Madalin1796

• Mesaje scrise: 558
  • Masina: Astra 2001 Y17DT
  • Cont inregistrat: 04 Jan 2015

• Mesaj Privat
Am si eu o intrebare dar va rog sa nu sariti pe mine. Passat b6 si nu numai sunt facute din fabrica sa consume o cantitate de ulei (500-600 ml) pentru o ungere mai buna si, normal, o durata de viata mai lunga. Nu e posibil ca acest consum de ulei a 1.6-lui sa fie si el tot din fabrica si nu o "boala" a lor?
  • maryusuku

• Mesaje scrise: 175
  • Masina: Astra 2002
  • Cont inregistrat: 22 Jan 2013

• Mesaj Privat
Pentru o ungere mai buna uleiul trebuie sa stea acolo unde ii este locul.
  • Aries

• Mesaje scrise: 890
  • Masina: Astra 2002 y17dt
  • Cont inregistrat: 14 Mar 2015

• Mesaj Privat
Ma omoara ,,bucata,, asta de folclor , in special printre colegii de serviciu - VAG , BMW si de ce nu , chiar Opel , asa sint proiectate din fabrica sa consume ulei in nesimtire ulei. Ca pentru ungere !
Singura problema de fapt e ca se gaseste cite un destept sa-si proiecteze piciorul in pedala in ,,tineretea ,, masinii pana scoate untul din motor si apoi ajunge la noi ,, romanul de rand,, impreuna cu versiunea folclorica.

La fel , n-am desfacut si refacut vestitul motor de opel 1.6 , 16 valve - dar nu pot crede ca aceste motoare sint un concept nereusit si orice le-ai face tot vor consuma ulei ! Ca poate sint mai ,,gingase,, la batjocura , asta se poate .
  • pustiu_pst

• Mesaje scrise: 2,841
  • Masina: Vectra 2001 z18xe/x16xelT
  • Cont inregistrat: 17 Dec 2010

• Mesaj Privat
Aries: Merge reparat 1.6-ele, il am eu refacut si nu mai consuma deloc...
  • cristyliviu

• Mesaje scrise: 1,025
  • Masina: Astra 2001 y1.7dti
  • Cont inregistrat: 17 Jan 2010

• Mesaj Privat
Nu cred nici pe departe vrajelile ca asa fac toate, sau ca e normal sa pape ceva ulei! Am desfacut 1.6xe si ce era acolo, ma mir ca mai mergea la cat ulei era in camera de ardere ! Consum de ulei 1l la 1000km, Sonde pline de ulei, segmenti ulei coxati, simeringuri supape scoapte, praff!

• danielddd

• Mesaje scrise: 527
  • Masina: Astra 2002 z16se
  • Cont inregistrat: 26 Nov 2010

• Mesaj Privat
Am avut 1.2....1.6 16v si 1.6 8v .Cel mai bun din ele a fost cel de 1.2...nu papa ulei,nu a avut nici o eroare in viata lui si nu are nici acum( masina este inca in familie ).,trage de 75 de cai ,motor usor,nu am schimbat absolut nimic nimic la suspensia masinii inafara de placute de frana.,daca ar fi sa aleg din nou masina care uiti s-o repari si consum foarte bun pe oras...as alege fara discutie 1.2.,..ar urma 1.6 16v dar tot mai mult imi place cel de 1.2 pentru consum in primul rand.
  • alex_gabriel

• Mesaje scrise: 52
  • Masina: Astra 2001 Z12XE
  • Cont inregistrat: 10 Dec 2014

• Mesaj Privat
1.2 16v recomand (am) si eu (Z12XE) pe Astra G. Consum mic, si nu trage rau deloc. Colegul de mai sus a spus cam tot ce trebuia.
  • cuculica

• Mesaj Privat
Multumesc tuturor pentru sfaturi,am luat pana la urma motorizare z16se si sunt multumit. Imi spune cineva unde este filtrul de benzina?
  • maryusuku

• Mesaje scrise: 175
  • Masina: Astra 2002
  • Cont inregistrat: 22 Jan 2013

• Mesaj Privat
Felicitari!este sub masina stanga spate.
Skip ads

1. Home
  2. Opel Astra
  3. Astra G

Intră în ClubOpel!

check Cea mai mare comunitate Opel
check Întâlniri locale
check Skip Ads
check Vinzi/Cumperi
check Gratuit pe viață

CO+FB CO+FB CO+YT CO+IG CO+TWTR