lorentzc
- Mesaje scrise: 5
- Masina: Astra 2003 Y22DTR
- Status: Offline
- Cont inregistrat: 29 Apr 2012
- Mesaj Privat
Salutare.
Detin un Astra G Caravan Y22DTR, si in urma unui nefericit accident si reaparat pe asigurare la un service din Iasi, am o deranjata problema
pe care trebuie sa o rezolv. Pana acuma nu ma afecta dar voi pleca in concediu in afara si nu vreau probleme sa mai raman pe acolo.
Pe scurt:
La altitudine peste 1400-1500 metri doar cu 1-a pot urca (Balea Cascada spre Lac). Cu a doua, moare imediat.
Pe loc drept, daca masina e subturata si in sarcina, are 2 praguri unde pierde putere: 1500- 1600 RPM, 1800-1900 RPM.
Am piese noi pe masina. EGR schimbat cu tot cu traseu, radiatoare + intercooler, filtre. Traseele de vacum schimbate. Turbina
nu da semne de oboseala.
Ce banui ca este: comanda pentru turbina nu se prea executa. Am inteles ca este o valva de vacum care ar face probleme.
Multumesc.
Detin un Astra G Caravan Y22DTR, si in urma unui nefericit accident si reaparat pe asigurare la un service din Iasi, am o deranjata problema
pe care trebuie sa o rezolv. Pana acuma nu ma afecta dar voi pleca in concediu in afara si nu vreau probleme sa mai raman pe acolo.
Pe scurt:
La altitudine peste 1400-1500 metri doar cu 1-a pot urca (Balea Cascada spre Lac). Cu a doua, moare imediat.
Pe loc drept, daca masina e subturata si in sarcina, are 2 praguri unde pierde putere: 1500- 1600 RPM, 1800-1900 RPM.
Am piese noi pe masina. EGR schimbat cu tot cu traseu, radiatoare + intercooler, filtre. Traseele de vacum schimbate. Turbina
nu da semne de oboseala.
Ce banui ca este: comanda pentru turbina nu se prea executa. Am inteles ca este o valva de vacum care ar face probleme.
Multumesc.
- iulian1971
- 7,067 mesaje
- din 21 Dec 2006
- Astra 2008 Z19DTH
- Ilfov
iulian1971
- Mesaje scrise: 7,067
- Masina: Astra 2008 Z19DTH
- Cont inregistrat: 21 Dec 2006
- Mesaj Privat
lorentzc
- Mesaj Privat
lorentzc
- Mesaj Privat
Azi i-am facut o diagnoza, mi-a dat doar (02). Nu prea am incredere in Op-com sau cum l-am utilizat.
P0070 - Ambient Air Temperature Low Input
(02) - Present
-> La asta nu stiu ce sa-i fac. Am senzor nou.
Eroarea de jos o aveam, la diagnoza de azi nu mi-a mai aratat-o si n-am facut nimic care sa fi inlaturat defectul.
P1590 - Vacuum Solenoid Valve Circuit High Voltage
(0 - Not present
Intrebarea mea este daca P1590 e intr-adevar legat de problemele pe care le-am descris mai sus.
Testul sugerat de dl. Iulian nu am reusit sa il fac.
Multumesc.
P0070 - Ambient Air Temperature Low Input
(02) - Present
-> La asta nu stiu ce sa-i fac. Am senzor nou.
Eroarea de jos o aveam, la diagnoza de azi nu mi-a mai aratat-o si n-am facut nimic care sa fi inlaturat defectul.
P1590 - Vacuum Solenoid Valve Circuit High Voltage
(0 - Not present
Intrebarea mea este daca P1590 e intr-adevar legat de problemele pe care le-am descris mai sus.
Testul sugerat de dl. Iulian nu am reusit sa il fac.
Multumesc.
- deleted-11331
- 761 mesaje
- din 03 Nov 2007
deleted-11331
- Mesaje scrise: 761
- Cont inregistrat: 03 Nov 2007
- Mesaj Privat
Salut ! P1590 nu influenteaza mersul motorului insa se simte o diferenta, eu am avut p1590 dar nu chiar asa de rau precum spui tu nu facea, si am inlocuit acea electrovalva mica de langa turbina, ea are rol de a mentine vacuumul pe instalatie cand ecu baga turbina, ea e interpusa intre un rezervor de vacuum si instalatie de vacuum al motorului, vezi ca are un cod pe ea, tine cont de acel cod si i.ao noua. P.S. cand e functionala in momentul cand tragi furtunasele de pe tevustile ei se va auzi cum trage aer, semn ca rezervorul de vacuum e vidat , implicit electrovala e functionala.
lorentzc
- Mesaj Privat
- deleted-11331
- 761 mesaje
- din 03 Nov 2007
deleted-11331
- Mesaje scrise: 761