- VIPER1981
- **
- 304 mesaje
- din 25 Oct 2008
- Astra 2007 Z13DTH
- Bucuresti
VIPER1981
- Mesaje scrise: 304
- Masina: Astra 2007 Z13DTH
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 25 Oct 2008
- Mesaj Privat
mib
- Mesaje scrise: 94
- Masina: Astra 2001 y20 DTH
- Cont inregistrat: 04 Jun 2006
- Mesaj Privat
- emilperijoc
- 577 mesaje
- din 24 Jun 2007
- Vectra 2000 Y20DTH
- Alta tara
emilperijoc
- Mesaje scrise: 577
- Masina: Vectra 2000 Y20DTH
- Cont inregistrat: 24 Jun 2007
- Mesaj Privat
mib
- Mesaj Privat
- AdyBossu
- **
- 306 mesaje
- din 09 Nov 2007
- Astra 2004 1,7 cdti
- Iasi
AdyBossu
- Mesaje scrise: 306
- Masina: Astra 2004 1,7 cdti
- Cont inregistrat: 09 Nov 2007
- Mesaj Privat
Am schimbat astazi si eu lichidul de frana. Am pus Textar comercializat in recipient din plastic.
Ce cred eu: povestile cu pori in recipientele din plastic si ca astfel lichidul absoarbe apa din aer in timpul depozitarii sunt numai prostii. Eu am masina de 5 ani si e prima data cand schimb lichidul de frana. Dupa schimbarea lichidului nu am simtit nici o schimbare semnificativa la franare. Imi imaginez ca nu a fost schimbat nici inainte de a cumpara eu masina, asa ca e posibil sa aiba mai bine de 8 ani lichidul de frana. Nici nu intentionez sa-l schimb pe cel pus astazi mai repede de 5 ani. O fi el higroscopic dar nu va imaginati ca veti gasi in el apa dupa cativa ani de utilizare a a autoturismului.
Operatiunea am facut-o singur, exact asa cu s-a scris si pe forum. Am utilizat furtunas transparent introdus in borcan. Lichidul vechi era verzui inchis.
Ce cred eu: povestile cu pori in recipientele din plastic si ca astfel lichidul absoarbe apa din aer in timpul depozitarii sunt numai prostii. Eu am masina de 5 ani si e prima data cand schimb lichidul de frana. Dupa schimbarea lichidului nu am simtit nici o schimbare semnificativa la franare. Imi imaginez ca nu a fost schimbat nici inainte de a cumpara eu masina, asa ca e posibil sa aiba mai bine de 8 ani lichidul de frana. Nici nu intentionez sa-l schimb pe cel pus astazi mai repede de 5 ani. O fi el higroscopic dar nu va imaginati ca veti gasi in el apa dupa cativa ani de utilizare a a autoturismului.
Operatiunea am facut-o singur, exact asa cu s-a scris si pe forum. Am utilizat furtunas transparent introdus in borcan. Lichidul vechi era verzui inchis.
mib
- Mesaj Privat
Nici n u ar trebui sa simti schimbari semnificative la franare, lichidul de frana se schimba preventiv, adica dupa 4-5 ani acesta nu mai este garantat ca isi face treaba, adica nu mai face presiune si nu cred ca ai dori sa vezi ca nu mai ai frana la o trecere de pietoni. Acest lucru il pot confirma pentru ca am avut auto cu ambreiaj hidraulic si m-am trezit ca nu mai puteam schimba vitezele. Nu a trebuit decat sa schimb lichidul de frana (din circuitul de ambreiaj) si a mers perfect.
Deci recomand un maxim 5 ani la schimbarea lichidului, un max 100 lei cu tot cu manopera o data la 5 ani nu cred ca este o avere, mai ales ca va poate salva viata.
stima.
Deci recomand un maxim 5 ani la schimbarea lichidului, un max 100 lei cu tot cu manopera o data la 5 ani nu cred ca este o avere, mai ales ca va poate salva viata.
stima.
- deleted-76099
- **
- 345 mesaje
- din 02 Jul 2012
deleted-76099
- Mesaje scrise: 345
- Cont inregistrat: 02 Jul 2012
- Mesaj Privat
- AdyBossu
- **
- 306 mesaje
- din 09 Nov 2007
- Astra 2004 1,7 cdti
- Iasi
AdyBossu
- Mesaje scrise: 306
- Masina: Astra 2004 1,7 cdti
- Cont inregistrat: 09 Nov 2007
- Mesaj Privat
- VIPER1981
- **
- 304 mesaje
- din 25 Oct 2008
- Astra 2007 Z13DTH
- Bucuresti
VIPER1981
- Mesaje scrise: 304
- Masina: Astra 2007 Z13DTH
- Cont inregistrat: 25 Oct 2008
- Mesaj Privat
Am sunat la reprezentanta Opel si mi-au zis ca lichidul ei il schimba fara aparate speciale...prin metoda clasica...nu stiu ce sa mai cred...cum e bine si cum e rau...am vorbit si cu cei de la Norauto...ei au zis ca au instalatie de vidat...dar nu ma primesc cu lichidul meu...voi cum ati procedat...nu am reusit sa vorbesc cu cei de la EDS pentru ca nu raspund la telefoane...voi ce zice-ti cum sa fac...asa ma duc la un prieten care este mecanic si mi-l schimba pe o sticla de cola... ) si mai am o dilema ATE SL 6 (despre care cei de la Ate zic ca este special pentru masinile dotate cu abs esp...etc) ... ATE TYP 200 sau ATE SUPER BLUE RACING...?
- Bogdan Craciunescu
- **
- 106 mesaje
- din 24 Nov 2009
- Zafira 2001 y20dth
- Dolj
Bogdan Craciunescu
- Mesaje scrise: 106
- Masina: Zafira 2001 y20dth
- Cont inregistrat: 24 Nov 2009
- Mesaj Privat
Draga colegule (si nu numai pt tine ci pt toti cei care sunteti speriati de aceasta operatiune), daca respecti ce ti s-a explicat in paginile anterioare nu iti trebuie nicio masinarie de vidat sau de...lansat navete cosmice.NU GOLITI PAHARUL DE LICHID IN TOTALITATE.Goliti cat vreti dar nu de tot.Puneti lichid nou in pahar si mai chemati un prieten sa va ajute.Unul calca pedala celalalt desface aerisitorul, lasa lichidul sa curga, strange aerisitorul si ii spune celuilalt sa ia piciorul de pe pedala.Si aceasta operatiune se repeta la fiecare roata pana curge lichid nou, curat.
- cuibusel
- **
- 380 mesaje
- din 14 Apr 2013
- Corsa 2005 Z10XEP
- Cluj
cuibusel
- Mesaje scrise: 380
- Masina: Corsa 2005 Z10XEP
- Cont inregistrat: 14 Apr 2013
- Mesaj Privat
mib
- Mesaj Privat
Nu este nici o inginerie, ce a spus Bogdan Craciunescu este perfect corect, cu o precizare, pentru a fi siguri ca nu intra aer pe instalatie, pui un furtunas pe aerisitor si il scufunzi in lichidul de frana (asa in cazul in care uiti sa strangi cand elibereaza pedala nu prinde aer).
Partea cu aparatul special este mai comod si sigur, daca nu te pricepi sau nu ai timp sau nu vrei sa te murdaresti mai bine te duci la un service bun, decat ..... eu sunt patit mi-au montat placutele invers si mi-au fost distruse discurile ) asa ca mai bine schimb eu sau ma duc la service bun.,
o zi buna.
Partea cu aparatul special este mai comod si sigur, daca nu te pricepi sau nu ai timp sau nu vrei sa te murdaresti mai bine te duci la un service bun, decat ..... eu sunt patit mi-au montat placutele invers si mi-au fost distruse discurile ) asa ca mai bine schimb eu sau ma duc la service bun.,
o zi buna.
- tase
- 1,970 mesaje
- din 29 Sep 2009
- Vectra 2006 z19dt
- Ilfov
tase
- Mesaje scrise: 1,970
- Masina: Vectra 2006 z19dt
- Cont inregistrat: 29 Sep 2009
- Mesaj Privat
- StefanTolos
- 4,220 mesaje
- din 23 Nov 2007
- Corsa 2018 B12XER
- Constanta
StefanTolos
- Mesaje scrise: 4,220
- Masina: Corsa 2018 B12XER
- Cont inregistrat: 23 Nov 2007
- Mesaj Privat
OK perfect de acord, dar as dori sa-mi spuneti ce faceti cu propietatea lichidului de frana si anume higroscopia ?
Oare punand lichidul nou peste cel vechi, care este contaminat, din cauza higroscopiei lui, nu se contamineaza si cel nou ?
Tocmai de aceea trebuie scos cel vechi din instalatie si abia dupa aceea pus cel nou in instalatie, din cauza higroscopiei lichidului de frana, dar, ma rog, astea sunt teorii si baliverne si nu mai conteaza.
Oare punand lichidul nou peste cel vechi, care este contaminat, din cauza higroscopiei lui, nu se contamineaza si cel nou ?
Tocmai de aceea trebuie scos cel vechi din instalatie si abia dupa aceea pus cel nou in instalatie, din cauza higroscopiei lichidului de frana, dar, ma rog, astea sunt teorii si baliverne si nu mai conteaza.
- deleted-88280
- **
- 193 mesaje
- din 21 Sep 2013
deleted-88280
- Mesaje scrise: 193
- Cont inregistrat: 21 Sep 2013
- Mesaj Privat
- livcro
- OP
- 4,575 mesaje