Stiu ca topicul este despre schimabrea culorilor la bordul clasic si nu vreau sa va supar baieti, dar :
Oricat te chinui sa faci sa arate frumos in albastru sau rosu, tot monoton arata ceasurile de Astra G, parerea mea este ca mai bine nu arata decat sunt ele originale.
Inainte sa fac ceva modificari, fac poze si prelucrez in Photoshop, iar daca acolo nu arata bine, nu arata bine nici in realitate.
Ca sa ai lumina egal distribuita, trebuie sa faci modificari majore si sa lipesti leduri jur imprejur iar la ace separat leduri.
Efectul e doar ca ai cadranul cu cifrele de ex. albastre si acele rosii.
Am vazut pe net tot felul de aberatii colorate si combinati de toate culorile, dar asta poate ca arata bine acum 20 de ani cu un casetofon First in combinatie.
Pentru ca sa ai cifrele de o culoare si liniutele rosii sa ramana rosii, trebuie local leduri de culori diferite pentru ca distribuitorul de lumina distribuie doar o singura culoare pe tot bordul.
E am renuntat la idee si mi-am cumparat niste cadrane cu plasma, sunt acum la 160 lei, chiar frumoase.
Am ales un model destul de interesant si am lipit cate 2 leduri superflux in loc de fiecare bec, inseriate cu rezistor de 600 ohmi special calibrate sa bata exact in capul lupei tistribuitorului de lumina.
Rezultatul este un cadran cu Rosu albastru si alb care se poate comuta pe nuanta verzui sau albastru, iar acele sunt rosii, ziua albe.
La killometraj am lipit 2 leduri superflux una langa alta inseriate cu un rezistor de 500 ohmi.
Cine a vazut bordul, zice ca e "spectacol"
Revin cu poze din masina.
Acum doar pozele cu plasmele care imi plac mie. Sunt si altele dar acelea parca sunt prea aproape de cele clasice si sunt si scumpe rau.
Astea le am eu montate.
1.
2.
3.