O sa incerc sa fac poze in curand, noaptea cu iluminare slaba cat si in bezna.
Lumina data de becurile de la marsalier este destul de acoperitoare, numai ca la Vectra-C si la pozitionarea actuala (lumina sus, camera jos) bate cam departe de masina, SI exista o zona unde in conditii de bezna nu se vede nimic, DAR acolo suplinesc senzorii de parcare.
Sincer acest sistem, ma ajuta catedata, ma uit pe ecran cand dau inapoi in max 10 % din cazuri, in celelalte 90% ma folosesc de senzorii parcare-fata spate (m-am obisnuit cu ei si fosta masina a avut si cu siguranta si urmatoarea va avea). Utilitatea camerei de marsalier este din punctul meu de vedere un moft, utliitatea ei fiind in foarte putine situatii prezenta, unde senzorii de parcare pot sa nu detecteze anumite obstacole sau unde ai nevoie de precizie nu milimetrica, centimetrica sa zicem si "trebuie" sa si vezi in spate.
CristianTM.
Pana la urma care sistem ar fi mai bun, camera video sau senzorii de parcare?
La prima vedere camera video mi se pare mai interesanta deoarece nu implica interventii asupra masinii (gaurirea barii spate). Pe de alta parte camera video (in cazul in care masina nu are CID din constructie implica un ecran sau GPS (sau alta modalitate de a vizualiza imaginea) care nu poate fi lasat in masina deoarece devine magnet pentru hoti.
As vrea o parere de la cineva care a incercat ambele variante sa imi spuna care metoda este mai eficienta, deoarece nu intentionez sa imi montez decat un singur sistem (camera sau senzori).