Dum 10 Mar, 2013 8:50 pm
Ei gata, in mai putin de 24h becul s-a dus. Am incercat toate code indexurile prezente in lista in speranta activarii avertizarii sonore. Precaut fiind, am salvat configuratia initiala. Am probat toate cele 20 si ceva de variante, rezultatul fiind ca becul de la centura a ramas stins.
Am pus la loc varianta initiala, code index 005 code version 5, dar nici atunci nu s-a aprins becul, mort a ramas. In BCM, la seat belt telltale imi apare mereu valoarea Off. Ceea ce e conform cu realitatea din bord.
Ce inteleg de aici, configuratia initiala in BCM permite aprinderea becului de centura, orice modificare cu opcom poate afecta aceasta functionalitate. Urmeaza un tech2 pentru incercare activare bec si avertizare sonora (daca o mai merge), dar o sa fac treaba asta cand sunt gata cu instalarea senzorului de inclinare pentru xenon, pentru reglaj initial faruri (sa fac numai un drum la service).
Am cautat diverse solutii pe net, din pacate informatie foarte putina. Mai era varianta ca atunci cand VIN-ul este programat, dezactiveaza multe optiuni din lista ca sa faca viata mai usoara la programarea initiala. Ar mai fi si asta o varianta, sa vad de pot sterge VIN-ul din BCM, dar foarte posibil sa necesite un reset. Ma mai gandesc la treaba asta ...
Cine nu incearca ... nu reuseste.