- Cipri19
- OP
- 209 mesaje
- din 13 Apr 2010
- Vectra 2001 Z18XE
- Sibiu
Cipri19
- Mesaje scrise: 209
- Masina: Vectra 2001 Z18XE
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 13 Apr 2010
- Mesaj Privat
Salut.
Am fost la ITP sapt trecuta si nu l-am trecut din cauzele urmatoare:
-eficienta slaba a franei de mana (trebuia sa o trag pana sus sus ca sa prinda)
-evacuare neetansata (aveam toba medie si finala coapte)
-o semibieleta
Problemele acestea au fost remediate, s-au schimbat semibieleta, toba finala(de pe o vectra mai veche) si intermediara(noua) si s-a strans cablul de frana.
Dupa ce am plecat cu masina am observat ca martorul ABS ramane aprins. L-am intrebat pe mecanic si a zis ca poate de la umezeala de afara......... nu prea stiu ce sa cred. De cand am masina or mai fost zile ploioase si nu s-a aprins nimic.
Am incercat sa vad daca merge abs-ul la mine pe strada. Am franat progresiv, dar totusi destul de agresiv. Aveam cam 30 km/h, umed pe jos si rotile s-au blocat, deci canci abs. Nu s-au simtit pulsatii in pedala de frana.
Am mers incet si am franat progresiv pentru ca nu-mi place sa supun masina la socuri inutile. Poate n-am procedat corect.
Ce poate fi? Daca n-am facut bine ''testul'' spuneti-mi cum se probeaza ca lumea abs-ul. Mersi.
Am fost la ITP sapt trecuta si nu l-am trecut din cauzele urmatoare:
-eficienta slaba a franei de mana (trebuia sa o trag pana sus sus ca sa prinda)
-evacuare neetansata (aveam toba medie si finala coapte)
-o semibieleta
Problemele acestea au fost remediate, s-au schimbat semibieleta, toba finala(de pe o vectra mai veche) si intermediara(noua) si s-a strans cablul de frana.
Dupa ce am plecat cu masina am observat ca martorul ABS ramane aprins. L-am intrebat pe mecanic si a zis ca poate de la umezeala de afara......... nu prea stiu ce sa cred. De cand am masina or mai fost zile ploioase si nu s-a aprins nimic.
Am incercat sa vad daca merge abs-ul la mine pe strada. Am franat progresiv, dar totusi destul de agresiv. Aveam cam 30 km/h, umed pe jos si rotile s-au blocat, deci canci abs. Nu s-au simtit pulsatii in pedala de frana.
Am mers incet si am franat progresiv pentru ca nu-mi place sa supun masina la socuri inutile. Poate n-am procedat corect.
Ce poate fi? Daca n-am facut bine ''testul'' spuneti-mi cum se probeaza ca lumea abs-ul. Mersi.
- catastefan
- 5,918 mesaje
- din 21 Jan 2012
- Corsa 2001 Z12XE
- Galati
catastefan
- Mesaje scrise: 5,918
- Masina: Corsa 2001 Z12XE
- Cont inregistrat: 21 Jan 2012
- Mesaj Privat
- georgerusu
- **
- 196 mesaje
- din 08 Aug 2011
- Vectra 2001 Z16XE
- Iasi
georgerusu
- Mesaje scrise: 196
- Masina: Vectra 2001 Z16XE
- Cont inregistrat: 08 Aug 2011
- Mesaj Privat
- jE
- 8,418 mesaje
- din 04 Jun 2006
- Astra 2005 Z18XE
- Brasov
jE
- Mesaje scrise: 8,418
- Masina: Astra 2005 Z18XE
- Cont inregistrat: 04 Jun 2006
- Mesaj Privat
La vectra c, afaik, senzorii ABS sunt incorporati in rulmenti.
Intai de toate faci un test, sa citesti codul de eroare. Recomand sa folosesti un op-com. Asta ca sa identifici de la care roata iti vine problema.
Apoi verifici in primul rand cablajul, mufa. Abia apoi te gandesti la rulment
Comportamentul masinii e normal, daca concluzioneaza ca un senzor nu functioneaza, functia de ABS se dezactiveaza. Pe principiul "mai bine fara ABS decat fara frana deloc"
In alta ordine de idei, ti-am mutat discutia la sectiunea potrivita, insa pe viitor fii mai atent. Si foloseste search-ul inainte, sunt n discutii pe subiectul asta, de ce trebuie sa avem inca una?
Intai de toate faci un test, sa citesti codul de eroare. Recomand sa folosesti un op-com. Asta ca sa identifici de la care roata iti vine problema.
Apoi verifici in primul rand cablajul, mufa. Abia apoi te gandesti la rulment
Comportamentul masinii e normal, daca concluzioneaza ca un senzor nu functioneaza, functia de ABS se dezactiveaza. Pe principiul "mai bine fara ABS decat fara frana deloc"
In alta ordine de idei, ti-am mutat discutia la sectiunea potrivita, insa pe viitor fii mai atent. Si foloseste search-ul inainte, sunt n discutii pe subiectul asta, de ce trebuie sa avem inca una?