- CIPRIAN_17_CIP
- OP
- 119 mesaje
- din 27 Mai 2014
- Astra 2009 Z16XER
- Bucuresti
CIPRIAN_17_CIP
- Mesaje scrise: 119
- Masina: Astra 2009 Z16XER
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 27 Mai 2014
- Mesaj Privat
Salut colegi,
Ma confrunt cu urmatoarea problema la vectra c 2006, achizitionata de curand:
1. Am schimbat bucsi bascula (cele mari), bielete de directie, bielete antiruliu
2. Am facut geometria
3. Rotile stau drepte, masina nu trage stanga-dreapta
4. volanul sta virat spre stanga aproximativ 5 grade
Am revenit la service-ul ce a efectuat interventia de schimbare a celor mentionate la pct 1, a refacut inca odata geometria, gandindu-se ca poate a gresit prima data si in final volanul are aceeasi abatere, virat stanga cateva grade. in momentul in care virez stanga volanul face 1.8 ture iar cand virez spre dreapta face 1.6 ture (valorile sunt estimative, eu nefiind de meserie).
Am intrebat mecanicul si mi-a prezentat 2 supozititii/variante:
a. S-a umblat in caseta si nu a fost centrata cum trebuie:"e decalata cu un dinte"(asta a fost exprimarea)
b. S-a umbat la volan si nu a fost pus cum trebuie.
Nu stiu daca sau ce sa cred din cea ce mi-a spus el. Cert este ca geometrille facute de el pana acum au fost toate bune si nu a revenit nimeni cu probleme, asta o stiu din randul clientilor, cativa dintre ei fiind cunostinte ale mele.
Rog colegii care se pricep sa ma lumineze/sa imi ofere o rezolvare pentru aceasta problema.
Multumesc anticipat!
Ma confrunt cu urmatoarea problema la vectra c 2006, achizitionata de curand:
1. Am schimbat bucsi bascula (cele mari), bielete de directie, bielete antiruliu
2. Am facut geometria
3. Rotile stau drepte, masina nu trage stanga-dreapta
4. volanul sta virat spre stanga aproximativ 5 grade
Am revenit la service-ul ce a efectuat interventia de schimbare a celor mentionate la pct 1, a refacut inca odata geometria, gandindu-se ca poate a gresit prima data si in final volanul are aceeasi abatere, virat stanga cateva grade. in momentul in care virez stanga volanul face 1.8 ture iar cand virez spre dreapta face 1.6 ture (valorile sunt estimative, eu nefiind de meserie).
Am intrebat mecanicul si mi-a prezentat 2 supozititii/variante:
a. S-a umblat in caseta si nu a fost centrata cum trebuie:"e decalata cu un dinte"(asta a fost exprimarea)
b. S-a umbat la volan si nu a fost pus cum trebuie.
Nu stiu daca sau ce sa cred din cea ce mi-a spus el. Cert este ca geometrille facute de el pana acum au fost toate bune si nu a revenit nimeni cu probleme, asta o stiu din randul clientilor, cativa dintre ei fiind cunostinte ale mele.
Rog colegii care se pricep sa ma lumineze/sa imi ofere o rezolvare pentru aceasta problema.
Multumesc anticipat!
- jgyprime
- 9,953 mesaje
- din 22 Dec 2010
- Vectra 2005 Z19DT
- Galati
jgyprime
- Mesaje scrise: 9,953
- Masina: Vectra 2005 Z19DT
- Cont inregistrat: 22 Dec 2010
- Mesaj Privat
nu sunt eu mare meserias dar as zice sa schimbi mecanicul.
chestiunea asta se regleaza din bieletele de directie.
si la mine volanul era putin stramb dupa ce am schimbat bieletele de directie
cel la care am facut bracajul a pus volanul drept (cu piedica aia speciala) si a reglat bieletele de directie.
acum volanul sta perfect drept cand merg inainte.
chestiunea asta se regleaza din bieletele de directie.
si la mine volanul era putin stramb dupa ce am schimbat bieletele de directie
cel la care am facut bracajul a pus volanul drept (cu piedica aia speciala) si a reglat bieletele de directie.
acum volanul sta perfect drept cand merg inainte.
- CIPRIAN_17_CIP
- OP
- 119 mesaje
- din 27 Mai 2014
- Astra 2009 Z16XER
- Bucuresti
CIPRIAN_17_CIP
- Mesaj Privat
- jgyprime
- 9,953 mesaje
- din 22 Dec 2010
- Vectra 2005 Z19DT
- Galati
jgyprime
- Mesaj Privat
- d3ath_sm0k3
- **
- 176 mesaje
- din 19 Dec 2010
- Vectra 2006 Z19DT
- Alta tara
d3ath_sm0k3
- Mesaje scrise: 176
- Masina: Vectra 2006 Z19DT
- Cont inregistrat: 19 Dec 2010
- Mesaj Privat
Eu am facut geometria de 2 ori (fata+spate). Ultima data am stat langa mecanic si totul a fost ok. Insa masina tot imi trage dreapta. Am observat ca masina merge drept cand tin volanul putin spre stanga. Adica nu e exact centrat intre manetele de semnalizare si stergatoare. Cred ca data viitoare o sa il pun putin virat spre stanga si sa faca geometria asa si poate nu mai imi trage dreapta.
- clau70
- 3,337 mesaje
- din 11 Apr 2013
- Astra 2010 A20DTH
- Bucuresti
clau70
- Mesaje scrise: 3,337
- Masina: Astra 2010 A20DTH
- Cont inregistrat: 11 Apr 2013
- Mesaj Privat
CIPRIAN_17_CIP a scris:" jgyprime "- in momentul in care a facut geometria a fixat volanul pe drept. Mi-a spus ca daca imi scoate volanul la drept imi modifica geometria (rotile nu vor mai sta cum trebuie)...
Imparti turele stg/dr in asa fel incat sa fie egale (1.7ture stg si 1.7ture dr dupa cum ai innumarat tu), se scoate volanul si se pozitioneaza pe drept, apoi se reface convergenta din capetele de bara pana rotile vin drept (se scoate spre ext masinii capul de bara stg si se trage spre int capul de bara dreapta). Asa o sa ai ture egale si geometria in regula.
- jgyprime
- 9,953 mesaje
- din 22 Dec 2010
- Vectra 2005 Z19DT
- Galati
jgyprime
- Mesaj Privat
foarte important inainte sa te apuci sa scoti volanul e sa te gandesti daca inainte de schimbare volanul era drept sau nu
pentru ca daca era drept atunci clar problema vine de la schimbarea de elemente de directie care le-ai facut recent.
daca era si inainte stramb atunci problema vine ori de la volan (care probabil a fost demontat si montat gresit) ori de la caseta de directie (care probabil are probleme).
o diferenta de 5 grade ale volanului cred ca inseamna cateva "filete" pe bieleta de directie.
pentru ca daca era drept atunci clar problema vine de la schimbarea de elemente de directie care le-ai facut recent.
daca era si inainte stramb atunci problema vine ori de la volan (care probabil a fost demontat si montat gresit) ori de la caseta de directie (care probabil are probleme).
o diferenta de 5 grade ale volanului cred ca inseamna cateva "filete" pe bieleta de directie.
- CIPRIAN_17_CIP
- OP
- 119 mesaje
- din 27 Mai 2014
- Astra 2009 Z16XER
- Bucuresti
CIPRIAN_17_CIP
- Mesaj Privat
jgyprime a scris:Eu mi-am dat o parere.
Mai departe nu stiu ce sa zic.
As cere parerea altui mecanic.
Inainte de a schimba elementele alea volanul cum era cand mergeai drept cu masina?
Daca statea drept problema e de la schimbare si ce s-a facut dupa.
Deci mecanic.
Inainte de a schimba elementele alea volanul cum era cand mergeai drept cu masina?
Deci mecanic.
Inainte de schimbarea elementelor si refacerea geometriei volanul statea virat diametral opus si anume virat spre dreapta cu aproximativ 5 grade iar acum sta spre stanga cu 5 grade.Volanul statea virat spre dreapta si tragea dreapta. Care sa fie problema ,,,,?
- CIPRIAN_17_CIP
- OP
- 119 mesaje
- din 27 Mai 2014
- Astra 2009 Z16XER
- Bucuresti
CIPRIAN_17_CIP
- Mesaj Privat
jgyprime a scris:Eu mi-am dat o parere.
Deci mecanic.
Deci mecanic.
Inainte de schimbarea elementelor si refacerea geometriei volanul statea virat diametral opus si anume virat spre dreapta cu aproximativ 5 grade iar acum sta spre stanga cu 5 grade.Volanul statea virat spre dreapta si tragea dreapta. Care sa fie problema ,,,,?
- cyberbob
- 1,287 mesaje
- din 06 Nov 2010
- Vectra 2005 Z19DTH
- Bucuresti
cyberbob
- Mesaje scrise: 1,287
- Masina: Vectra 2005 Z19DTH
- Cont inregistrat: 06 Nov 2010
- Mesaj Privat
- CIPRIAN_17_CIP
- OP
- 119 mesaje
- din 27 Mai 2014
- Astra 2009 Z16XER
- Bucuresti
CIPRIAN_17_CIP
- Mesaj Privat
- cyberbob
- 1,287 mesaje
- din 06 Nov 2010
- Vectra 2005 Z19DTH
- Bucuresti
cyberbob
- Mesaje scrise: 1,287
- Masina: Vectra 2005 Z19DTH
- Cont inregistrat: 06 Nov 2010
- Mesaj Privat
- CIPRIAN_17_CIP
- OP
- 119 mesaje
- din 27 Mai 2014
- Astra 2009 Z16XER
- Bucuresti
CIPRIAN_17_CIP
- Mesaj Privat
- jgyprime
- 9,953 mesaje
- din 22 Dec 2010
- Vectra 2005 Z19DT
- Galati
jgyprime
- Mesaj Privat
- CIPRIAN_17_CIP
- OP
- 119 mesaje
- din 27 Mai 2014
- Astra 2009 Z16XER
- Bucuresti
CIPRIAN_17_CIP
- Mesaj Privat
- T.ion
- 3,454 mesaje
- din 27 Feb 2014
- Zafira 2001 Z16XE
- Alta tara
T.ion
- Mesaje scrise: 3,454
- Masina: Zafira 2001 Z16XE
- Cont inregistrat: 27 Feb 2014
- Mesaj Privat
Poate chiar volanul sa fie problema, daca si-a bagat cineva nasul pe acolo si nu la asezat bine in pozitia corecta (este de asteptat sa faca asa.)
Eu nu am desfacut niciunul pana acum (airbag etc...) dar din ce vad pe net la volan are numai zimti aceea de fixare (nu stiu daca are canal de ghidare pozitie) eu banuiesc ca nu au asa ceva.
intreaba in service, unde poti face atat volanul cat si geometria sau poate iti raspune colegi aici.
incearca sa faci ambele in alta parte unde se pricep, astia numai din mouse greu va iesi ceva.
"Nu mi sa intamplat niciodata" - Si cand ii se intampla nu stie ce sa faca, dupa tine sunt buni.
Ultima modificare făcută de T.ion la Sam 28 Feb, 2015 9:09 pm, modificat de 10 ori în total
Eu nu am desfacut niciunul pana acum (airbag etc...) dar din ce vad pe net la volan are numai zimti aceea de fixare (nu stiu daca are canal de ghidare pozitie) eu banuiesc ca nu au asa ceva.
intreaba in service, unde poti face atat volanul cat si geometria sau poate iti raspune colegi aici.
incearca sa faci ambele in alta parte unde se pricep, astia numai din mouse greu va iesi ceva.
"Nu mi sa intamplat niciodata" - Si cand ii se intampla nu stie ce sa faca, dupa tine sunt buni.
Ultima modificare făcută de T.ion la Sam 28 Feb, 2015 9:09 pm, modificat de 10 ori în total
- CIPRIAN_17_CIP
- OP
- 119 mesaje
- din 27 Mai 2014
- Astra 2009 Z16XER
- Bucuresti
CIPRIAN_17_CIP
- Mesaj Privat
- buldozer2
- 732 mesaje
- din 01 Feb 2011
- Astra 2014 A14NET
- Buzau
buldozer2
- Mesaje scrise: 732
- Masina: Astra 2014 A14NET
- Cont inregistrat: 01 Feb 2011
- Mesaj Privat
Volanul nu se poate monta gresit, are o singura pozitie! Aceeasi problema am avut-o si eu, pe aparat iesea bine geometria cand ieseam cu ea la drum se stramba volanul. Solutia a fost reglarea geometriei cu volanul inclinat in partea opusa cu aceleasi grade! Am aflat ulterior ca problema venea de la jante, ciudat fiind faptul ca jantele cu pricina nu aveau nici o problema (au fost verificate si razverificate in mai multe serviceuri specializate) dar cu ele nu iesea pur si simplu! Chiar asa, ce model de jante ai?
- CIPRIAN_17_CIP
- OP
- 119 mesaje
- din 27 Mai 2014
- Astra 2009 Z16XER
- Bucuresti
CIPRIAN_17_CIP
- Mesaj Privat