banomix
- Mesaje scrise: 33
- Masina: Astra 2004 z16se
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 06 Sep 2011
- Mesaj Privat
Luni am fost oprit cica "aleatoriu" in judetul Brasov (eu avand nr de PH) de catre un echipaj de politie impreuna cu un echipaj RAR. Dupa ce m-a tinut circa o ora numai in controale si teste s-au decis baietii sa-mi retraga talonul masinii pe urmatoarele nereguli: 1.Becuri pozitie pe LED neomologate, 2.Lipsa celui de al doilea TRIUNGHI reflectorizant (aveam doar unu), 3.Trusa medicala EXPIRATA.
Dupa ce au incercat sa-mi bage pe gat si foliile negre citez: "are doar un semn pe luneta cu transparenta si marca foliilor, pe geamurile laterale nu" ( mentionez ca sunt puse in service mare si serios iar actul eliberat de ei nu este fals sau abureala scoasa la imprimanta), dupa ce au vazut actul cu pricina, s-au lasat pagubasi si n-au mai comentat.
Acum ca tot fac programare la RAR pentru recuperarea talonului, vreau sa stiu daca se poate trece foliile negre in talon, daca da ce implica (acte, documente, taxe in plus) ?
Dupa ce au incercat sa-mi bage pe gat si foliile negre citez: "are doar un semn pe luneta cu transparenta si marca foliilor, pe geamurile laterale nu" ( mentionez ca sunt puse in service mare si serios iar actul eliberat de ei nu este fals sau abureala scoasa la imprimanta), dupa ce au vazut actul cu pricina, s-au lasat pagubasi si n-au mai comentat.
Acum ca tot fac programare la RAR pentru recuperarea talonului, vreau sa stiu daca se poate trece foliile negre in talon, daca da ce implica (acte, documente, taxe in plus) ?
- deleted-50226
- **
- 161 mesaje
- din 21 Jun 2010
deleted-50226
- Mesaje scrise: 161
- Cont inregistrat: 21 Jun 2010
- Mesaj Privat
http://www.rarom.ro/RO/arti...geamuri--203.html
Nu trebuie trecute in talon, daca ai certificat de la firma autorizata e suficient, daca nu erai in regula iti spuneau ei..daca s-au legat de al 2lea triunghi, se legau si de folii daca nu erai in regula.(daca nu aveai certificat de la service autorizat)
Nu trebuie trecute in talon, daca ai certificat de la firma autorizata e suficient, daca nu erai in regula iti spuneau ei..daca s-au legat de al 2lea triunghi, se legau si de folii daca nu erai in regula.(daca nu aveai certificat de la service autorizat)
banomix
- Mesaje scrise: 33
- Masina: Astra 2004 z16se
- Cont inregistrat: 06 Sep 2011
- Mesaj Privat
- ionutmarius85
- **
- 85 mesaje
- din 25 Aug 2012
- Astra 2003 y17dt
- Alta tara
ionutmarius85
- Mesaje scrise: 85
- Masina: Astra 2003 y17dt
- Cont inregistrat: 25 Aug 2012
- Mesaj Privat
- cmihai
- **
- 358 mesaje
- din 19 Sep 2011
- Zafira 2014 A20DTH
- Braila
cmihai
- Mesaje scrise: 358
- Masina: Zafira 2014 A20DTH
- Cont inregistrat: 19 Sep 2011
- Mesaj Privat
- ichimcornel
- 632 mesaje
- din 14 Apr 2010
- Astra 2004
- Mures
ichimcornel
- Mesaje scrise: 632
- Masina: Astra 2004
- Cont inregistrat: 14 Apr 2010
- Mesaj Privat
Politisti in BV sunt ... ( bineinteles sunt si exceptii), se pare ca se cam leaga de cei din alte judete,nu ca altundeva poate n-ar fi la fel,insa dintre toti care m-au oprit din alte judete, cei din BV mi s-au parut ceva mai speciali. Prin iunie am intalnit si eu politist extrem,eu asa le zic la astia ca sa nu ii jignesc. Am fost la BV cu o vectra b2 aproape stock, singurul lucru modificat erau farurile, erau daylight,si au vrut sa ia talonul. Acesta a fost motivul pentru care ne-a oprit,farurile. Cica daca avem omologare cum le-am schimbat, sa fim seriosi totusi, cine merge sa omologheze niste faruri,da stiu ca asa cere legea, dar totusi mi se pare si o aberatie sa opresti pe cineva doar pentru acel motiv. Dai nota. Pana la urma ne-a lasat in pace,cand a vazut ca nu ii merge cum vrea el,cauta nod in papura
- jE
- 8,417 mesaje
- din 04 Jun 2006
- Astra 2005 Z18XE
- Brasov
jE
- Mesaje scrise: 8,417
- Masina: Astra 2005 Z18XE
- Cont inregistrat: 04 Jun 2006
- Mesaj Privat
- ichimcornel
- 632 mesaje
- din 14 Apr 2010
- Astra 2004
- Mures
ichimcornel
- Mesaje scrise: 632
- Masina: Astra 2004
- Cont inregistrat: 14 Apr 2010
- Mesaj Privat
Je, asa a fost intotdeauna, daca te vede din alt judet,riscul sa te opreasca e mai mare Asta se practica in toata tara cu siguranta.
Pe mine ma oprit si in Deva, a vrut sa imi ia si permisul, din cauza ca cel din fata mea mergea cu 30 km/h inafara localitatii si deja eram o coada in spate de cel putin 10 masini,si cand am avut un pic de loc si l-am depasit automat ma oprit ca na zicea ca am depasit pe linie continua,cu toate ca nu se vedea nici o linie marcata,poate cum era noapte nu se mai vedea, am avut noroc ca pe soferii din cele 2 masini oprite sa fie ca martori, nu au vrut sa semneze si m-a lasat in pace, Ce vreau sa zic,ca daca te vede cu numere de alt judet se leaga mai repede de tine
Dade nu ii avea tu "noroc" acela.
Si ca sa fiu si la subiect, vezi ca sunt si autorizatii de cumparat, sincer nu stiu cum se procedea cu ele, insa am auzit de ele,timbre si autorizatia. La RAR sa ca mergi sa ti le treaca pe talon, sau unde se trec sigur iesi mai scump si parca vad ca si e chinuiala cu ei, daca li foame de banii.
Pe mine ma oprit si in Deva, a vrut sa imi ia si permisul, din cauza ca cel din fata mea mergea cu 30 km/h inafara localitatii si deja eram o coada in spate de cel putin 10 masini,si cand am avut un pic de loc si l-am depasit automat ma oprit ca na zicea ca am depasit pe linie continua,cu toate ca nu se vedea nici o linie marcata,poate cum era noapte nu se mai vedea, am avut noroc ca pe soferii din cele 2 masini oprite sa fie ca martori, nu au vrut sa semneze si m-a lasat in pace, Ce vreau sa zic,ca daca te vede cu numere de alt judet se leaga mai repede de tine
Dade nu ii avea tu "noroc" acela.
Si ca sa fiu si la subiect, vezi ca sunt si autorizatii de cumparat, sincer nu stiu cum se procedea cu ele, insa am auzit de ele,timbre si autorizatia. La RAR sa ca mergi sa ti le treaca pe talon, sau unde se trec sigur iesi mai scump si parca vad ca si e chinuiala cu ei, daca li foame de banii.
- cmihai
- **
- 358 mesaje
- din 19 Sep 2011
- Zafira 2014 A20DTH
- Braila
cmihai
- Mesaje scrise: 358
- Masina: Zafira 2014 A20DTH
- Cont inregistrat: 19 Sep 2011
- Mesaj Privat
stefonisandel- Suspendat
- 121 mesaje
- din 14 Jun 2009
- Astra 2002 y20dth
- Hunedoara
stefonisandel- Mesaje scrise: 121
- Masina: Astra 2002 y20dth
- Cont inregistrat: 14 Jun 2009
- Mesaj Privat
Aceasta e bataie de joc fata de soferi,aceste xenoane care nu sunt legale ar trebui interzise la comercislizare,daca nu sunt legale de ce i lasa sa le produca si sa le vanda?Folia e la fel,tot felul de magarii de nu mai stie nimeni care legala si care nu.Doar la noi este asa si asta intentionat ca sa de amenzi,daca un produs nu e legal si nu corespunde tehnic,nu trebuie permisa fabricarea si comercializarea lui,omul merge isi pune folie la service,s-au o cumpara,vanzatorul ii spune ca e omologata,autorizata si legala,omul nu are cum sa stie care este cea care corespunde,politia il amendeaza oare nu ar fi mai corect ca sa se clarifice care e cea legala si sa fie sanctionati cei care comercializeaza cea necorespunzatoare,inseland cumparatoarul.Oricum la noi este amenda pentru orice,planul de amenzi si altele si sa vedeti acum cu noul cod,eu raman la parerea ca autoritatile isi doresc sa dea amenzi pt orice,ca sa stranga bani la buget,nu i intereseaza siguranta traficului ,uitativa ce mutra fac militienii cand opresc pe cineva care este in regula si nu poate fi amendat ,parac le dai un pumn in gura,iar cand gasec ceva in neregula oricat de mic ar fi le creste inima de bucurie.Acum pt orice ti se retine talonul si numerele,si si permisul daca nu platesti amenda,mai ramane sa ne ia si masinile,dar sa platim ntaxele in continuare.Pe noi insa nu ne despagubeste nimeni daca ne rupem masinile in gropi.