edd686
- Mesaje scrise: 9
- Masina: Astra 2010 A17DTR
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 04 Dec 2010
- Mesaj Privat
Salut. As dori si eu ajutor din partea cuiva in legatur cu montarea unui power box pe un astra j cu motor de 1.7 cdti 125CP. am gasit un site in romania care le aduce din germania la niste preturi foarte bune. Sunt putin sceptic in legatura cu ele si vreau sa ma lamureasca cineva daca sunt bune, avantajele si dezavantajele. Site-ul unde am gasit aceste dracii este www.race-chip.ro. Ii rog si pe colegii care au astra h sa se alature discutiei daca se poate. Va multumesc.
- cangri
- 5,412 mesaje
- din 24 Sep 2010
- Bucuresti
cangri
- Mesaje scrise: 5,412
- Masina:
- Cont inregistrat: 24 Sep 2010
- Mesaj Privat
Power-Box`urile sau Chip`urile nu sunt bune.
De ce?
Pei ele au o harta a valorilor standardizata si testata pe o masina anume.
Masina ta nu are nimic in comun cu masina pe care a fost testat si setat acest power-box.Deci e posibil chiar sa nu simti nimic dar la fel e posibil sa fie setat in asa fel incat sa solicite masina prea mult si atunci iar nu e bine.
Daca vrei strange bani si fa o remapare.Recomand EDS.
Pt. remapare se citesc valorile actuale si apoi se fac niste setari in functie de starea masinii.Gandestete ca e ca la un amplificator unde setezi tu basii si inaltele in functie de ce boxe ai.
De ce?
Pei ele au o harta a valorilor standardizata si testata pe o masina anume.
Masina ta nu are nimic in comun cu masina pe care a fost testat si setat acest power-box.Deci e posibil chiar sa nu simti nimic dar la fel e posibil sa fie setat in asa fel incat sa solicite masina prea mult si atunci iar nu e bine.
Daca vrei strange bani si fa o remapare.Recomand EDS.
Pt. remapare se citesc valorile actuale si apoi se fac niste setari in functie de starea masinii.Gandestete ca e ca la un amplificator unde setezi tu basii si inaltele in functie de ce boxe ai.
- RaduRek
- **
- 437 mesaje
- din 04 Dec 2010
- Zafira Tourer 2013 A20DT
- Bucuresti
RaduRek
- Mesaje scrise: 437
- Masina: Zafira Tourer 2013 A20DT
- Mesaj Privat
@edd686 - daca mai esti pe aici
Am atasat eu un box similar cu cel de pe situl care il enumerezi - modelul standard, dar comandat din germania...In varianta livrata de ei setarile sunt la minim( foto 1) si nu ofera o schimbare foarte vizibila, dar ai multiple setari pt a-l adapta cerintelor tale. Eu l-am pus pe valorile sugerate in cartea cu care a venit si anume performance 2 (foto 2) pt. ca marind prea mult valorile trimerilor, la mine(tot varianta de motorizare de 1,7/125 CP diesel) peste 4000 rpm motorul se opreste si afiseaza mesajul din foto 3. Oricum isi face simtita prezenta si ai senzatia ca masina este mai usoara, deasemenea demarajele(reprizele) sunt mult mai rapide si consumul mai stabil.
Am atasat eu un box similar cu cel de pe situl care il enumerezi - modelul standard, dar comandat din germania...In varianta livrata de ei setarile sunt la minim( foto 1) si nu ofera o schimbare foarte vizibila, dar ai multiple setari pt a-l adapta cerintelor tale. Eu l-am pus pe valorile sugerate in cartea cu care a venit si anume performance 2 (foto 2) pt. ca marind prea mult valorile trimerilor, la mine(tot varianta de motorizare de 1,7/125 CP diesel) peste 4000 rpm motorul se opreste si afiseaza mesajul din foto 3. Oricum isi face simtita prezenta si ai senzatia ca masina este mai usoara, deasemenea demarajele(reprizele) sunt mult mai rapide si consumul mai stabil.
- cuculica
- 1,235 mesaje
- din 28 Dec 2009
- Astra 2011 z17 dtj
- Bacau
cuculica
- Mesaje scrise: 1,235
- Masina: Astra 2011 z17 dtj
- Cont inregistrat: 28 Dec 2009
- Mesaj Privat
Visse- Suspendat
- 1,464 mesaje
- din 06 Jun 2005
- Alta tara
Visse- Mesaje scrise: 1,464
- Masina:
- Cont inregistrat: 06 Jun 2005
- Mesaj Privat
In urma cu 4 luni am avut pe mana un power box al unui tip care il avea montat pe un VW Pasat si din curiozitate l-am desfacut , practic in cutia aceea faina era o rezistenta , care pacalea ECU spunandu-i ca temperatura motorului este mai mica , in acest fel ecu comanda ceva mai multa motorina si deci ceva cai in plus . In modulul respectiv se conecta sonda de temperatura a motorului si iesirea din modul pleca la ecu , acum nu stiu daca minunea gasita de voi face acelasi lucru cu ce am avut eu pe mana dar ca sfat personal daca se vrea ceva caluti in plus , in caz ca motorul de 1,7 mai poate scoate ceva , sa se mearga pe ramapare .
dassvalencia- Suspendat
- 368 mesaje
- din 31 Jan 2012
- Astra 2004 z17DTL
- Alta tara
dassvalencia- Mesaje scrise: 368
- Masina: Astra 2004 z17DTL
- Cont inregistrat: 31 Jan 2012
- Mesaj Privat
RaduRek a scris:@edd686 - daca mai esti pe aici
EXACT PROBLEMELE ASTEA LE AM SI EU. doar in viteza 1, 2 si 3 . intr-a patra nu mai are atata forta ca sa omoare motorul asa ca nu se mai opreste. totusi e periculos cu powerbox pentru ca poti sa intrii in depasire si sa iti moara motorul s-ar intampla un dezastru . MARE GRIJA CU CHESTII DIN ASTEA.
dassvalencia- Suspendat
- 368 mesaje
- din 31 Jan 2012
- Astra 2004 z17DTL
- Alta tara
dassvalencia- Mesaje scrise: 368
- Masina: Astra 2004 z17DTL
- Cont inregistrat: 31 Jan 2012
- Mesaj Privat
Visse a scris:In urma cu 4 luni am avut pe mana un power box al unui tip care il avea montat pe un VW Pasat si din curiozitate l-am desfacut , practic in cutia aceea faina era o rezistenta , care pacalea ECU spunandu-i ca temperatura motorului este mai mica , in acest fel ecu comanda ceva mai multa motorina si deci ceva cai in plus . In modulul respectiv se conecta sonda de temperatura a motorului si iesirea din modul pleca la ecu , acum nu stiu daca minunea gasita de voi face acelasi lucru cu ce am avut eu pe mana dar ca sfat personal daca se vrea ceva caluti in plus , in caz ca motorul de 1,7 mai poate scoate ceva , sa se mearga pe ramapare .
Colegu, POWER BOX nu are nici o simpla legatura cu sonda de la temperatura a motorului. power box se conecteaza la sezorul de la Common Rail , la senzorul de presiune la Common rail.
- RaduRek
- **
- 437 mesaje
- din 04 Dec 2010
- Zafira Tourer 2013 A20DT
- Bucuresti
RaduRek
- Mesaje scrise: 437
- Masina: Zafira Tourer 2013 A20DT
- Mesaj Privat
- konstantin9
- *
- 6 mesaje
- din 25 Mar 2013
- Astra 2011 A17DTR
- Constanta
konstantin9
- Mesaje scrise: 6
- Masina: Astra 2011 A17DTR
- Cont inregistrat: 25 Mar 2013
- Mesaj Privat
- arachnid
- **
- 391 mesaje
- din 02 Oct 2010
- Vectra 2006 z19dth
- Vrancea
arachnid
- Mesaje scrise: 391
- Masina: Vectra 2006 z19dth
- Cont inregistrat: 02 Oct 2010
- Mesaj Privat
edd686 a scris:Salut. As dori si eu ajutor din partea cuiva in legatur cu montarea unui power box pe un astra j cu motor de 1.7 cdti 125CP. am gasit un site in romania care le aduce din germania la niste preturi foarte bune. Sunt putin sceptic in legatura cu ele si vreau sa ma lamureasca cineva daca sunt bune, avantajele si dezavantajele. Site-ul unde am gasit aceste dracii este www.race-chip.ro. Ii rog si pe colegii care au astra h sa se alature discutiei daca se poate. Va multumesc.
as dori sa aflu pareri despre power box de la cei care au montat.merita sau nu?multumesc
- mikyboy
- 5,734 mesaje
- din 08 Dec 2006
- Insignia 2014 A20TDH
- Sibiu
mikyboy
- Mesaje scrise: 5,734
- Masina: Insignia 2014 A20TDH
- Cont inregistrat: 08 Dec 2006
- Mesaj Privat
- cuculica
- 1,235 mesaje
- din 28 Dec 2009
- Astra 2011 z17 dtj
- Bacau
cuculica
- Mesaje scrise: 1,235
- Masina: Astra 2011 z17 dtj
- Cont inregistrat: 28 Dec 2009
- Mesaj Privat
@konstantin9 la 125 de cai iti mai trebuie power box?
EDS gasesti aici https://www.clubopel.com/viewtopic.php?t=12856
EDS gasesti aici https://www.clubopel.com/viewtopic.php?t=12856
- prodesign87
- *
- 19 mesaje
- din 12 Mar 2013
- Astra 2010 CDTI
- Bucuresti
prodesign87
- Mesaje scrise: 19
- Masina: Astra 2010 CDTI
- Cont inregistrat: 12 Mar 2013
- Mesaj Privat
Salutare.
Eu am montat un powerbox de la race-chip. Am fost la un teste pe frana si acolo indica ca la motorul meu de 110 s-au mai adaugat aprox 22-25 hp. Nu e mult dar se simte totusi. Insa schimbarea este vizibila abia dupa 1800 ture..aproape 2000. SI inca nu am vazut o scadere a consumului asa cum ai facea reclama pe site (insa nici nu a crescut - ceea ce nu este rau). Il am montat de aprox 1 luna si am parcurs in jur de 2000 km cu el.
So far so good.
Eu am montat un powerbox de la race-chip. Am fost la un teste pe frana si acolo indica ca la motorul meu de 110 s-au mai adaugat aprox 22-25 hp. Nu e mult dar se simte totusi. Insa schimbarea este vizibila abia dupa 1800 ture..aproape 2000. SI inca nu am vazut o scadere a consumului asa cum ai facea reclama pe site (insa nici nu a crescut - ceea ce nu este rau). Il am montat de aprox 1 luna si am parcurs in jur de 2000 km cu el.
So far so good.
- Turb0
- **
- 123 mesaje
- din 03 Dec 2010
- Insignia 2012 A20DTR
- Bucuresti
Turb0
- Mesaje scrise: 123
- Masina: Insignia 2012 A20DTR
- Cont inregistrat: 03 Dec 2010
- Mesaj Privat
- Turb0
- **
- 123 mesaje
- din 03 Dec 2010
- Insignia 2012 A20DTR
- Bucuresti
Turb0
- Mesaj Privat
suspended-9452- Suspendat
- 2,449 mesaje
- din 04 Sep 2007
- Astra 2016 B14XER
- Prahova
suspended-9452- Mesaje scrise: 2,449
- Masina: Astra 2016 B14XER
- Cont inregistrat: 04 Sep 2007
- Mesaj Privat
- Turb0
- **
- 123 mesaje
- din 03 Dec 2010
- Insignia 2012 A20DTR
- Bucuresti
Turb0
- Mesaj Privat
- burtal
- 904 mesaje
- din 28 Aug 2010
- Astra 2011 A14NET
- Bucuresti
burtal
- Mesaje scrise: 904
- Masina: Astra 2011 A14NET
- Cont inregistrat: 28 Aug 2010
- Mesaj Privat
- Turb0
- **
- 123 mesaje
- din 03 Dec 2010
- Insignia 2012 A20DTR
- Bucuresti
Turb0
- Mesaj Privat
- burtal
- 904 mesaje
- din 28 Aug 2010
- Astra 2011 A14NET
- Bucuresti
burtal
- Mesaje scrise: 904
- Masina: Astra 2011 A14NET
- Cont inregistrat: 28 Aug 2010
- Mesaj Privat
la revizie , nu, doar schimba filtre si ulei.
poate la rechemare (in caz ca te duci) ce implica verificari soft , actualizari de soft nu cred ca o sa mai faci, cel putin nu la motor din moment ce o ai remapata.
oricum cred ca iti poti lua un programator pe care sa ai salvate mapele....si le schimbi cand vrei tu
poate la rechemare (in caz ca te duci) ce implica verificari soft , actualizari de soft nu cred ca o sa mai faci, cel putin nu la motor din moment ce o ai remapata.
oricum cred ca iti poti lua un programator pe care sa ai salvate mapele....si le schimbi cand vrei tu