Zilele astea citind pe aici pe forum, am vazut ca valoarea ar trebui sa fie pe la jumatatea intre minim si maxim. (logic) Pana acum o vreme aveam mai multe drumuri prin afara orasului si recunosc ca de cand mi-am facut schimbul de ulei si filtre nu prea m-am uitat la ulei, si azi dimineata am verificat si e putin peste maxim. Am observat ca pe langa busonul de pe motor este putin ulei, ca si cum ar fi dat afara pe langa el, si din cate imi aduc aminte, inainte, cand circulam mai mult prin afara era curat pe langa busonul ala. De vreo 2 luni nu am mai iesit din oras. Spun asta pentru ca nu stiu daca are vreo importanta, dar mi se pare ca de cand circul numai prin oras, a dat afara putin ulei pe langa buson.
Dupa ce am facut poza am sters bine pe acolo si o sa fiu atent daca mai da afara.
Intrebarea mea e... ce sa fac? E prea mult ulei si ar trebui sa mai scot din el sau sa il las asa... pana peste vreo luna cand vine primavara si o sa fac din nou schimbul de ulei. Acum am Mobil 5W40 si m-am gandit sa pun 10W50 pt vara. E OK?
Daca trebuie sa scot din ulei, numai pe la valva de sub motor se poate scoate? Pt ca mi-e frica sa nu imi curga tot uleiul si sa fac o prostie.
Multumesc anticipat!
![](http://s3-eu-west-1.amazonaws.com/2013.clubopel.com/images/2013/blank.gif)