Nu vreau sa transform acest topic intr-un vs dar pe piata auto sunt masini si .....carute. Din pacate cu parere de rau o spun dpmdv h-ul se incadreaza in a doua categorie.
Bafta
Na acuma nu stiu de unde ai scos-o si pe asta, oricum e clar ca opelul e masina romanului mai sarac, sau de ce nu, neamtului mai sarac (sau mai pragmatic, depinde).
Faptul ca tu o compari cu Octavia 2 facelift (2008 - 2012) sau Octavia 3 ca n-ai specificat, nu prea e corect. Octavia e in aceeasi clasa cu Insignia, inclusiv la pret.
Opelul astra H ai putea sa-l compari cu Golf 5 (au fost lansate cam in acelasi timp). La vanzari a castigat lejer opelul (mi-a zis un prieten, n-am stiut), iar conform testelor germane, opelul a fost mereu peste, inclusiv in testul asta: http://www.youtube.com/watch?v=CVPy_T2xrpk .
Na, eu nu zic ca astra e ceva extraordinar, ca nu e, dar poate fi considerata o masina corecta. Si fiecare masina are destinatia ei, o octavia e mai pentru drumuri lungi, e mai incapatoare cu un portbagaj IMEENS, potrivita unei familii, astra eu o vad ca o masina mai mult de oras, pentru o familie de doua, maxim 3 pers.