corect ce ati spus
Am fost la magazin, s-au uitat pe calculator si bineinteles cu un pic de ''ajutor'' din partea mea, au reusit sa imi aduca ceea ce trebuia. Ma uitasem un pic in prealabil sub masina ...
Poze nu i-am facut, imi pare rau, fiindca abia acum am citit postarea, dar l-am cautat pe google si aveti mai jos o poza exacta, idem
Operatiunea de demontare/montare a fost extrem de simpla dar trebuie sa aveti niste chei mai bune, mai de forta, si eventual o bucata de lemn sau un levier si o a doua persoana sa tina contra intre cutie si lonjeron
Se pune o bucata de lemn mai groasa intre cutie si lonjeron, sau un levier, se desfac cele 3 sau 4 suruburi parca, se scoate tamponul cel vechi, foarte usor, cu mana, si se inlocuieste cu cel nou dupa care se strang suruburile si gata.
Suruburile au opus ceva forta, dar nu foarte greu
Durata de executare - cca 30 de min cu pauza de o bere
Tamponul era distrus ce-i drept, dar bataia persista in continuare ...
Din ce cauza si motiv, habar nu am nici eu si nici mecanicul
Bataia persista in mod deosebit atunci cand pun frana brusc, sau (
destul de rar) se mai aude ca o trosnitura atunci cand rotesc volanul complet pt a iesi din parcare - categoric nu este planetara intrucat stiu clar cum se aude o planetara defecta/obosita
Bataia - cand pun frana brusc, sau la cratere in asfalt
Trosnitura - doar atunci cand rotesc tot volanul (stanga) - doar cu masina pe loc, nicidecum in mers
Acum
Anul trecut am schimbat toata bucsaraia pe fata brate + pivoti + capete de bara + rulment roata + ce o mai fi pe acolo
A tras mecanicul de ele de mi se facuse mila - nimic, a zis ca nu este din ele
Exclus bataia din bucsaraie, pivot, capete de bara ...
Acum cca 6-8 luni am schimbat arcurile fata (
noi noute), cumparate de la un coleg de pe forum + flanse + rulmenti telescop
Nu stiu ce sa mai cred, probabil ca are ''fantome'' sau vreun pietroi pt ca altfel nu imi mai explic
Suspectez totusi ca ar fi rulmentul de la telescop stanga fata, dar mecanicul imi zice ca ''nu si nu''
Oricum a ramas sa ii mai fac maine o vizita, gratis bineinteles sa o ia de la cap cu verificatul, dar e ciudat rau, dupa parerea mea ...
Mersi frumos pt sfaturi
O sa incer maine sa ii fac o poza vechiului tampon, daca l-a pastrat cumva mecanicul, desi nu cred pt ca era destul de terfelit
Dar ce aveti mai sus in poza este identic