nu fac reclama, dar site-ul m-a facut sa nu mai dorm de bucurie azi noapte. de jumatate de an tot studiez oferte de eoliene, dar aici am gasit de exemplu kit DIY 3 kw la doar 1200 euro. deocamdata am comandat un anemometru data logger(card sd ), astept saptamana viitoare sa vad cat de seriosi sunt. costul a fost de 240 euro + 18 transportul. spre comparatie, la noi un produs asemanator incepea de la 3500 lei. o sa monitorizez cam 1 an curentii de aer din varful dealului din spatele casei. am facut de curand o fantana pe deal, alaturi de conducta am ingropat si un cablu de 4 x 10 de 300 m. ar mai fi inca 300 pana in varful dealului, dar daca am vant o sa trag restul cablului aerian. altfel, am ingropat 2000 lei degeaba.
Ti-ai facut un calcul , care este caderea de tensiune pe reteaua asta de 600 m , probabil ca undeva la 4 volti/ 100m nu sunt sigura daca generatorul ala o sa mai produca ceva . Pentru eficienta acumulatorii, invertorul si restul de echipamente trebuie instalate imediat langa eoliana.