Deobicei in spatele textilului este un strat subtire de burete,ori stim ca acel burete este foarte sensibil la acetona din prenadez,se va topi in zonele unde prenadezul este aplicat mai gros,de unde va rezulta o neuniformitate a suprafetei lipite,adancituri.Plus ca in anumite zone de curbura interioara a profilului fetei,ai nevoie de o lipire cat mai ferma,altfel se va dezlipi formand acele basici.Este imperativ necesara indepartarea textilului si curatarea fetei cartonului.
Materialul ,cand se alege,trebuie sa fie cat mai moale,maleabil si cat se poate de elastic,sa permita "ondularea" in adancituri curbe,altfel va face cute,pliuri.La adancituri mai ample,este recomandata incalzirea usoara(nu in exces) a materialului pentru o modelatie mai buna.Pielea ecologica,cea mai folosita,se invarte in jurul a 20-50 lei per metru patrat,ori linear,functie de magazin ori calitate.
Adezivul,prenadez,se gaseste la diferite preturi,functie de producator.Este recomandat unul mai de calitate,altfel vara ,cand in masina se ating temperaturi foarte mari,exista riscul deslipirii in zonele adancite.
Fetele trebuiesc demontate,asa cum bine a procedat si colegul nostru,pentru un rezultat bun optic .Dupa cate observam,materialul este acoperit la extremitati de plasticul fetei,ce-l si fixeaza totodata.Nu reusesc sa-mi inchipui un rezultat macar satisfacator,aplicand direct pe fata textila si indoind spre interior marginea materialului(?)
M-am jucat cu imitatia de piele pe un Kadett,acum vre-o 10 ani,caruia i-am imbracat fetele complet,remodeland chiar design-ul prin aplicatie de material gen extrudat,din acela,negru,foarte dens si totodata rezistent,peste care am aplicat panza ordinara,alba, lipita cu aracet.(pentru a evita aplicarea directa a prenadezului ce ar fi topit extrudatul)Pielea am lipit-o apoi peste panza respectiva,folosind tot prenadez.La plafon am curatat buretul apoi am aplicat peste carton.
Acelasi procedeu ca cel recomandat de colegul nostru l-am aplicat si la Omega,la fetele buzunarelor si ornamente.
se vede un pic din fata portiera,regret,dar nu mai am alte poze...
Ornamentul de sus de pe fata portierei,gri deschis,si buzunarul fetei portiera.Personal,nasturii aceia de plastic de pe spatele fetelor,le-am taiat "la fata" cu un cutter,apoi la reansamblare,i-am reasezat pe pozitie si am folosit un pistol de lipit componente electronice la topirea lor pentru a-i re-lipi de pinii ramasi.
Chiar daca postarea este mai... veche,Laude colegui @yojymme pentru nota explicativa si rezultat.Arata foarte bine!