de ceva timp tot reglam timoneria, fiind ok o perioada scurta apoi revenind la ''normal'' (adica functionare defectuoasa)
cel mai urat se manifesta la gasirea treptei 1 si 2
astazi avand ceva timp liber, am aruncat un ochi, ceva mai atent
problema era acest bolt, care s-a distrus in timp si capatase un joc de voie
![](http://s3-eu-west-1.amazonaws.com/2013.clubopel.com/images/2013/blank.gif)
materiale necesare :
- un bolt nou ( este foarte bun unul de cielo -se potriveste la fix)
-un cleste din acela subtire (de sigurante) sau un patent cat mai subtire
- ideal, un spray de degresat fiindca e foarte multa mizerie, unsoare pe acolo, adunata in timp,
- inca un amic 😊 (eu am fost singur si e cam nasol)
- 2, 3 tigari (astea nu prea sunt indicate dar calmeaza din nervi, aparent)
metoda de lucru :
- se introduce schimbatorul in viteza a 2-a
- se curata cat mai bine locul cu pricina cu un spray de degresat, intrucat toata acea mizerie depusa in timp va ingreuna scoaterea acelui bolt care probabil nu a fost schimbat prea des / niciodata.
- se prinde cu acel cleste cu capete subtiri acel bolt si se trage incet de el spre exterior
se poate prinde si cu un patent obisnuit dar mie unul mi s-a parut cam butucanos si greoi
Atentie : trageti incet de acel bolt spre voi, intrucat este posibil sa ii rupeti acele margini iesite inafara si sa va ingreunati destul de mult lucrul.
- se introduce noul bolt de cielo cu partea mai ascutita (locul de prindere al sigurantei) inspre jos, ulterior prinzandu-se acea siguranta de el. siguranta s-ar putea sa intre cam greoi daca nu curatati bine locul in prealabil
la mine vechiul bolt era un model din ala despicat, ca un fel de diblu dar din otel, care se introducea fortat si se umfla singur in acel locas.
am cumparat unul de cielo (3 lei) de la un magazin de piese auto, care insa arata ca un cui ceva mai gros cu o siguranta in capat si care s-a potrivit perfect in acea gaura / locas .
si ... cam asta este tot
la mine a mai fost necesara si reglarea timoneriei, intrucat era reglata cat de cat dupa vechiul bolt
aici ar fi necesar un amic
eu am fost singur si de aceea au fost necesare 2,3 tigari 😊
inca o poza , pt a va face o idee cat mai clara
![](http://s3-eu-west-1.amazonaws.com/2013.clubopel.com/images/2013/blank.gif)
stiu ca ar fi fost mai edificatoare niste poze reale dar fiind singur si plin de unsoare pe maini a fost greu sa fac poze.
spor