Mie 08 Aug, 2012 3:55 pm
Nu stiu ce relevanta are faptul ca a participat Opel cu Astra in DTM si nu cu Vectra, dupa cum puteti vedea in videoul postat si Vectra B a luat parte la anumite competitii, nu stiu care mai exact, dar s-a batut cu modele ale unor marci consacrate in domeniul motorsportului (BMW si Mercedes).La fel de bine putem sa ne punem intrebarea, de ce Opel a ales mai tarziu Vectra C V8 sa concureze in DTM si nu versiunea mai noua de Astra, nu?
La fel si cu dotarile, n-au existat Astre cu piele, scaune incalzite, xenon, dotari care s-au pus si pe Vectra B?Ba chiar Astra G a fost mai apreciata in anumite reviewuri de specialitate, incluzand Top Gear-ul condus de Clarkson prin 98, care nu era atat de subiectiv si comercial pe vremuri; laudau sasiul proiectat cu cei de la Lotus, coeficientul de aerodinamica si pretul f. bun de achizitie.Cu toate acestea, Astra G n-a reusit sa se impuna ca si lider in vanzari in clasa ei, cum a facut Vectra B la noi in tara, pana in 2004 cand a fost depasita de modelul Passat B5.
Si cand si-a schimbat tatal meu masina in 2003, nu-si punea problema ca va lua Astra G ca e mai buna decat Vectra B sau vice-versa, a cumparat ce masina i-a placut in targ si care sa se incadreze in buget.
Oricum problema a fost pusa gresit de la inceputul topicului comparand 2 masini din clase diferite, Vectra B va fi mai confortabila si spatioasa la interior decat Astra, pentru asta fiind proiectata in primul rand.