Buna noaptea ... dragi colegi
Incerc sa fiu cat mai succint:
-CD 70 NAVI (versiune 2005)
-am citit tot topicul "din scoartza in scoarta" (nu e usor ..) ptr ca la frunzarit nu am gasit ce ma interesa...
-In 2010 am actualizat comenzile vocale (anouncements) navigatiei cu succes folosind CD-ul original, harti diferite, all ok
- intre timp masina a fost de cateva ori fara baterie, si-a uitat orice fel de setari
....
- recent am vrut sa imi actualizez din nou limba si implicit indicatiile vocale cu CD-ul original, incepe actualizarea cu progress, pe la 14% "error occured" Opps?! Prima chestie care am observat-o e ca merge navi dar nu mai am voce. Nu m-am panicat pentru ca 1. era cd-ul original si 2. deja facusem mai demult operatia cu el si a functionat. Dar m-am prins in scurt timp ca nu o sa mai reusesc sa actualizez announcement-ul cu cd-ul original sau cu oricate copii ale lui ...
- am observat ca cd-ul original pe langa ca e destul de zgariat (n-am idee) au si inceput sa avanseze niste crapaturi dinpre interior spre exterior, una a cam ajuns si in zona de date ... Ideea e ca arata ca un CD pe cale sa explodeze in unitate .... i-am facut mai multe copii ...tot degeaba acuma indiferent daca bag originalul sau copiile imi da eroarea 'Invalid CD'
- no problem, zic, exista ... google ... torente ... etc. imposibil sa nu-l gasesc. Din pacate dupa 2 zile m-am recunoscut invins, am arat "tot internetul google-ian si non-google-ian" dar un CD70 Language CD cu fisiere de prin 2005 pe el si cu dimensiune totala de ~69-70MB NU mai exista, pur si simplu. Exista un 2007 dar ala este de ~80MB dar pe ala n-am curaj sa-l incerc pentru binecunoscutele probleme de incompatibilitate.
-in prezent navigatia merge, imi calculeaza ruta imi da indicatiile vizuale, etc dar in rest e mut, si e frustrant ...
Asa ca daca aveti careva "posibilitatea de ceva" la un CD70 Lang din 2005, " de ~70MB pe PM v-as fi foarte recunoscator ....
sau lucipl77@yahoo.com
PS: Am si OPCOM daca ma pot folosii in vre-un fel de el la problema asta ...