- Daniel
- 2,853 mesaje
- din 06 Dec 2004
- Astra 2012 A17DTJ
- Bucuresti
Daniel
- Mesaje scrise: 2,853
- Masina: Astra 2012 A17DTJ
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 06 Dec 2004
- Mesaj Privat
[quote="Nirolf1986"]Ma inscriu si eu in clubul select a celor carora le merge masina in sant daca lasa de volan.
cred ca tu ai o problema cu cadrul motor. daca nu e stamb( doar deplasat din cele 4 bucse( parca atatea sunt), se poate regla. Daca e stramb cadrul, ar fi bine sa-l schimbi.
Cineva care stie sa faca geometri, iti poate spune daca este sau nu asa. Este foarte usor sa-ti zica daca o roata e mai in fara decat cealalta. daca este sau nu stramb, se vede dupa ce dai jos protectia de sub baia de ulei.
cred ca tu ai o problema cu cadrul motor. daca nu e stamb( doar deplasat din cele 4 bucse( parca atatea sunt), se poate regla. Daca e stramb cadrul, ar fi bine sa-l schimbi.
Cineva care stie sa faca geometri, iti poate spune daca este sau nu asa. Este foarte usor sa-ti zica daca o roata e mai in fara decat cealalta. daca este sau nu stramb, se vede dupa ce dai jos protectia de sub baia de ulei.
- deleted-38151
- 745 mesaje
- din 15 Aug 2009
deleted-38151
- Mesaje scrise: 745
- Cont inregistrat: 15 Aug 2009
- Mesaj Privat
- Nirolf1986
- 940 mesaje
- din 13 Sep 2010
- Astra 2001 Z16XE
- Arad
Nirolf1986
- Mesaje scrise: 940
- Masina: Astra 2001 Z16XE
- Cont inregistrat: 13 Sep 2010
- Mesaj Privat
@Daniel
Pai am zis ca am fost la geometrie si au zis ca e stramb cadrul acela, asa zisul jug sau puntea fata. Mi-au aratat si unde ar fi indoit. Langa aveau un alt Astra G pe elevator si s-au uitat la acela. Al meu avea o indoitura mica pe interior, celalat nu avea.
Bucsele de la brat sunt in regula. Chiar sapt trecuta am schimbat 2 din ele, dar roata sta la fel ca inainte. In plus, la Astra G nu cred ca se poate regla nimic la acele bucse ca sunt prinse fix.
@Casspy
Pai am masurat. E diferenta de aproape 1 cm.
Pai am zis ca am fost la geometrie si au zis ca e stramb cadrul acela, asa zisul jug sau puntea fata. Mi-au aratat si unde ar fi indoit. Langa aveau un alt Astra G pe elevator si s-au uitat la acela. Al meu avea o indoitura mica pe interior, celalat nu avea.
Bucsele de la brat sunt in regula. Chiar sapt trecuta am schimbat 2 din ele, dar roata sta la fel ca inainte. In plus, la Astra G nu cred ca se poate regla nimic la acele bucse ca sunt prinse fix.
@Casspy
Pai am masurat. E diferenta de aproape 1 cm.
- Daniel
- 2,853 mesaje
- din 06 Dec 2004
- Astra 2012 A17DTJ
- Bucuresti
Daniel
- Mesaje scrise: 2,853
- Masina: Astra 2012 A17DTJ
- Cont inregistrat: 06 Dec 2004
- Mesaj Privat
- MaxDDM
- 697 mesaje
- din 10 Mar 2011
- Corsa 2008 Z17DTR
- Ilfov
MaxDDM
- Mesaje scrise: 697
- Masina: Corsa 2008 Z17DTR
- Cont inregistrat: 10 Mar 2011
- Mesaj Privat
Salutare dragi colegi.
Am si eu urmatoarea problema cu coana Vrectra: imi trage dreapta, iar acum 2 zile am mers si am refacut geometria fata-spate iar baiatul de acolo mi-a spus ca ma diferenta de greutate pe rotile din fata si mi-a recomandat sa schimb anvelopele, lucru care l-am si facut dar numai 2 deoarece unul de pe partea stanga spate avea o galma.
Ce ar trebui sa mai verific in acest caz?
Va multumesc.
Am si eu urmatoarea problema cu coana Vrectra: imi trage dreapta, iar acum 2 zile am mers si am refacut geometria fata-spate iar baiatul de acolo mi-a spus ca ma diferenta de greutate pe rotile din fata si mi-a recomandat sa schimb anvelopele, lucru care l-am si facut dar numai 2 deoarece unul de pe partea stanga spate avea o galma.
Ce ar trebui sa mai verific in acest caz?
Va multumesc.
- cangri
- 5,412 mesaje
- din 24 Sep 2010
- Bucuresti
cangri
- Mesaje scrise: 5,412
- Masina:
- Cont inregistrat: 24 Sep 2010
- Mesaj Privat
- MaxDDM
- 697 mesaje
- din 10 Mar 2011
- Corsa 2008 Z17DTR
- Ilfov
MaxDDM
- Mesaje scrise: 697
- Masina: Corsa 2008 Z17DTR
- Cont inregistrat: 10 Mar 2011
- Mesaj Privat
- Nirolf1986
- 940 mesaje
- din 13 Sep 2010
- Astra 2001 Z16XE
- Arad
Nirolf1986
- Mesaje scrise: 940
- Masina: Astra 2001 Z16XE
- Cont inregistrat: 13 Sep 2010
- Mesaj Privat
- vlad-OPC
- 1,074 mesaje
- din 23 Jan 2011
- Astra 2008 Z16XER
- Bucuresti
vlad-OPC
- Mesaje scrise: 1,074
- Masina: Astra 2008 Z16XER
- Cont inregistrat: 23 Jan 2011
- Mesaj Privat
Salut,
Am de gand sa fac o verificare mai completa la puntea fata ( tot ce tine de directie etc ) dupa ce se termina iarna, si inainte sa pun anvelope de vara. Stiu ca acum am o anvelopa de iarna un pic mai grea care trage doar un picc la dreapta , si nu ma deranjeaza deloc. La jante cu anvelope vara nu e nicio problema ! Ce nu imi place : este ca volanul cand merg drept nu e centrat bine , si este inclinat un pic stanga ( ma deranjeaza cand ma uit la el ) Se poate regla acest mic defect fara sa imi faca alte probleme ? Geometria nu cred ca e necesar sa o fac... mi-e doar frica sa nu fie mai rau decat este acum....
Am de gand sa fac o verificare mai completa la puntea fata ( tot ce tine de directie etc ) dupa ce se termina iarna, si inainte sa pun anvelope de vara. Stiu ca acum am o anvelopa de iarna un pic mai grea care trage doar un picc la dreapta , si nu ma deranjeaza deloc. La jante cu anvelope vara nu e nicio problema ! Ce nu imi place : este ca volanul cand merg drept nu e centrat bine , si este inclinat un pic stanga ( ma deranjeaza cand ma uit la el ) Se poate regla acest mic defect fara sa imi faca alte probleme ? Geometria nu cred ca e necesar sa o fac... mi-e doar frica sa nu fie mai rau decat este acum....
- pmstelian
- 508 mesaje
- din 23 Aug 2009
- Astra 2006 Z19DTL
- Calarasi
pmstelian
- Mesaje scrise: 508
- Masina: Astra 2006 Z19DTL
- Cont inregistrat: 23 Aug 2009
- Mesaj Privat
vlad-OPC a scris:Salut,
SE POATE ....regland geometria rotilor...dar cu rotile care sunt bune...care nu trag ,care sunt echilibrate tot ce trebuie !
KytMann
- Mesaje scrise: 36
- Masina: Astra 2006
- Cont inregistrat: 07 Oct 2010
- Mesaj Privat
Atentie, foarte putine service-uri auto stiu sa faca un reglaj corect la directie.
Cereti mecanicului sa verifice:
1 - distanta dintre roti (fata, spate)
2 - sa centreze caseta de directie, se fie exact pe mijloc pentru a obtine viraj maxim stanga si maxim dreapta in mod egal
De obicei se trece direct la pasul 3 reglarea convergentei rotilor.
Cereti mecanicului sa verifice:
1 - distanta dintre roti (fata, spate)
2 - sa centreze caseta de directie, se fie exact pe mijloc pentru a obtine viraj maxim stanga si maxim dreapta in mod egal
De obicei se trece direct la pasul 3 reglarea convergentei rotilor.
ady20
- Mesaje scrise: 73
- Masina: Astra 2006 z14xep
- Cont inregistrat: 01 Jan 2011
- Mesaj Privat