ca tot veni vorba de afumat ,am facut si eu de 2-3 ani in coace o afumatoare improvizata.
pentru cine e la curte/casa si are loc de afumatoare traditionala (cu tunel prin pamant) e usor dar pentru cei de la bloc e mai greu sa ai o asa instalatie ,asa ca in momentul in care am facut gratarul in fata garajului am montat si cateva carlige in hornul gratarului de care se agata ce ai la afumat,jarul si rumegusul se aseaza jos la baza iar pana la carne trebuie sa treaca de cutia gratarului(asta are si ril de a raci fumul)
toata treaba aata cam asa


asa stau atarnate cele pentru afumat
si asa arata produsul finit dupa ce au stat la fum in 2 zile cateva ore(de la 11-17)

stiu ca produsele petru afumat trebuie sa fie mai rasfirate dar astea sunt conditiile,
oricum produsul finit este bun ,are gust de fum .
am uitt sa specific in capul hornului ca sa tina fumul mai mult timp sa pus un sac si un pres,iar pe jar sa pus rumegus fin (nu stiu esenta lemnului ca l-am luat de la o tamplarie) malai(pentru a da galbeneala produselor) si crengutele de la cimbru dupa ce a fost scuturat din cand in cand au mai fost arncati pe jar si niste ardei iuti usctica sa dea putina iuteala.